ZJ İçin Height Lift Spacers ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,743

serkann

Zirve
Yer
İstanbul/beylikdüzü
sanırım doğru yazdım arkadaşlar..aracıma uygulamayı düşünüyorum..tecrübesi bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..eksileri artıları nelerdir..nerelerde sorun yaşayabilirim...

ayarl? lifht.jpg

Etiketler
Ynt: ZJ İçin Height Lift Spacers ?..

Bunu ugulayanı ben Türkiye'de görmedim ama JKS'nin ACOS (Adjustable Coil Over Spacer) markalı bir ürünü var nette en çok onu görüyorum. Belki de bu senin koyduğunda O'dur. Birde ACOS PRO var. Bu PRO olanın tek farkı üzerinde sabit bir bump stop değilde, sertliği ve yüksekliği ayarlanabilir nitrojen gazlı bir darbe emicinin takılı olması. Yani istediğin zaman onu sonradan alıp takabilirsin üstüne. Sanırım PRO olan daha çok BAJA gibi süratli ve sert sürüşler için. Özellikle PRO olan çok maliyetli. PRO olmayan bile çok pahalı. Tecrübesi olan var mı bilmiyorum ama benim bildiğim bu alet araç seviyesinde oynama yapma ihtiyacı duyulduğunda bu işi en kolay şekilde yapıp bir alyanla sabitleyebilmek içindir. Aracınızın ön-arka için dengelenmiş seviyesi öne bir tampon veya vinç takıldığında, veya arkaya tampon, bagaj takıldığında değişir. Bu aleti en başta alırsanız, taktığınız ağır aksesuarlara göre aracınızın değişecek yükseklik farklarını gerektiği ölçüde rahatça yaparsınız. Bir anlamda yükseklik trim ayarı denebilir yani. Tabi birde yol şartları var. İstanbul'dan Bolu'ya kampa gidiyorsan otoban için en alçak ayara getirip araçtan mevcut haliyle optimum yol tutuşu alabilirsin. Takılması çok basit. Herhangi bir servise uğradığında dördü bir saatden kısa sürede takılabilir. Ben yinede her değişiklikte birer teflon takoz yaptırmayı daha makul buluyorum şimdilik. Türkiye'de yapan olursa alırım. :smiley:

ACOS
http://store.jksmfg.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=ACOS&Store_Code=JKS01&Category_Code=Coil_Spring

ACOS PRO
http://store.jksmfg.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=ACOSPRO&Store_Code=JKS01&Category_Code=Coil_Spring

iksje' Alıntı:
Bunu ugulayanı ben Türkiye'de görmedim ama JKS'nin ACOS (Adjustable Coil Over Spacer) markalı bir ürünü var nette en çok onu görüyorum. Belki de bu senin koyduğunda O'dur. Birde ACOS PRO var. Bu PRO olanın tek farkı üzerinde sabit bir bump stop değilde, sertliği ve yüksekliği ayarlanabilir nitrojen gazlı bir darbe emicinin takılı olması. Yani istediğin zaman onu sonradan alıp takabilirsin üstüne. Sanırım PRO olan daha çok BAJA gibi süratli ve sert sürüşler için. Özellikle PRO olan çok maliyetli. PRO olmayan bile çok pahalı. Tecrübesi olan var mı bilmiyorum ama benim bildiğim bu alet araç seviyesinde oynama yapma ihtiyacı duyulduğunda bu işi en kolay şekilde yapıp bir alyanla sabitleyebilmek içindir. Aracınızın ön-arka için dengelenmiş seviyesi öne bir tampon veya vinç takıldığında, veya arkaya tampon, bagaj takıldığında değişir. Bu aleti en başta alırsanız, taktığınız ağır aksesuarlara göre aracınızın değişecek yükseklik farklarını gerektiği ölçüde rahatça yaparsınız. Bir anlamda yükseklik trim ayarı denebilir yani. Tabi birde yol şartları var. İstanbul'dan Bolu'ya kampa gidiyorsan otoban için en alçak ayara getirip araçtan mevcut haliyle optimum yol tutuşu alabilirsin. Takılması çok basit. Herhangi bir servise uğradığında dördü bir saatden kısa sürede takılabilir. Ben yinede her değişiklikte birer teflon takoz yaptırmayı daha makul buluyorum şimdilik. Türkiye'de yapan olursa alırım. :smiley:

ACOS
http://store.jksmfg.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=ACOS&Store_Code=JKS01&Category_Code=Coil_Spring

ACOS PRO
http://store.jksmfg.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=ACOSPRO&Store_Code=JKS01&Category_Code=Coil_Spring
teşekkürler verdiğin bilgiler için..evet aynı ürünün resmi benim koyduğumda..araştırmadayım şuan..zaten aklıma bolu gezisi geldi..:smiley:

yayı boşaltmadan ayarlamak biraz güç ister gibi geliyo ama...
kolay diyosanız öle olsun

:smiley: tabiki kendi aracımda deneyip görücem öncelikle..türkiyede kullananıda görmediğimze göre ilk olucam..festivale kadar yetiştirmeyi planlıyorum...

serkann' Alıntı:
:smiley: tabiki kendi aracımda deneyip görücem öncelikle..türkiyede kullananıda görmediğimze göre ilk olucam..festivale kadar yetiştirmeyi planlıyorum...

benim samimi bir arkadaşımda var bu sistem ZJ sinde yurtdışından getirildi,öyle zırt pırt ayarlanan bişey değil get mantığında bir uygulama zaten 2 tonluk bütün ağırlık bu aparatın üzerinde yani öyle alyanla falan ayarlanabilen birşey değil ;)

ates' Alıntı:
benim samimi bir arkadaşımda var bu sistem ZJ sinde yurtdışından getirildi,öyle zırt pırt ayarlanan bişey değil get mantığında bir uygulama zaten 2 tonluk bütün ağırlık bu aparatın üzerinde yani öyle alyanla falan ayarlanabilen birşey değil ;)
aaa..peki memnunmu ateş..?

bence çok elzem bişey değil ,get aynı olayı çözüyor.o zj ile herşeyimiz aynı yüksekliğimiz,lastik ebadımız artı bir avantaj duymadım sahibinden ;)

sen bunları bırakta 4,5'' işine bi el at :mad: uğraşma bunlarla ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

aslında gerekli ayda bir araziye giden birisi için..
düşünsene özgür..burdan düzceye gidiyoruz
orda yukseltiyorsun
dönerken otobanda tekrar düşürüyorsun...

ates' Alıntı:
bence çok elzem bişey değil ,get aynı olayı çözüyor.o zj ile herşeyimiz aynı yüksekliğimiz,lastik ebadımız artı bir avantaj duymadım sahibinden ;)

sen bunları bırakta 4,5'' işine bi el at :mad: uğraşma bunlarla ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
4.5 kolay
bırak arabayı 3 gün..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR