ZJ'ye Lastik Aldım !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,866

ssbman

Zirve
Yer
Ankara
Selamlar ,
Arkadaşlar ne zamandır koşuşturmamdan dolayı lastik konusunu sonuçlandıramamıştım . Bu sürede BFG AT aramaktan ve bayilerin değişik değişik lastik satma hevesinden gına geldi . Sonuçta gittim ve 235/75/15 Bridgestıne Revo AT 694 aldım . Testlerde gördüğüm kadarıyla BFG nin üstünde puanlanmış bir lastik . Üstelik tedarik sıkıntısı yok ve olmayacağını söylüyorlar . Ayrıca bu lastikler buradaki fabrikada üretilmiyormuş ki lastiklerde de made in japan yazıyor .

Bir miktar test te ettim 100 km otoyol kullanımı ve orta halli çamurda düz ve yokuş arazide . Otoyolda konfor ve ses durumu gayet güzel ıslakta da başarılı gibi görünüyor ama tam olarak bitmedi testlerim :smiley: . Çamurda da üzmedi . Michlin ms ile geçemediğim yerleri çok rahat geçtim mesela . Ama ciddi ve diğer araçlarla karşılaştırmalı bir test imkanı olmadı henüz ...

Aslında daha kolay karar vermemin sebebi birazda , bir arkadaştan takımda halinde MT bulmam oldu . 10 bin km de cooper stt var bakalım sözünü aldım bir aksilik olmazsa nisan ortası gibi lastikerime kavuşacağımı umuyorum .

Bu arada , geçen gün benden habersiz arabaya basamak taktırmış kardeşim . Aluminyum pofilden yapılmış birşey , bağlantılar falan fena değil ama rock slider olarak kullanılma durumu sakat gibi görünüyor . Geçen gidip dolaşmıştık piyasayı , kafama yatan birşey vr mı diye , o da bana sürpriz olsun diy taktırmış getirşmiş . Bu sebeple söküp kenara koyamıyorum şimdilik entegre bir koruyucu yadagüçlendirme planlıycam , olmazsa bakıcaz artık . Neyseki civataları sökerek geçici olarak söüp takmam mümkünmüş ...

Alt koruma demirlerimi de aldım boya işini hallettim takıcam yada taktırıcam . Ön alt kısıma ve difransiyellere de koruma düşünüyorum ama nasıl birşey ayarlamak lazım düşünüyorum . Özellikle diff koruması önemli bence ...

Sis farlarını yurtdışından getirticem sanırım görşmelerim sürüyor .

Sırada yükseltme işi var şimdilik üstadlara ulaşma niyetim yok . Yavaş yavaş çıkmak niyetindeyim bakalım ...

Neyse gelelim soruma : Yeni lastikler tam sol ve tam sağ da tırtırt diye bir yere sürtüyor . tam turdan birkaç cm geri alınca sorun olmuyor . Nereye sürrtüğüne bakamadım henüz ama sürtmemesi lazım bu ebatın çünkü torpido da yazan ebatlardan biri . Bizim araçlarda direksiyon turunun ayarlanabildiğini duymuştum . Şöyle çeyrek turun yarısı yada yarısının yarısı kadar turu kısmak mı lazım acaba ? Bu iş nasıl oluyor ? Yada bu turun bir standartı var mı arkadaşlar ? Lütfen yardım...

Sabredip okuyan yada okumayan herkse teşekürler ...
Saygılarımla ...
Barış

Etiketler

Ynt: ZJ'ye Lastik Aldım !..

Teşekürler arkadaşlar iyi dilekleriniz için .Haftasonu yüklerim fotoları bu ara gündüzleri aracın yanına dahi gidemiyorum , havada erken kararıyor ve karanlık oluyor foto için ;D

Bu sürtme meselesini de çözersem çok iyi olacak ...

sürtme meselesi için çinici kardeşler rot balans var benim bildiğim en iyi rot balan şaft vb ayarı yapan yer ankarada buraya bir uğra istersen
4. C 33. S No: 18 Şaşmaz / ANKARA
Tel: 0312 278 59 00

Servise gitsem hallederiz muhtemelen ama aklıma takıldı işte ... Ama not aldım abi sonuçta rot balans herkese lazım er yada geç ;D Benim eski rot balansçıyıda bıraktım bu ara zaten . Babası , oğluna bıraktı artık ama eski tadı yok malesef ... Sağol öneri için ...

benim lastik makasa sürtüyordu bir ara buraya yaptırmıştım. basit bir şeydi iki dakikada hallettiler..
bitane civata var onu sıkıp gevşeterek ayarlamışlardı

Lastiği tam sol yap, sonrada arabadan in ve lastiğin duruşuna bak;
Lastiğin içte kalan kısmının tamponun ön iç kısma sürttüğünü göreceksin. ( Daha çok geri manevrada kasiste sürter)
Tamponun lastiğe sürten bu köşesini bıçakla kesebilirsin (plastiktir)
Bu işlemden sonra görüntüde dikkat çeken birşey olmaz.

Aynı işlemin lastiği tam sağ yaparak diğer tarafa uygula.

Ne servise, nede rot balansçıya oynatma arabanı.

Bu işin yolu budur....!

NOT: Aynı işlemi Serkan'nın ve Ateş'in arabalarındada yaptırdım, hatta Ateş bu işlemi yaparken resmini bile çekmişti ama şu an bulamadım, kendisine bir sor sana resminide göstersin)

Abi saygılarımı sunarım :smiley: Çok sağol hemen yarın bakıyorum . Kesme biçme sökme takma işini severim :D kesilecek yeri güzelce keserim :smiley:

Bu arada artikulasyonda başka biryerlere sürtmez umarım ... Gerçi yükseltmeyi halledince bu sorunlar kalmayacak muhtemelen ...

Bu arada evet düz yolda pek değilde daha çok engebe , kasis vs durumlarda yapıyor ...

Görüşmek üzere ...
Barış

ergun abi hallettim :D

016.png

017.png

Hayırlı olsun,
Bu korumaları felan hallettiğinizi okumadan önce size ilgili cevap yazmıştım bazı konularda. Görüşelim, tanışalım, birbirimize faydamız dokunacak galiba....

sürtme olayına birşey eklemek istiyorum...ergun abinin söyledikleri doğru ama ben oraları kestiğim halde hala sürtüyodu..
eğilip altına tekrar baktım..salıncaklara sürtüyodu..rotcuya gittim ordada gördü ve kurs ayarı yaparak dengeledi...
hayrılı olsyn yeni ayakkabıların..:smiley:

serkann' Alıntı:
sürtme olayına birşey eklemek istiyorum...ergun abinin söyledikleri doğru ama ben oraları kestiğim halde hala sürtüyodu..
eğilip altına tekrar baktım..salıncaklara sürtüyodu..rotcuya gittim ordada gördü ve kurs ayarı yaparak dengeledi...
hayrılı olsyn yeni ayakkabıların..:smiley:

serkan doğru söylüyo rotçuya gidip ayar yaptırmak şart 255/70/16 koyunca bunları zaten ZJ yükseltme konusunda detaylıca anlatmıştım lastik ebatı ve araçta yükseltme yapılınca yapılması gerekenler yazılmıştı orada.

Ateş haberleşelim hocam ...

Serkan sağol hocam , sizinkiler kadar büyük değil benim pabuçlarım ama mt lerde size yetişicem umarım ;D

Ateş senin ve serkanın yükseltme yazıları çok faydalı oldu zaten onları arada açıp tekrar inceliyorum . Çamurlukta hafif bir sürtme var . Zaten durduğu yerde kesme zoruma gitti :smiley: Tanıdık rotçuya gidip hem sürten yerleri tıraşlıycam hem ayarlarına baktırırım . Serkanın dediği ayara da baktıryaım özellikle ...

Görüşmek üzere ...
Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,173
Kayıtlı Üye Sayımız
167,059
Kaydolan Son Üyemiz
dancebykarizma@gmail

Çevrimiçi üyeler