ZJ ön aks kilidinin çalışması hakkında bilgisi olan varmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan_11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,276

kaptan_11

off_road bir yaşam tarzıdır..............
Yer
bozüyük
arkadaşlar aracımın ön sağ aksında havalı bir kilit var.bunun nasıl çalıştığını bilen varmı acaba?tecrübeli arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
bu kilit bir kumandaylamı devreye giriyor anlayamadım.manuel olarak kapağı söküp kilitliyorum acak belirli bir süre sonra devreden çıkıyor.tek çekere düşüyor.

Etiketler
Ynt: ZJ ön aks kilidinin çalışması hakkında bilgisi olan varmı

kimse bilgili değil anlaşılan.buradaki ustaların günahını almışım.
çaresiz kendi bildiğimiz gibi halledeceğiz.

kaptan_11' Alıntı:
arkadaşlar aracımın ön sağ aksında havalı bir kilit var.bunun nasıl çalıştığını bilen varmı acaba?tecrübeli arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
bu kilit bir kumandaylamı devreye giriyor anlayamadım.manuel olarak kapağı söküp kilitliyorum acak belirli bir süre sonra devreden çıkıyor.tek çekere düşüyor.

Arkadaşım başlıta ZJ yazmışsınız ancak zj de manuel porya kilid olmaz kaldıki sağ ön aks havalı kilit demişsiniz tek taraflı kilit hiç olmaz bundan dolayı kimse cevap yazmamıştır bilginize..

Ynt: xj ön aks kilidinin çalışması hakkında bilgisi olan varmı

kasirga1' Alıntı:
Arkadaşım başlıta ZJ yazmışsınız ancak zj de manuel porya kilid olmaz kaldıki sağ ön aks havalı kilit demişsiniz tek taraflı kilit hiç olmaz bundan dolayı kimse cevap yazmamıştır bilginize..
mahmut bey xj yazacağım yere zj yazmışım ,özür diliyorum.

Abdullah bey, xj de zj de veya jeep gurubunda otomatik veya manuel orj , aks porya kilidi olmaz, veya ben hiç duymadım,cj serisinde ki araçlara sonradan takılır ,o da otomatik değil manueldir, ön defranseli tekerlerden ayırmak için,her kafada 2 mandal vardır,pense veya tornavida ile mandallar çekip yarım tur döndürülerek oturtulur ve araç önden çekere bağlanmış olur.

Durmuş bey doğru söylüyor xj ve zj de dediğiniz sitem orjinalde olmaz resmini çekip gönderirseniz daha aydınlatıcı olur..

aracınız 90-93 model arasımı acaba ?

kasirga1' Alıntı:
Durmuş bey doğru söylüyor xj ve zj de dediğiniz sitem orjinalde olmaz resmini çekip gönderirseniz daha aydınlatıcı olur..
bu araç baştan aşağı orjinal kilitte orjinal fotosunuda atıyorum

Fotoğraf-0606.jpg

Fotoğraf-0607.jpg

kaptan_11' Alıntı:

ön difransiyel 4 çekere taktığınızda havalı vakum sistemiyle faaliyete geçiyor,önler bir tutup bir bırakıyor sizinki böyle bir problemmi acaba ?

27istanbul27' Alıntı:
Aracın ne marka olduğu belli, değil resimlerdeki görüntü jeep olamaz.
durmuş bey aracında fotosunu atayım markasını siz koyun.

Fotoğraf-0593.jpg

hunter06_1' Alıntı:
ön difransiyel 4 çekere taktığınızda havalı vakum sistemiyle faaliyete geçiyor,önler bir tutup bir bırakıyor sizinki böyle bir problemmi acaba ?
benim düşüncemde aynı şekilde ancak ben dört çekere takıyorum önler çekmiyor.ayrı bir kolu falan olabilirmi diye düşündüm öyle bir kol veya düğmeyede rastlayamadım.frenlerimdede bir sıkıntı var vakumdan emişin yeterli olmadığını söylemişti ustalar acaba kilidin çalışmamasıda bundan kaynaklı olabilirmi?yeni vakum nasiipse yarın gelecek değiştirdiğimde inşallah düzelir. bilgiler için teşekkürler.

Araç 1986 model anladık ,ama ne marka onu yazmıyorsun,resimde gözüküyor ,damper şanzumanı gibi çubuk sistemiyle kumanda ediliyor, zaten arızalı ki ,senkromejin yanına hortum kelepçesi takılmış,boşa çıkmasın diye.

Resmi şimdi gördüm kusura bakma ,hiç böyle bir sistem xj de görmedim,eminim sonradan takılmış olabilirmi,görenler söylesin ,ben daha çok merak ettim.

27istanbul27' Alıntı:
Resmi şimdi gördüm kusura bakma ,hiç böyle bir sistem xj de görmedim,eminim sonradan takılmış olabilirmi,görenler söylesin ,ben daha çok merak ettim.
durmuş bey sonradan takılma falan değil.tesisatıyla hava sistemiyle herşeyiyle orjinal bir mekanizma .araçlara yabancı değilim bir aracın orjinalmi değilmi anlayabilecek kadar deneyimim var emin olabilrsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR