Zj'nin Kötü Özellikleri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aksel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,176
Ynt: zj nin kötü tarafları nelerdir ?

Durmuş Bey,
550 kuruş değilde bunu litre bazında verebilir misiniz?
Aldığını zyakıtın litre fiyatını biliyorsaniz daha sağlıklı olacaktır.
Saygılarımla,

Burak

Etiketler

abi hakikaten diğr arkadaşların ölçümlerine göre 150 krş civarı bi fark var aranızda bu da demektir ki siz her gittiğiniz yere arkanızda birde binek otomobil götürüyorsunuz yada her gittiğiniz yere 3 araç ile gidiyorsunuz :smiley: vallahi ben böyle kendi kendime düşündükçe ateşim yükseliyordu ama bir süre sonra alıştım zaten bu lpg yakıtından hiç bişey anlamadım bi yükseliyor bi düşüyor heleki benim araç 2.6 pajero lpg de şehir içi 300-340 krş arası uzun yolda 240-265 krş arası sürekli ölçerim hiç es geçmem sıralı olmadığı içinde kendim ayarlarım eğer işin ehli diye bu işi yapanlara ayarlatırsam Bolu sanayide 5-6 kişi var bu işi yapan hepsindede yakıtım 485 krş civarında çıktı yani anlayan da yok tam manasıyla kolaylıklar dilerim burada ki lpg litre fiyatı 2090 lira

Ynt: Zj'nin Kötü Özellikleri Nelerdir?

Durmuş Bey,
Benzer durum, yani 25 litre civarında LPG tüketimi benim bir arkadasımın 2000 model ZJ de de vardı.
Fİltreler yeni, Bujiler 1000 km de, buji kablosunda problem yok ama araç 25 litrenin altına inmiyor. Motor performansı mükemmeldi.
Ankara'da benimde Blazer için servis aldığım bir ustam avrdı. Beraberce ona gittik,
Abi makina 25 litre yakıyor deyince olmaz, imkanı yok, yakmaz dedi.
Test ettik makina 25 litreyi yaktı.
O zaman ne yaptık, bizim usta aracın üzerinde mevcut durumda bulunan programı, elindeki bilgisaayr ile sildi ve programı yeniden yükledi. Aracın üzerindeki yol bilgisayarı o anda 90 km sabit hızda düz yolda 14~16 litre aralığına indi. Bu yol bilgisayarının mı kafayı yemesi dedik, ertesi gün gene depoyu fulledik, 120 km yol yapıp, gene depoyu fulleyince yakıt sarfiyatının 14,9 litre olduğunu hesapladık.

Sözün özü, imkanınız var ise, programı tekrar yukletin derim.
Saygılarımla,
Burak

Burak bey aracımda mim gas lpg sistemi var ,2 ayrı montaj servisine gidip ,cihaza bağlattım ve beyin ayarsızlığından çok yakabileceğini özellikle belittim ,zaten sistem yeni takılmış ve 10 000 km yol yapmış.Sizin de belirttiğiniz gibi hangi lpg firması olursa olsun çok yakıt olayında hepsi ağız birliği etmiş gibi 25,30 ,lt şehir trafiğinde normal diyor ve hiçbiri işin bilincinde değil ,sadece iş elbisesi giyen bir robot olduklarını görüyorum ve gerçek bu keşke bunları okusalar da bana soru sorsalar bilinçsizler.tek savunma abi v8 normal ,halbuki sadece üzerindeki iş elbisesinden dolayı usta denildiğini bilmiyor.araç 1500 devirde 100 km hıza ulaşıyor ,diğer araçlar gibi 3000,,, 4000 devre çıkmıyor işin bu yönünü dikkate almadan bana bilinçsizce savunma yapıyor ve sinirlerim geriliyor inan ki 40 gün oldu uğraşım sırf bu lpg olayı bıktım .100 km yol 55 ,60 tl yakıt hemde yarısı uzun yol ve sıkıştırmadan.Saygılar.

Arkadaşlar bende 97 zj sahibiyim uzun yolda normal kullanımda 14lt cıvarı şehir içinde (bu aslında çok farklı bir durum trafik durumu ile ilgili) tamamen istanbul içi ortalama hız 30km ile 25-27lt cıvarı yakıyor.bazı arkadaşlar şehir içi diye istanbul otoban veya trafiğin olmaığı saatlerdeki yakıtı şehir içi olrak hesaplıyorlar bu bence yanlış bir hesap yani ortalama 70-80 km hızla gidien bir yol bence şehir içi sayılmaz.birde opet lpg den dolayı 12 adet enjektör değiştirdim opet ten uzak durun

kasirga1' Alıntı:
Arkadaşlar bende 97 zj sahibiyim uzun yolda normal kullanımda 14lt cıvarı şehir içinde (bu aslında çok farklı bir durum trafik durumu ile ilgili) tamamen istanbul içi ortalama hız 30km ile 25-27lt cıvarı yakıyor.bazı arkadaşlar şehir içi diye istanbul otoban veya trafiğin olmaığı saatlerdeki yakıtı şehir içi olrak hesaplıyorlar bu bence yanlış bir hesap yani ortalama 70-80 km hızla gidien bir yol bence şehir içi sayılmaz.birde opet lpg den dolayı 12 adet enjektör değiştirdim opet ten uzak durun

evet çok haklısınız sıralı sistem LPG kullanan araçların sadece opet ten değil tüm katkılı otogazlardan uzak durması lazım çünkü gazın içindeki katkı LPG sisteminin enjektörlerini tıkıyor, bunun içinde yapmamız gereken enjektörlere giden boruları söküp boruların içine balata spreyi sıkıp yerine takmak daha sonra 10 dk çalıştırınca içindeki tıkanıklığı atabiliyor eğer atmazsa enjektörü değiştirmek icap ediyor...

Durmuş Bey,
Sorun LPG sisteminin beyninde değil. Sorun aracın benzin ile çalışması sırasında tüm yakıt işlemini programlayan ve ECU (electronic control unit) denen sistemde.
Bunun için, aracınızın içinde bulunan bir sokete bilgisayar bağlanarak ayar yapılıyor.
bence bu kadar sıkıntıda iseniz, ve bu işlemi antep te yaptıramayacağınıza inanıyorsanız sizi ankara'ya davet edelim, gelin misafirimiz olun, bu arada da servistede aracınıza baktıralım.
Teklif var ısrar yok:smiley:
Ama eminim, Antep'te de Chrysler veya Jeep yetkili sevisleri vardır.
Saygılarımla,
Burak

Burakçığım ilgi ve alakana çok teşekkürler. ben 35 yıldır istanbulda ikamet etmekteyim .İşin en ilginç yanıda şimdi mesleği bıraktım yaş 56 ve 40 senem oto mekanik le geçti .terzi misali ama . sıralı lpg olayı ayrı bir olay eski tip olsa kendim çözerim olayı .ecu değerleri benzin yakıtı hepsini incelediler,lastik değiştirmekten başka çıkar yol kalmadı.

Durmuş Bey,
Anladım...
Lastik değiştirmek gerçekten pahalı son secenek bence. Bu aşamaya kadar yapılması gereken ne var ise, siz yapıldığından eminseniz, geriye cok fazla secenek kalmıyor herhalde.
Hayırlısı olsun bakalım.
Ama benim teklifim hala geçerli...
Selamlar, saygılar

Burak

Evet arkadaşlar opet konusunda kesinlikle haklısınız.Ben bu yakıt konusunda ciddi şekilde ölçüm yapıyorum.Geçen opetten 50 tl gaz aldım araçla 110 km yol yapabildim.Tabi daha öncede deyimlerim oldu.Ben sürekli aynı yerden ve petrol ofisinden bu gazı alıyorum.Dün 50 tl gaz aldım şuan km 140 halada gidiyor.

en kötü özelliği aracı otoparka yada evin önüne çektiğinizde defalarca arkanıza dönüp bakmaktır..hatta "hanım ben kapıları kapamadım galiba" deyip aracın başına tekrar gimektir....

JAMES BROWN' Alıntı:
Bence standart bir ZJ nin tek kötü tarafı vardır.YAKIT .Başka bir kötü yanı asla olamaz.Rutin Bakımları standart yapılan bir ZJ sorun çıkartmaz.Parçası bol ve ucuzdur.Ah şu yakıt şehir içi 30 kuruş olabilseydi o zman kimse satmazdı .Bu arada bu da ZJ nin suçu değildir.Dünyanın en pahalı vergili yakıtını bize sağlayan kişilerdedir.

Çok halısın sonuna kadar katılıyorum :smiley:

Arkadaşlar Aslan besleyen yemini düşünmezmiş ZJ kullanmak bir ayrıcalıktır. Bu özelliğe ve donanıma sahip bir araca 80 - 100 bin TL vermemiz gerekirdi. Biz kaliteyi ucuza bulduk o kadarıda olsun artık :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR