ZJ Lerde Taban su alması.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 27istanbul27 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,099

27istanbul27

Kamp II
Mesajlar
350
Tepkime Puanı
1
Yer
istanbul
Arkadaşlar arabayı 3 gün önce aldım . 98 zj hiç oynanmamış fakat aracın arka koltuk altı dahil tüm taban halısı su içinde.araç 7ay dışarıda yatmış acaba sorun sunrof tahliye kanalından mı yoksa ön cam ızgarasından,mı daha çözemedik acaba böyle durumla karşılaşan arkadaşımız varmı.Birde ekranda kare şeklinde bir ikaz ışığı devamlı yanıyor.bu olay Onur beyinde başından geçmiş fakat bir yanıt alamadım. motorun çalışması gayet normal.
 

Etiketler
Ynt: ZJ Lerde Taban su alması.

ön tarafta kaput açma halatını takip edin genelde oradan da alır, kaput açma halatının ön kaput içindeki araç içine giriş kısmının hemen altında tahliye deliği var oradan süzülerek içine giriyor...
 

Ynt: ZJ Lerde Taban su alması.

Levent bey çok teşekürler .Arabayı getirdim iç taban sırf su içinde ,sunrofu tam kapatmamışlarda olabilir dediğiniz gibi teşhisiniz çok doğru yarın bakarım .
 

Ynt: ZJ Lerde Taban su alması.

kllima hortumuyla alakalı olabilir ıslaklık bizimde basmıza geldi ama o zmn babam yaptırdıgı için tam bir fikrim yok
 

Ynt: ZJ Lerde Taban su alması.

öncelikle büyük bir sorun olmamasını dileyelim. deneyimlerimden hareketle;
-sunroof tahliye hortumları, tabanın üzerindeki bir seviyeden, bir veya daha fazla hortumun bir veya zaha fazla yerinden olmak üzere bütünlüğünü kaybetmiş veya hortumların üst bağlantısı (kelepçeler?) gevşemiş veya oradan kopmuş olabilir. Fakat, tavanın daha altından bir seviye olmalı, yoksa tavan da ıslanırdı; buna bir bakmak lazım herhalde. Tavan, elleyince ıslak değilse, yukarıdan değil demek ki..
--ön kaput mandalının kablosu aracılığıyla olabileceği söylenmiş; böyle de olaibliyormuş demek ki; akılda tutmak lazım..
--fakat, aracı lifte kaldırıp alt saçların durumuna bakmayı öneririm. Aracın uzun süre dışarda durması, üstten biryerlerden sızma olasılığını düşündürmeli bence; bu da tavan kaplamasında ıslaklık demek oluyor. Oysa, eğer aracı satan taraf şöyle bir yıkatmaya vermişse, lifte kaldırıp altını yıkadılarsa- arazi aracı, çamur vb kalmasın diyerek mesela- o zaman tabanda çürük yerler varsa, basınçlı su tabana kadar ulaşmış olabilir.
Başka türlü "büyük" bir ıslaklık nasıl olur ki?
Kötü tahmin, umarım böyle olmamıştır. Masaf demek çünkü.
kolaylıklar dilerim.
 



Ynt: ZJ Lerde Taban su alması.

Alt saclar hep korkutuyor. Netisede detaylı incelemeden göremiyorsunuz.

Ben jeep leri pek fazla bilmem. Ama vw aracımda aynı durum oldu. tavanda ya da başka bir yerde hiç bir ıslaklık yokken döşeme su içindeydi. Arka kapı fitili yanlış takılmış. Fitil düzeltildi ve sorun bitti.

Bu da her marka araç için düşünülebilir.
 

Ynt: ZJ Lerde Taban su alması.

Araç 7 ay bahçede hiç kullanılmadan yatmış.Yıkama falan sözkonusu değil ve tabanın ıslaklığından satan kişininide haberi yok.aracı temizlerken fark ettim .Halı yıkamanın vakumuyla 3 litre kadar su çektim

ve fön makinasıyla kokmaması için kuruttum işin ilginç tarafı araçta hiç sökülme oynama yok sıfır gibi ve bulunması zor bir problem .
 

Ynt: ZJ Lerde Taban su alması.

Tahliyeli mutlaka kontrol edin . Özellikle yatan araçlarda çör çöp, yaprak , çamur vs gibi sebeplerden tıkanabiliyor . Leven thocamın bahsettiği kaput açma teli girişini de kontrol edin .

Silecek kollarının mekanizmasını da saklayan ön camın altındaki plastik ızharaları silecek kollarını söktükten sonra birkaç vidayla kolayca çıkarabilirsiniz . Karşınıza genişce bir boşluk çıkacak . O boşluğun tabanında 10 kuruş büyüklüğünde iki tane tahliye deliği var . O delikler tıkandığından su seviyesi yükseliyor ve keput kontrol telinin girdiği delikten içeri su almaya başlıyor . Bu bilgiyi Sağolsun Betarix Ergun abi den almıştık . Birçok arkadaşın işine yaradı .

Sunroff tahliyeleri de önemli . Sunroof taki başlangıc noktalarını kontrol edin . Gerçi Endurin in dediği gibi burdan olsa tavan ıslanır . tahliyeleri su vererek deneme yapın olmazsa bakın bakalım kaçak var mı ?

Taban sacını kontrol ettiniz mi detaylı ?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst