ZJ ön aks kilidinin çalışması hakkında bilgisi olan varmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan_11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,278
Ynt: ZJ ön aks kilidinin çalışması hakkında bilgisi olan varmı

kaptan_11' Alıntı:
durmuş bey sonradan takılma falan değil.tesisatıyla hava sistemiyle herşeyiyle orjinal bir mekanizma .araçlara yabancı değilim bir aracın orjinalmi değilmi anlayabilecek kadar deneyimim var emin olabilrsiniz.

Sitede bu konuda size bilgi verecek iki kişi tanıyorum jeep uzmanı birincisi seyit nickli ağabeyimiz ikincisi alfonse nickli kardeşimiz bir sorun derim

Etiketler

dopamin' Alıntı:
Sitede bu konuda size bilgi verecek iki kişi tanıyorum jeep uzmanı birincisi seyit nickli ağabeyimiz ikincisi alfonse nickli kardeşimiz bir sorun derim
teşekkürler ömer bey değerlendireceğim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=16248

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=24559 seyit abi onlıne kaçırma

dopamin' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=16248

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=24559 seyit abi onlıne kaçırma
özelden mesaj attım.teşekkürler.

Konu hakkında bizleride bilgilendirirseniz sevinirim,hem herkesde bilgi sahibi olmuş olur, unutmayınki bilgi paylaşıldıkça değeri artar..

PROF11' Alıntı:
Konu hakkında bizleride bilgilendirirseniz sevinirim,hem herkesde bilgi sahibi olmuş olur, unutmayınki bilgi paylaşıldıkça değeri artar..
Binali bey konu hakkında kimse bilgili değil .yardımcı olan çıkmadı,kilidi devreye sokacak sisitemi çalıştıramadığımız niçin manuel olarak kilitledim ve kilidi de sabitledim.aracın motoru beni fazlasıyla yorduğu için kilitle daha fazla uğraşmadım aracı elden çıkarttım.
ancak çalışma sisteminin şöyle olduğunu düşünüyorum.aracı 4 çekere aldığınızda arazi vitesine bağlı bir hava düzeneği var valfler sayesinde hava kilidi iterek sağ ön aksı kilitliyor.benim araçta vakum pompası sağlıklı çalışmadığı için çekemiyordu.bu yüzdende kilit çalışmıyordu diye düşünüyorum.

Aynen dusundugunuz gibi abdullah bey,sisitem vakum uzerinden calismakda
Vakum calismadigi icin iki cekerede alsaniz
Onler akis ve saft dif ici surekli doner,buda yakit sarfiyati demek,genelde bu arizayi pek
Yapmaz bu araclar ama oluyor isde.. Bende runner vardi 3.0 otomatik ayni sorun ondada olmustu
Ama janziman farki var tabii,onlere hub takarak cozdum olayi..
Sizin araclar hub kabul etmiyor,duzenek gucu onden tahrikli aliyor,yani once one sonra
Arkaya aktariyor,janzimanin calsima prensibi,bazi araclarda ayirma olabiliyor
2 cekere direk alinabiliyor,bildiklerim bu kadar.. Saygilar

2.1 td chorekelerin motorlarının sorunlı olduğunu biliyordum.ancak biraz tadilat ile halledebilirim diye düşündüm.iş bizim bildiğimiz gibi değilmiş.
9000 tl harcadım anmcak araç istediğim gibi olmadı .aşırı derecede araçtan soğudum sonuç olarakta sattım.kilitle uğraşmakta istemedim.şimdi cj 5 im var sorunsuz bir şekilde takılıyorum.bilgi için teşekkürler.

Sizin araciniz beyaz olanmi ilanda olan su an..

PROF11' Alıntı:
Sizin araciniz beyaz olanmi ilanda olan su an..
hayır benim araç gri renkteydi ilanı yok.fotosunu atayım.

Fotoğraf-0593.jpg

Fotoğraf-0594.jpg

desenize yeni sahibi şimdiden bir bela alıyor başına :smiley: neyse sanırım herkesin çözüm yöntemi bu olsa gerek sat kurtul.size yeni aracınızla iyi günler dileyelim.sistemin kontrolü yapılmış olsa çözülürdü belki ama hayırlısı artık satmışsınız

yasakşehir07' Alıntı:
desenize yeni sahibi şimdiden bir bela alıyor başına :smiley: neyse sanırım herkesin çözüm yöntemi bu olsa gerek sat kurtul.size yeni aracınızla iyi günler dileyelim.sistemin kontrolü yapılmış olsa çözülürdü belki ama hayırlısı artık satmışsınız

Özay kardeşim nasılsın kolay gelsin bahçenin duvarını onarmışsın

yasakşehir07' Alıntı:
yanlış anlattım galiba.aracı sattım fakat hararet sıkıntısı vardı yapabileceğimin tamamını yaptım.problemsiz olarak sattım.ancak 2.1 td chorekeler off road yapmaya uygun değil.sattığım kişi av yapacağını off road ile işinin olmadığını söyledi.bende aracın hararetine dikkat etmesi gerektiğini üstüne basa basa söyledim.bu motorların problemi motor gövdesi aliminyum olduğu için yüke bindiğinde çok süratli bir şekilde ısınıyor.başka bir sıkıntısı yok.

abdullah bey siz merak etmeyin yanlış anlaşılacak birşey yok.ben sizin şahsınızdan ziyade genel mantık olarak yanlışımızı söyledim sadece.halbuki işi bilmeyen ama meraklı olan ve rızkını bu araçlara bağlayan çok insanımız var.esas olan hayatımız boyunca dürüst olabilmektir.ben geçen yıl bir araç aldım ve satan arkadaşımızın sözüne inandım aldım bile bile.sonrasında şimdilik sorun yok bende aldığım gibi aynısını söyleyerek satacağım tek fark noterde satışını yaptıktan sonra kaputun da boyanmış olduğunu gördüm ve üzüldüm.keşke daha önce söylenseydi ama o da bilmiyormuş ve iyiniyetine inanarak sorun etmedim bende.ömer abim bahçenin duvarını düzelttim düzeltmesine de hala yamuk yerler var.özel mesajınızı okudum ayrıca... :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR