ZJ Hakkinda Yardim Lutfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Oramiral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,416
Ynt: ZJ Hakkinda Yardim Lutfen

Bunun hesabı gayet basit .

96-97 modeller 12-15 yaşta vergilendirilir . 2935TL vergisi vardır . Bu Rakam %5 meselesinden düşerse 2039 a düşüyor .

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV
http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi

barış bey teşekkür ederim.zj lerin resimlerine bakarken oranın içerisinde bir arkadaş ismini hatırlayamayacağım bir çizelge koymuş 2009 yılına ait bana biraz fikir verdi.Gerçi harçlara zam geldi ama üç aşağı beş yukarı tahmin ederim artık.

Rica ederim , ne demek .
Hocam ortalama tahmine gerek yok . İki link incelerseniz kuruşu kuruşuna var değerler ;)

Oramiral' Alıntı:
İnanın bir Jeep G.C alma kaarı verdiğim andan itibaren sosyal çevremden gördüğüm olumsuz baskı nedeniyle kendimi çok yalnız hssediyordum. Sitenize üye olup paylaşıma başladıktan sonra bu bana inanılmaz moral verdi.

hocam insan hayalleri ile yaşar,gerçekten istiyorsanız almalısınız. bazen sınırları aşmalı. sınırlar fiziksel engeller olabileceği gibi zihinsel süreçlerde olabilir takdiri sizin. genelde sosyal çevremiz kendilerine benzememizi isterler o nedenle bu çevrenin dışına çıkmak cesaret ister. zaten o sosyal çevre asfaltta gezmeyi tercih eder ve hafta sonları pürüpak AVM lerde vakit öldürür, arabalarını çamursuz severler.

ne alırsanız alın otomatik vitesine iyi bakın. boştan ileri yada geriye takarken aracı öne yada geriye çekmesi lazım, aracı yolda kullanırken hepsini sayabilmeniz lazım(4 ise 4 5 ise 5 vites. overdrive butonu varsa son vitesi kapatabilmeli rahatça titreme olmamamlı) , aynı şekilde tüm geçişle neredeyse hissedilemeyecek yumuşaklıkta olmalı ve vuruntu olmamalı. yoksa insanı yaşamdan soğutur :smiley:, parası ucuz demeyin , o işin işçiliği para tutuyor.tanıdık yoksa 1500 liradan aşağı bakmazlar. geri kalan herşey kolay parçası madem bu kadar bol. herşey yolunda gitse bile tamirat sırasında,tamir süresi uzun.

yanlız ülkemiz koşulları malum. yakıt çok pahalı. benzinde 18 20 litre yakan araba LPG de bunun %20 %30 fazlasını yakar. dur kalk trafiğinde değilde ortalama hızda gidilen trafiklerde yani üst vitese geçemiyorsanız araç çok yakacaktır bilginiz olsun(klasik otomatik vites handikapı). benzinde zaten bu büyüklükte bir motoru kullanmak akıl karı değil. özelliklede çevreyi düşünüyorsak.

http://www.tasitvergisi.net/

bu adresten vergilere bakın. eğer aracın kasko değerinin %5 inden fazlası vergi oalrak alınacak görünüyorsa, sütunun bir üst satırına bakacaksınız. vergi dairesine sigortalar birliğinden alınan form ile birlikte dilekçe verilir, bir alt dilimden ödenir. her sene tekrarlanacaktır. 2039 tl yani 96 97 için.

hocam verdiğin bilgiler için sağol vergi konusunu sayenizde(diğer arkadaşlar dahil) anlamış oldum artık rahatlıkla hesaplaya biliyorum.

997799' Alıntı:
Barış hocam ne güze yazmış...

Jeep in marka olduğunu bile bilmeyen insanların söyledikleri yada ne düşündüklerinin hhhiiiiiiçççççç önemi yoktur.
şunu söliyim buyrun Çorum a gelin 1-2 off-road yapalım, yakıtını beraber hesaplayalım size parça fiyatlarını gösteriyim sonra da 24 saat içinde bu arabadan nasıl alıyorsunuz beraber görelim (paranız hazırsa)....
arazide düzgün lastik seçmiyle hiçbişeye ihtiyaç duymadan sizin çıktığınız yerlere bakalım kaç araç çıkacak, o feryat figan tavsiye edilen araçları aşşagıda debelenirken yukardan seyretmek zevkini yaşayacaksınız herşeyden önce. yine o aynı çok satılan çok bulunan araçların 100 bin km yi bile deviremediklerini herkez biliyor ayrıca, şöyle siteyi bir kurcalayın ne dediğimi anlarsınız zaten..gezi bitip aynı seviyeye indiğinizde mazeretler hiçbir zaman bitmeyecktir yok lpg kötüymüş de yok manuelmişte, yok lastik tutmamışta vs vs vs...alma kardeşim zorlamı aldırdılar sana bu arbayı diyebilirsiniz mesela...
neymiş parçası çok pahalıymış, ben bu hafta 2 tane viraj askı denge rotillerini değiştirdim 100 lira, arkadaşım sol ön aks i komple aldı kafa ve keçeleri, körüğü vs vs set halinde 400 lira, öyle 4x4 araçlara bakmanıza gerek yok daha önce değiştirdiğim için yazıyim 106 gti 950 lira aks. yedek parça.com diye site var açın orayı aramaya cherokee yazın bakın fiyatlara gidin diğer muadilleriyle karşılaştırın ne dediğimi anlarsınız, balata amortisör, ön arka tampon , far, stop.....
türkiyedeki bu aptalca zihniyetten dolayı 1 yılımı boşu boşuna heba etmişim, gecikerek...
ben aracımı takas yaparak aldım 18500 ü geçti satış masrafı vs vs hariç şu an aracımın bana maliyeti 21 in üstünde, ben çok fazla araç aldım sattım ama hiç bir zaman ucuza yada kelepire bir araç almadım, çok nadir olmak kaydıyla almam da sanırım...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44781.0
bu da aracım...saygılar...

Levent bey bende yıllarımı spor araç üstünde kaybetmişim bendede 2001 saxo vts2 vardı yok aks yok sesnsör parçalar çok pahalıydı tamam keyifli araçlar ama bunların yerini hiç bişey tutamaz bakalım şimdi bitane aldık aüustos sonu gibi istanbula götürüp işlerini yaptırıcam yavaş yavaş alışverişi yaptık lastikler jant tamam yükseltmesini yaptırıcaz sonra araziye cıkaracaz ikinci aracım oluğu için birde öğrencilik durumu olduğu için bizim canavar sadece dinleniyor :smiley:

Mad-Line' Alıntı:
Levent bey bende yıllarımı spor araç üstünde kaybetmişim bendede 2001 saxo vts2 vardı yok aks yok sesnsör parçalar çok pahalıydı tamam keyifli araçlar ama bunların yerini hiç bişey tutamaz bakalım şimdi bitane aldık aüustos sonu gibi istanbula götürüp işlerini yaptırıcam yavaş yavaş alışverişi yaptık lastikler jant tamam yükseltmesini yaptırıcaz sonra araziye cıkaracaz ikinci aracım oluğu için birde öğrencilik durumu olduğu için bizim canavar sadece dinleniyor :smiley:

Mustafa bey; hayırlı olsun yeni tarzınız ve arcınız, tavsiyem ilk etapta çok para harcmayın standart halde 4 lastikle dalın araziye daha sonra aracı da tanıdıktan sonra kendi tarzınızı da görüp (çevre deki araçlar ve ekip durmu da önemli) daha sonra modifikasyona girerseniz hata yapmamış olursunuz...bu aracın standartını bir arazide görün bence....saygılar....

mustafa bey aracınız hayırlı olsun.Levent bey sizede bu arada merhaba... levent beye bende katırılıyorum.Önce bir arazi organizasyonuna katılın daha iyi anlayacağınızdan eminim daha rahat ve daha iyi anlayacaksınız aracınıza neler lazım olduğunu
levent bey bu arada aracınızı satmıştınız yanlış hatırlamıyorsam yenisini aldınız mı ne yaptınız ben pek bu sıralar formu pet takip edemedim.

Erol bey;
evet satmıştım ama gene kanım kaynamaya başladı temiz bişi bulursam bi girişimde her an bulunabilirim...saygılar...

hayırlısı bende alamadım biraz gayrimenkul derdine düştük o işleri hallettim yine gözüm sizinki gibi bir zj de yine bakınıyorum hayırlsı bakalım.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR