ZJ Hararet Meselesi ....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,172

Etiketler
Ynt: ZJ Hararet Meselesi ....

Selamlar arkadaşlar ,
Bugün servise gittim . İlk Teşhis radyatör oldu tabi ki . Radyatör sökülerek dıştan yıkandı ve şişletildi . Dış yıkamada bile baya çamur çıktı . Bu arada sökülmüşken yağ radyatörü ve klima radyatörüde basınçlı suyla yıkandı . Bizim yaştaki araçlar için bence kesinlikle düşünülmesi gereken bir işlem . Yılların pisliği ve çamuru içinde araç devridaim yapmaya çalışıyor . Sonuç iyi gibi ama tam test etme şansım olmadı , yolda bakacağız artık .

Sökülmüşken ön taraf kayışa göz attık ufak çatlaklar gördüm . birkaç bakım daha gider demesine rağmen içime sinmedi ve orjinal mopar parçalarla kayış ve rulman-kasnak değişti. Servise güveniyorum sağlamcılık konusunda ama açılmışken değişsin dedim yada biraz obsesifim :D . Ki üzerinden çıkan kasnaklarda ömrünün sonuna yakın dı . Bunlar kilitlerse aynen kalırsın dedi servis , yani kontrol etmekte fayda var arkadaşlar .

Bu arada Alfons un Rock Sliderlarının methini de duymuş oldum heryerden şaseye bağlamış diyorlar , görürüz umarım yakında ;)

Herkese tekrar teşekkürler ...
Barış

Kasnak derken hangisini değiştirdiniz acaba, devir daim, direksiyon vs hepsini mi yoksa sadece gergiyimi? Şahsen benimde direksiyon pompasının kasnağını değişmem lazım fakat usta(!) değişmez bu, pompayla beraber takmak lazım dedi :smiley:

Ben bayağı araştırdım haharet işini.. Benimde termik verimsiz, idare ediyorum...
Ortadaki çizgiden sonraki ince çizgiden sonraki kalın çizgide bile uzun süre kullanabilirsin aracı diyorlar, bişey olmazmış. garnti istedim bu tavsiyeye, verdiler. Ben güveniyorum. Ama genede dikkat ediyorum. Bu 5.2 blokta böyle, 4.0 ın huyusu suyunu pek bilmiyorum.

Şaşmazda ki bi amerikan parçacısında yan sanayi, usa malı, Heavy Duty termik bulmuştum. 200 tl. Bayağı iyi bi fiyattı. Malıda ben beğenmiştim. ama Akgün amca yan sanayiyi pek tavsiye etmiyor. Oysaki parçayı satan, devamlı çeşitli ustalara sattığını, hiç sorun olmadığını söylemişti. Biraz göreceli yani. Ama orjinal termiğe bi sürü para vermende yanlış değil. En az 10 yıl kullanacaksın. O yan sanayi parçanın kartı vardı, bulamıyorum. Pm de atmışsın, bulunca yerini, bilgilendiririm seni.

Ben radyötör şişletmeyi sevmiyorum, aliminyum radyötör delinebiliyor şişlenirken, bide fabrikasyon yan kapakları felan açıyorlar, düzgün kapanmaz diye korkuyorum, yani pek haz etmiyorum radyötör şişletmekten. ama sorun olmadan şişlenip temizlendiyse, iyi etmişsin.

Rock sliderler, yani gerçek rock sliderlar zaten şaseye bağlanır, ama ben sağlamlık konusunu biraz abarttım... İki yerden değil, üç yerden bağladım şaseye. Bide rock sliderı, marşpiyelin arkasındaki, aracın önüne ve arkasına doğru olan kısımdaki şase marşpiyel uzantılarına dayadım. Bi adette ortadan yukarı doğru dayama var. Usa de felan bu marşpiyel bağlantısını sadece ortadan yapıyorlar incelediğim kadarıyla.
Şse bağlantılarıda tek taraflı değil, uzun saplamalarla şasenin arkasına kadar geçiyor. Kontralı civataların takıldığı yerdede, pul niyetine, kocaman flanşlar var, şaseyi sıkıyor...

Neyse, yakında konu açıp fotoları koyucam zaten....

Ne oldu hareret, düştü mü?

Pardon yanlış bir bilgilendirme yapmışım gergi kasnakları değişti . Ustam diğerlerinde bir sorun olmadığını söyledi .

Alfonse bakıcaz bakalım . Çözülmezse önümüz kış zaten ;D Yaza kadar da orjinalini alıcaz termiğin olmazsa :smiley:

Radyatör şişletme işinden bende tırsıyordum açıkçası ama Akgün abi çalıştığına göre yapan işinin ehlidir diye düşünüyorum . Aslında en azından panjurun fanın söküp basınçlı suyla yıkanması faydalı olur diye düşünüyorum ki Alpaslan da tavsiye etmişti bunu . Dıştn bile baya kir-çamur çıkıyor .

Korumalrını güle güle kullanmanı dilerim :smiley:

Harareti tam test edemedim . Yarın bir seyahate çıkıyorum zj ile ... Bakalım durum ne gösterecek ...

Görüşmek üzere ...

ssbman' Alıntı:
Pardon yanlış bir bilgilendirme yapmışım gergi kasnakları değişti . Ustam diğerlerinde bir sorun olmadığını söyledi .

Alfonse bakıcaz bakalım . Çözülmezse önümüz kış zaten ;D Yaza kadar da orjinalini alıcaz termiğin olmazsa :smiley:

Radyatör şişletme işinden bende tırsıyordum açıkçası ama Akgün abi çalıştığına göre yapan işinin ehlidir diye düşünüyorum . Aslında en azından panjurun fanın söküp basınçlı suyla yıkanması faydalı olur diye düşünüyorum ki Alpaslan da tavsiye etmişti bunu . Dıştn bile baya kir-çamur çıkıyor .

Korumalrını güle güle kullanmanı dilerim :smiley:

Harareti tam test edemedim . Yarın bir seyahate çıkıyorum zj ile ... Bakalım durum ne gösterecek ...

Görüşmek üzere ...

Gergi kasnağının/bilyasının her kayış değişiminde değişimi tavsiye edilir zaten, iyi olmuş...

Radyötörü şişleyenden ve Akgün amcadan önceden bi sorun olmayacağına dair garanti istersen sorun olacağını zannetmiyorum, herkes yaptırıyor, ben arızalı derecede pimpirikliyim, bana bakma sen ;D

İş görür durumdaki;
Eski kayışını, eski hava filtresini, eski bujileri ve kablolarını, eski distirbitör kapağını, tevzi makarasını yanına almanda fayda var derim. Stepnenin jantının içine at, dursunlar orda :smiley:

Hayırlı yolculuklar, aman dikkat :smiley: :smiley: :smiley:

İsa usta da aynısını söyledi . Çıkanları verdi , dedi kedi medi sıkışır lazım olur biryerde .... Bende tövbe tövbe dedim bu mu geldi aklına ;D

Neyse abi yola az kaldı , bir bakınayım dedim , yazarım ara ara net buldukça ... İyi dilekler için ayrıca teşekkürler ...

Bu termiğin acaba elle kontrolü mümkünmüdür? Yani hararet çok arttığında elektrik bağlantısı vasıtasıyla manuel olarak fanı hızlandırabilecek bir sistem. Anladığım kadarıyla bu termik konusunda çok fazla sıkıntı çekiliyor.

Bildiğim kadarıyla bu mümkün değil çünki termik denen olay motor sıcaklığına bağlı olarak radyatör fanının hızını mekanik olarak arttırıyor en yüksek hızı da motor devir hızı kadar sizin dediğiniz sistem elektrikli fanlarda mümkün oluyor kabin içine bir elektrik anahtarı koyup fanı manuel olarak çalıştırabiliyorsunuz

ssbman' Alıntı:
İsa usta da aynısını söyledi . Çıkanları verdi , dedi kedi medi sıkışır lazım olur biryerde .... Bende tövbe tövbe dedim bu mu geldi aklına ;D

Neyse abi yola az kaldı , bir bakınayım dedim , yazarım ara ara net buldukça ... İyi dilekler için ayrıca teşekkürler ...

İyi etmiş çıkan malzemel konusunda, vallahi helal olsun...

İsa benim çok işime bakmadı daha, genelde Erol ve Nuri ilgilen, ama İsa akıllı birisi, bide kafa adam :smiley:

alperhoca' Alıntı:
Bu termiğin acaba elle kontrolü mümkünmüdür? Yani hararet çok arttığında elektrik bağlantısı vasıtasıyla manuel olarak fanı hızlandırabilecek bir sistem. Anladığım kadarıyla bu termik konusunda çok fazla sıkıntı çekiliyor.
termik tamamiyle ısıyla çalışan, civalı, Necmi abinin dediği gibi mekanik bişey....
5.9 ların fanı elektrikli, hemde çift hızlı bi sitem... Uygulanabilse iyi olur.. ama biraz zordur galiba, zaten 5.9 parçası zor bulunuyor..

Selam Dostlar ,
İzmir civarındayım . ZJ ile çok rahat bir yolculuk yaptık . Ortalama 130 km civarı gittik yani fazla sürat yapmadık :D Yolda kalabalık değildi .

Gelelim sonuca . Radyatör temizliğini herkese tavsiye ediyorum . Yol boyunca 37-38 dere ece sıcaklıklarda araçta 4kişi+bagaj klima sürekli açık ve LPG de hararet sorunumuz olmadı . Zaman zaman uzun rampalarda falan 100 ün üzerine çıktı hararet ama sonrasında hemen düştü . Genelde hep 100 ün altında idi Akgün Ustaın da uyardığı gibi yükselme durumunda benzine geç klimayı kapat işlemine gerekte kalmadı ... Şimdi sıcak memleketlerde daha fazla yol yapıcaz ve umarım aynı memnuniyetimiz devam eder .

Ancak kesinlikle hem klimanın soğutma performansı hem motorun rahatlığı açısından temizlik yapılmalı . Ki bu temizlikten sonra en azından şimdilik termik ihtiyacımızda ortadan kalkmış oldu .

Herkse selamlar , görüşmek üzere ...

ssbman' Alıntı:
Selam Dostlar ,
İzmir civarındayım . ZJ ile çok rahat bir yolculuk yaptık . Ortalama 130 km civarı gittik yani fazla sürat yapmadık :D Yolda kalabalık değildi .

Gelelim sonuca . Radyatör temizliğini herkese tavsiye ediyorum . Yol boyunca 37-38 dere ece sıcaklıklarda araçta 4kişi+bagaj klima sürekli açık ve LPG de hararet sorunumuz olmadı . Zaman zaman uzun rampalarda falan 100 ün üzerine çıktı hararet ama sonrasında hemen düştü . Genelde hep 100 ün altında idi Akgün Ustaın da uyardığı gibi yükselme durumunda benzine geç klimayı kapat işlemine gerekte kalmadı ... Şimdi sıcak memleketlerde daha fazla yol yapıcaz ve umarım aynı memnuniyetimiz devam eder .

Ancak kesinlikle hem klimanın soğutma performansı hem motorun rahatlığı açısından temizlik yapılmalı . Ki bu temizlikten sonra en azından şimdilik termik ihtiyacımızda ortadan kalkmış oldu .

Herkse selamlar , görüşmek üzere ...

Sevindim bu habere.... Geçmiş olsun cancağızım :smiley: Laf aramızda, İzmir' in kızları çok güzel, di mi? ;D

Sağol abi valla rahatladım bu hararet konusunda . İzmirin kızları mı dedin ;D Ünlerini hakediyorlar ;) Yalnız gerçekten egenin kızları hep güzel yav Taşınıcam Ankaradan valla ;D (Şimdi Ankaranın kızları bunu görse işimiz zo :Dr Çok yakında egede toplamda 700 km yi bulacak bir uzun yolda daha çıkıcam durumu tekrar aktarırım .

Büyük kentleri bekleyenlereden özür dilerim :D

ssbman' Alıntı:
Sağol abi valla rahatladım bu hararet konusunda . İzmirin kızları mı dedin ;D Ünlerini hakediyorlar ;) Yalnız gerçekten egenin kızları hep güzel yav Taşınıcam Ankaradan valla ;D (Şimdi Ankaranın kızları bunu görse işimiz zo :Dr Çok yakında egede toplamda 700 km yi bulacak bir uzun yolda daha çıkıcam durumu tekrar aktarırım .

bende daha az önce bodrumdan döndüm, polatlıyı geçince yüzüm öyle bi asıldıki hala toparlayamadım :( aahhh ege ahh toprağına ne deyse güzel olur memleketimin napıcam ben şimdi ankarada yav
şunu da alakasız ama ekliyorum beni anlayın :smiley:

"İzmir'in denizi kız
Kızı deniz
Sokakları hem kız
Hem deniz kokar!.."

ssbman' Alıntı:

Ankara kızlar konusunda karışık. At izi it izine karışmış durumda :smiley: Kız çok hoş, bi konuşmaya başlıyor kıııı kııııı, eltimgil felan diye, dumur oluyorsun. Etlik kasalar şehre indi ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.