ZJ'lere En Uyumlu Lastik

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 27istanbul27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,608

27istanbul27

Kamp II
Mesajlar
350
Tepkime Puanı
1
Yer
istanbul
Arkadaşlar aracım 98 5.2 ZJ üzerinde bristone H/T 255 70 16 lastik var genişlikten dolayı direksiyonu tam sağ sol yapınca sürtüyor tur ayarıyla işi hallettim.Şimdi lastikleri yenilemek istiyorum hangi marka ve ebatları tavsiye edersiniz.Birde hem asfalt kışında biraz çamurlu yolum var. 245 70 16 randıman verirmi teşekkürler.
 

Etiketler
Ynt: ZJ'lere En Uyumlu Lastik

durmuş usta benim aracımda 1996 ZJ 245/70/16 AT var toprakta, karda gayet başarılı sürtme v.s gibi bir sorunda yaşamıyorum bende yaza doğru 225/70/16 dört mevsim lastik almayı düşünüyorum daha çok asfalt da kullandığım için tecrübeli arkadaşların yorumları doğrultusunda haraket edeceğim.
 

Ynt: ZJ'lere En Uyumlu Lastik

Teşekürler yavuz ben de aynı ebat düşünmüştüm yakıt durumu nasıl ben daha döğru dürüst binemedim eminim önerdiğin lastikle yakıt sarfiyatı da düşecektir.
 

Ynt: ZJ'lere En Uyumlu Lastik

yakıt durumum 430kr kilometrede şehir içi,yaza lastiklerim değişdiğinde sanırım bu rakam 390kr a iner sonuçta üzerindeki lastikler fabrikanın önerdiğinin iki boy büyüğü ve AT lastik.
 

Ynt: ZJ'lere En Uyumlu Lastik

şunu da belirtmek isterim aracı aldığımda yağını,hava filitresini,bujisini v.s değiştirmiştim birde clean enjektör temizliği yaptırmıştım ve aracım 540 kr yakmaya ??? başladı bir iki depo gaz dan sonra düzeldi.
 



Ynt: ZJ'lere En Uyumlu Lastik

Bende standart 98 5.2 var. Mastercraft avenger 255x65x16 ms kullandım hiç sürtme falan olmadı, ancak mt olsaydı ne olurdu bilemiyorum. Şu an kullandığım lastikler 235x70x16 at. 255 lere göre yanal esneme hiç kalmadı. Kesinlikle önerebileceğim ebat. Uzun araştırmalarımdan sonra , benim kullanımıma uygun olduğuna karar verdiğim AT tipi almaya karar verdim. Sonuç olarak TOYO Open Country AT (Japon) satın aldım. Yumuşak lastik Toyo asvaltta tatminkar, sesi çok az, hem karda hem toprakta hem de çamurda gayet iyi, fiatı uygun. (Haziran 2009 da herşey dahil 180 TL/ad.)

Ömrüne bakacağım artık.


Selamlar,
 

Ynt: ZJ'lere En Uyumlu Lastik

Teşekkürler zakof ben de 235/70 /16 almaya karar verdim çünkü 255/70 /16 yolda gezme yapıp vede çok yakıt sarfiyatına neden oluyordu.
 

Ynt: ZJ'lere En Uyumlu Lastik

235 70 16 yakıt olarak daha avantajlı gıbı gorunsede,255 70 16 lastık cap olarak daha buyuktur. capı kucuk lastıkte aynı sürate daha yuksek devırde cıkarsınız..bu da aradakı yakıt farkı avantajını sıfıra ındırır..
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst