Zorbey Mersin'de... 1987 Land Rover Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bora1071 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 242
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,443
Ynt: Zorbey Mersin'de... 1987 Land Rover Defender

veteran' Alıntı:
valla ilk aldığın zamandan, açtığın konudan beri takip ediyorum ben de bora

umarım değerini bilecek, seni de alanı da üzmeyecek şekil de satılır ve hayırlısı olmuş olur

sağol göktuğ. evet değerini bilen ve aslında defenderi seven birinin alması gerekli zaten bu araçları. kısmet hayırlısı herşeyin diyelim. satılmayacakmış gibi ne gerekiyorsa yaptırıyorum araca. 29 kasımda kendi ellerimle cila yaptım araca (çbs belco) gözüme daha bir hoş gözüktü :D

Etiketler

tahaozak' Alıntı:
Aracım olmasaydı kesinlikle kaçırmazdım Bora'nın canavarı. Bu kadar süre satılmamasınıda mantıksız olarak görüyorum. Özelliklerine göre fiyat gayet uygun. Bence hata Bora'nın, başta 22-25 arası yazsaydı araca kesin satılmıştı :smiley:

sağol taha bey. göktuğ kullanmıyor face ama sizi buldum ekledim ;D zaten fiyatı artırdıkça arayanlar çoğalıyor onu fark ettim ;D birde şu var ben birçok aracımı bu bölge haricinde aldım, baktırdım, sürerek geldim. bir mal alınacaksa ve karar verildiyse Türkiye'nin heryerinden araç almaya gidebilmeli insan ve arayan bilgi amaçlı arıyor birde. millete km 250-300 kuruş yakar demişler gerçekleri açıkladım ;D

bora1071' Alıntı:
km 250-300 kuruş yakar demişler gerçekleri açıkladım ;D
;D ;D ;D
Ya ben anlamıyorum benzin fiyatları arttıkça milletin km başına yaktığı yakıt azalıyor :eek: . Bir ara Grand Cherokee 5.9 almayı panlıyordum her sorduğum 250-300 arası yakıyor diyince aracı almaktan vaz geçtim. (demekki çoook çok yakıyor :smiley: )

Birde herhalde benim ilk düşündüğüm gibi düşünüyorlar, araç BENZİNLİ denilince birden uazaklaşma ihtiyacı duyuluyor, sanki DİZEL farklı yakıyor.

Ama işte dediğim gibi BENZİN li oluşu psikoljik bir caydırıcı oluyor diyebilirim.

arazı ve off-roat varsa eğer benzin olmak zorunda performans herşeydir gerisi hikaye dizelde istediğinizi alamassınız ama v8 olursa işler değişir

bora1071' Alıntı:
sağolasın kardeşim. bunuda sana satalım :D serhat abi ilk önce bunu alacaktı sonra işin işine girdikçe dizele dönüş yaptı. 7000 km oldu zorbey ile hiç pişman etmedi beni ve ayrıca benzinli defender aldığım içinde hiç pişman değilim ;)
Ben bu araçları kullanmayı pek beceremiyorum,Direksiyonu çevirmek ölüm.Daha çok off road bölümüyle ilgileniyorum ;D

foremost' Alıntı:
arazı ve off-roat varsa eğer benzin olmak zorunda performans herşeydir gerisi hikaye dizelde istediğinizi alamassınız ama v8 olursa işler değişir

yakıtı son mesela arazi ağrırlıklı 300 km lik gezide 100 kmde 21,3 litre LPG ortalama olmuş. 2,17x21,3=46.22 ediyor. bu şartlarda düz dizel araç olsaydı 100 kmde arazide 14 litre yaktığı gibi iyimser düşünürsek 14x3,09=43,26 (kırsal motorin) yani aslında pek fark yok maliyette.

özetle benim görüşüm; tdi alacak gücünüz yoksa hem daha iyi performans, hemde sessizliği ve motor bakım maliyetlerinin düşüklüğü ile benzinli tercih edilmelidir. dersenizki 25.000 gözden çıkardım tdi 300 yada pumalı almak mantıklı geliyor. birde şunuda eklemeliyim arazide kullanılan turbodizel defenderlar, turbonun devreye girmesindeki zamanlama ayarsızlığı oluşturan bir kullanım sergilenirse ön düzenin vb yürüyen aksamların daha çok arıza verme ihtimalide var.

V8 içinse sesi yeter diyorum. dizelcileri kızdırmayalım ;D

bora you tubede defender 4,6 motor atmışlar adamlar range rover motoru sesi ordan dinle çamuru toprağı yirtiyor resmen

Defender düz dizel ile benzinli arasında tercih yapacak olsam kesinlikle benzinliyi tercih ederim. Ama düzgün bir dizelin torku arazide benzinli ile kıyaslanamayacak kadar yüksektir, buda güzel bir sürüş keyfi ve performans sağlar.

heheheee bu gün enhektörlerimi değiştim malum ben k...k mazot kullanıyorum filtre bakımını batıdaki arkadaşlardan daha kısa sürede yapmam gerek 3,50 tl mazot filtrem :D kendim değişiyorum sonra yola devam 100 km = 11 lt mazot 11*1600 = 17,600 ;D ;D biraz kafanızı bulandırayım evet benzinli sesiz emmmeee güç bende arkideş :D ben sudan yüzerek geçerim ya benzinliler ;D ;D fakat uzun yolda ve konforda benzinliyi tek geçerim ;)

derelerde yüzecek olursak doğru gidip bir bot alırız dert etmemizede gerek yok ama konu güç olunca benzinli doğru seçim ayrıca hiç bir off-roat arazi aracı yarışlarda kullanılanlardan bahsediyorum dizel olmaz 3.5 ve üstü benzinlidir hele yurt dışında v8 den aşşağı olmadığını düşünüyorum.Gezi ve piknikmi yapmak istiyorsunuz yada afrikayı boydan boya geçmekmi tamam o zaman bunları dizel td300 ve td5 inizle yapabilirsiniz bu araçlardan benimde olmasını isterdim ama şu an elimdekini nasıl geliştirip daha güçlü yaparım onun derdindeyim ve tek istediğim benzinli uygun bir 3.5 veya 4.6 ile motoru değiştirmek buda bayağı masraflı gözüküyor ama defender hepsine değer size söylüyorum bu arabanın bir ruhu var hepinize sevgi ve saygılarımla

bugün ilk defa karda denedim ve DEFENDER'in ne güzel bir arazi aracı olduğunu bir kez daha anladım :D

DSC00465.jpg

DSC00512.jpg

DSC00503.jpg

DSC00540.jpg

DSC00481.jpg

sen şımdı satmaktanda vaz geçersın bora ha bu arada fotlar guzel orda olmak ıstedım

albay53' Alıntı:
sen şımdı satmaktanda vaz geçersın bora ha bu arada fotlar guzel orda olmak ıstedım

eğer bu devirde mecburiyetten satacak olursan ölücü çok fazla. Allaha şükür ki keyfe keder satıyorum. değerinin bilecek kişi alırsa sevinirim sadece. hayatla ilgili başka planlar var ahmet abi ;)

DSC00489.jpg

DSC00487.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri