ZJ Hararet Meselesi ....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,169

ssbman

Zirve
Yer
Ankara
Selamlar arkadaşlar ,
Bildiğiniz üzere ZJ4.0 Sahibiyim ve mutlu bir beraberliğimiz var . Son 2 aydır hayli gezdik ve hayli arazi yaptık beraber . Ancak şu hararet konusu canımı sıkmaya başladı . Önümüzdeki günlerde içinde bolca arazi blunduran tahminin 4000 km kadar sürecek bir seyahate daha çıkıyorum ve bundan önce bu işi halletmem gerekli .Servise gidip , bu işle uğraşmadan önce çok şey öğrendiğim arkadaşlarımın ve abilerimin önerilerini mutlaka almam gerektiğini biliyorum artık .

Hararet özellikle dik tırmanışlarda yükseliyor ve diyelim yarım saat, süren bir tırmanışta ortadan sonraki çizgiyi geçebiliyor . Tabi bu durumda ben , durup stop etmeden normale dönmesini bekliyorum . Şehir içinde ve otoyol sürüşünde pek sorun olmuyor .

Şimdi Termiği kontrol edicem . Verimsiz olabilir . Termostatta sorun olabilir mi bilmiyorum ama direk değişebilirimde zaten pahalı birşey değil . Asıl kafama takılan radyatör .

Radyatörü ne yapsam ? ZJ lerde şişletme işi nasıl oluyor ? Tavsiye eder misiniz ? Sıfır radyatör mü taksam acaba ? Yada radyatör yaptırmak daha mı iyi olur ? Tabi maliyetlerini de merak ediyorum acaba yaptırsak kaça çıkar , sıfırı nekadardır , işletme kaça malolur ve tabi herşeyden önemlisi sağlıklı bir iş mi?

Radyatör temizleyici sıvılar var ama servis amanha kötü sonuç verebiliyor falan dedi . Çokta detay konuşmadım sonra .

Son olarak arkadaşlar birde ses sorusu sorayım . Bolu civarında tırmnırken harert bahsettiğim noktaya geldi ve ben durmaya hazırlanırken araçtan bir ses gelmeye başladı . Zırıltı sesi gibi birşey . Hani gevşek bir sac falan oluda vibrasyon yaparya öyle birşey . Baya da kuvvetli ... Neyse durdum araç soğudukça azaldı ve kayboldu ve farkettim ki ısınma sonucu ortaya çıkıyor . Bir yorumu olan var mı bilmiyorum ama sanki egsoz yada başka biryer ısınınca vibrasyon yapıyor gibi geldi ... Sonra ısı yükselmediğinden ses birdaha gelmedi ...

Saygılarımla ...
Barış

Etiketler
Ynt: ZJ Hararet Meselesi ....

radyatör şişletme işlemi 100 tl sökme takma parası ne alırlar bilemem , bana 90 dediler ağlayınca 50 a düştüler . yapıştırma ilacı , antifiriz , hortumlar , eksilen şanzıman yağı , kelepçeler vs. 230 tlye tamamladım 93 4.0 zj sahibiyim . ( park ettikten hemen sonra tüm radyatör suyunu boşalttı bu işlemleri o yüzden yaptırdım açılmışken hallolsun )

barış yazını okumadan şunu söyleyeyim yazın zj lerin hepsi hararet sorunu yaşıyor...dikkatli gitmek lazım..çok dik rampalarda klima açmamak lazım...

gelen ses termiğin devreye girmesi olabilir...ayrıca şişletme istanbulda 40 tl ye yapıyorlar..bizde yaptırmayı düşünüyoruz ustalar iyi olur dediler...

serkann' Alıntı:
gelen ses termiğin devreye girmesi olabilir...ayrıca şişletme istanbulda 40 tl ye yapıyorlar..bizde yaptırmayı düşünüyoruz ustalar iyi olur dediler...

desene abi yedik kazığı :smiley: . bizim zjde hararet sorunu hiç olmadı allaha şükür , paralar hep şanzımana sıkıştı ;D

valla hangi istanbulda yaşıyorsunuz onu anlayamadım her dükkanda promosyon olarak kazık hediye ediyorlar ;D eskidemi kaldınız ne ?

sıfır radyatöre 650 lira fiyat aldım . çokmu azmı ?

Barış selam
Vitaranın soğutma sistemini elden geçirdiğimde bu iş için kullanılan kimyasallardan hiç verim alamadım.Tıkanık olan bir peteği açabileceklerine inanmıyoum doğrusu.Radyatörü şişletmek en kesin çözüm,çok kötü durumda değilse yenisini almana gerek yok bence.Ahmet abidende bir fikir al istersen?

mirkan' Alıntı:
desene abi yedik kazığı :smiley: . bizim zjde hararet sorunu hiç olmadı allaha şükür , paralar hep şanzımana sıkıştı ;D

valla hangi istanbulda yaşıyorsunuz onu anlayamadım her dükkanda promosyon olarak kazık hediye ediyorlar ;D eskidemi kaldınız ne ?

sıfır radyatöre 650 lira fiyat aldım . çokmu azmı ?
yerlisi 250 oejinali 450 tl...yenisini almak yerine eskisini şiletip bakır kazan yaptırmak daha mantıklı...

Çok sağolun arkadaşlar konu hemen çözüme kavuşmuş .

Ses konusunda termik aklıma gelmemişti . Ama böyle zırıltı yaparmı acaba yav ? Gerçi ses motorun arka tarafında geliyor gibiydi ama bakalım olmaza birdaha sıkıştırıp bakarız :D

Aslında sıfır fiyatları da fena değilmiş . Gerçi durumu iyise şişletiriz artık . Gerçi yaz biritor ama olsun , takılıyorum böyle şeylere...

Bu arada bakalım Ankarada ne fiatlar çıkacak ? Yazarım buraya öğrenince

barış geçmiş olsun hararetin yükselmesi bana termostat gibi geldi ki umalım öyle olsun ucuz yollu halledersin problem olmaz.. aslında çok sıkıştırmadıktan sonra ciddi bi sorun yaşamaya bilirsin de ama bahsettiğin yola çıkacaksan mutlaka bi baktır akgün&aydın veya güvendiğin bi yere.. ben şaşmazda bir sene önce 60 ytl ye şişletmiştim başka bi aracın radyatörünü, bir iki masraf daha ödedim tam net aklımda kalmadı ama sanırım 60 ytl ye bulabilirsin radyatör şişletecek yer, ben hatırlamaya çalışırım yardımcı olurum sana ama iş oraya kadar varmaz sanıyorum, şeytan kulağına kurşun sağlam araçlar kullanıyoruz :smiley:
bir de o zangırtı için egzoz borusunu tutan aparatlar yol açabiliyo o tür şeylere, bence dert etme
görüşmek üzere

Sağol Bertan , Akgün abiyi bir ziyaret edicem zaten bu iş için , orda şişlerler yada biryerlerde şişletirler heralde . Termostatıda kontrol edicem zaten . Zırıltı konusunda benimde ilk şüphem egsoz bağlantılar . Bakalım ucuz atlatmayı umuyorum :D

Bugün biraz araştrma yaptım arkadaşlar . Sizden fiyatlar konusunda yorum rica ediyorum . Sıfır radyatöre yetkili servis 700 YTl dedi . Yan sanayi olarak falan rastlayamadım .

Buji kablosu içinde 160 ytl MOPAR olarak . 70 ytl ABD malı yan sanayi .

Bu fiyata radyatörü değiştirmem . Özel yaptırsam hem daha iyi olur hem daha ucuz ... Tabi özel radyatörü Ankarada hakkıyla kime yaptırırız bilemiyorum .

Bu arada kendi servisime henüz uğramadım .

Birde Arkadaşlar ZJlerde klima radyatörü yok mu ? Yada varsa nerede ben göremedim ? :D

klima radyatörü radyatörün hemen önünde oluyor biraz daha aşşağıda . sıfır radyatöre 650 lira fiyat almıştım yukarıdada yazıyor yanlız serkan abim 450 demiş bir danışın isterseniz

Evet bende o fiyatları merak ettim aslında . Serkan hocam bir el atar mısın ? :D

Merhabalar

ZJ yi yeni aldığımda Akgün ustadan parça almaya bir kaç kez gittim güzel bir servis ancak 17 senedir tüm arabalarımın bakım ve onarımını yaptırdığım ustamı bir türlü bırakmak istemiyorum hem adamla dost olduk hemde yaklaşımı bilinçli her ne kadar opel audi ve WV grubu araçlara baksa da eski amerikancı her türlü araca bakıyor benim önerim ondan da bir fiyat ve görüş almanızdır Oradan Fahrettin Usta ile görüşürseniz size doğru bir yönlendirme yapacağını düşünüyorum ona sizi Necminin yönlendirdiğini söyleyebilirsiniz.

Servisin linki aşağıda

http://www.hizalbaskent.com/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR