Ynt: ZJ Hakkinda Yardim Lutfen
merhabalar;
konu ile ilgili olarak arkadaşlarım biçok şeyi yazmışlar...şunu söyliyim herşeyden önce tecrübeden ötesi hikaye...
ben de burda yazan konular gibi tedirginliklerim nedeniyle vitara alarak başlamıştım bu işe,,,yok çok yakar, parçası pahalıdır, işletim maliyeti yüksektir vs vs vs...
birincisi bindiğimiz araçlar13-17 yaş civarında araçlar, ilk kullanıcısı çok önemli, yani hor kullanılmış bir araç almayın, bu jhangi marka olursa olsun geçerli bir kuraldır. bu aracın 96 modeli 18 liradır temizi, adam sıkışmıştır ayrı konu...ucuza alacağınız her araç için ben olsam kuşkuyla yaklasırdım, alacağınız hangi araç olursa olsun 250-1000 tl gibi bir bakım yapmalısınız ki gönül rahatlıyla binebilin, bu da her araç için geçerli...
parça konusuna gelince ön far ön sinyaller ön park lambaları 6 tane parçaya 150 liraya bile ulaşabilirsiniz, ön rotilin tanesi 30 lira benzin filtresi 15 lira ön fren balataları 60 lira amortisör 50-75 civarı yağ filtresi 20 tl vs vs vs. çıkma olarak ta biçok parça imkanınız mevcut, hemen hemen ulaşamıyacağınız tedarik edemiyceniz bir parça yok...
aracın arazide yapabildiklerini görünce inanamıycaksınız...şöle söyliyim ben aracımı aldım lastik vs vs yaptım şu an Çorum da 4 grand cherokee oldu, 2-3 tane daha arkadaşım araç bakıyor...ben hala inanmıyorum mesela

bu dev kuduruyor çamuru görünce

defransiyel ile ilgili konuya gelince araç temiz olsun öncelik budur şansınıza lsd çıkar yada çıkmaz önceilk temizlik bence...
yakıta gelince benim aracım standart asfalt lastikleri ile 200-220 civarı uzun yolda yakıyordu, şu an bişi sölüyemem aracımdaki lastikler falan epey extrem...ama sahibi olduğunuz ilk gece keyiften uyku girmez gözünüze. ben işim nedeniyle 4 milyon km devirmiş biri olarak araç sürmekten nefret eden biriyim ama zj ye binmek için her fırsatı değerlendiriyor hatta fırsatlar yaratıyorum...
umarım birkaç katkıda bulunmuşumdur...