ZJ Benzin Pompası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zakof Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,469

Zakof

Today is the first day of the rest of your life
Yer
Ankara
Web
gmail.com
Bugün sabahleyin benim ZJ yolda kaldı. Daha doğrusu 98 ZJ henüz yola çıkmışken daha gaza geçmeden, yani motor 55-60 dereceye gelmeden trafikte seyir halinde iken stop etti. Akgün Aydın Servise kurtarıcı vasıtasıyla götürdük. Sorun benzin deposunun içindeki pompanın elektrik jakllarından birinin yerinden çıkmasıymış. Jakı lehimledik ve sorun çözüldü.

Asıl bahsetmek istediğim konu şu ; Benzin pompasının uzun ömürlü olmasını sağlamak için benzi deposunu hiçbir zaman yarım dolunun altına düşürmemek gerekiyor. Pompanın benzin içinde çalışması kışın çok soğuk havalarda donmasını önlüyor, yazın çok sıcaklarda soğumasını sağlıyor. Öte yandan benzin pompası arızasında, servise götürmekten başka yapacağınız hiçbirşey yok. Öncelikle deponun sökülmesi gerekiyor.

Not : Her zaman, en az yarım depo benzin bulundurduğum halde böyle bir olay yaşadım.

Eğer çeyrek deponun altında tutarsanız b.pompasının arıza yapma olasılığı yüksek olacaktır.

Selamlar,

Etiketler
Ynt: ZJ Benzin Pompası

Abi senin durum şanssızlık . Benzin azılığından değil :smiley:

Önemli bir nokta . Şiddetle tavsiye edilen deponun mutlaka yarım leyrek arası olması . Azslında yarım 0,75 olsa daha iyi olur tabi ki ... 0,75 de 60 litre eder yav :D

Neyse Pompa benzinle soğuduğu gibi , pompanın bastığı benzinle enjektörlerde soğuyor .

Yalnız anlamadığım neden çekici gerekti gaza alıp devam edilemedi mi ?

BU ARADA KONUDA ZJ OLUNCA HATIRLATAYIM YABAN TV DE BU AKŞAM İZCİ NİN YENİ BÖLÜMÜ VAR GÜZEL JEEPLER VAR , HARİKA DOĞA VAR :D TAVSİYE EDERİM HERKESE

ssbman' Alıntı:
Abi senin durum şanssızlık . Benzin azılığından değil :smiley:

Önemli bir nokta . Şiddetle tavsiye edilen deponun mutlaka yarım leyrek arası olması . Azslında yarım 0,75 olsa daha iyi olur tabi ki ... 0,75 de 60 litre eder yav :D

Neyse Pompa benzinle soğuduğu gibi , pompanın bastığı benzinle enjektörlerde soğuyor .

Yalnız anlamadığım neden çekici gerekti gaza alıp devam edilemedi mi ?

BU ARADA KONUDA ZJ OLUNCA HATIRLATAYIM YABAN TV DE BU AKŞAM İZCİ NİN YENİ BÖLÜMÜ VAR GÜZEL JEEPLER VAR , HARİKA DOĞA VAR :D TAVSİYE EDERİM HERKESE

Barış bey benim problemim sahra çolünde kutup ayısına rastlamaktı gerçekten.

Motor daha ısınmamıştı. Bu sebeple gazda çalışmasıda mümkün olmadı.

Öte yandan Kasko olunca, Kasko şirketleri karşılıyor kurtarıcı parasını. Ayrıca kaskoyu da delmiyor.

İzci yi hatırlattığınız iyi oldu. teşekkürler bunun için.

Yaban TV internet sayfasına girerseniz izcinin geçmiş tüm bölümlerini izleyebilirsiniz.

Selamlar,

depomu hiç yarıda göremedim..çeğreği geçtiği zaman ooo depom full diyorum..:smiley: çünkü benzin olduğu zaman aracımda gazla gidemiyorum hep benzine alıyorum..:smiley:

Manuel geçmiyor mu gaza ? Mesele benim araçta direk ilk çalıştırma LPG ile yapılabilir . göstergedeki düğmeye basılarak gaza alınabiliyor araç .

Benimki de öyle. Manuel alabilirsin gaza veya benzine.

Motor soğuk olduğundan denemedim bile gazda çalışacakmı diye. Hemen servise haber verdim. Gelip baktılar, olmayınca, servise gelmesi lazım dediler, ve kurtarıcı çağırdım.

Anladım abi . Neyse halletmiş oldun . Aslında ZJ de pompanın dışa alınmasıyla ilgili bir modifiasyon vardı . Böylece hem soğuma sorunu halloluyor hemde kolay ulaşılır bir noktaya gelmiş oluyordu . Bulabilirsem tekrar paylaşırım .

Yeni alıp kullanmaya başladığım 95 model zj aracımla yolda kaldım ve sorunun benzin pompasından kaynaklandığını öğrendim..Bir kaç yerle iletişime geçtikten sonra orjinal parçanın yaklaşık 500 dolar artı kdv civarı bir rakam olduğunu öğrendim ve açıkçası bana biraz fazla geldi..Bu parçanın çıkmasını nerden bulabiliceğim konusunda bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarınızı bekliyorum..

çıkmasını bulmanıza gerek yok çok para zaten 95 ve altı 2.25 bar la çalışıyor 3 bar üniversal bosh pompalar var, ustanıza söyleyin bir tane taksın, opellere falan da takılıyor aynı pompadan 100 tl ye halledersiniz... orjinali komple set halinde olduğu için pahalı zaten şamadıra vs vs vs içinde oldu için yani....

Çıkmaya girmenizi önermem . Şimdi hurdacı da yarısı kadar ister en azından . Alına parçanında kaç gün yada kaç ay çalışacağı muamma .

Ustaya sordum orjinal pompası 12 barla çalışıyomuş ve yan sanayi olan çıkma diğer pompalardan sonuç alınamayacağını söyledi..Açıkçası aracı 10bin liraya alıpta bi pompaya o paraları vermek akıl karı gelmiyo..Araştırmalarım sürüyo..Bostancı tarafında bulamadım aksaray ve maslağa bakıcam..Araştırmaya devam..İlginiz için çok teşekkürler..

GC tamir kitabını araştırdıgımda yakıt pompa sisteminin maksimum 39 psi de çalıstıgını anladım (ıngılızcemın yettıgı kadarı ıle )Yanı 1 bar=14,5 psi ise 39/14,5=2,689 bar eder. Piyasadaki farklı 3 barlık bir pompanın aslanınıza yeterli olacagını dusunuyorum.Fakat 3 barlık pompa 5.2 lık motorun yuksek devırlerdekı yemını karsılayabılır mı ? Benı bu durum dusunduruyor.Anlık olarak yakıt basıncı dusebılır.Ama enjektörlere gelen yakıtın zaten fazlası gerı donusum ıle depoya donuyor . vakum kontrollu noktadan (basınc regulatoru)ihtiyacın uzerınde basınctakı yakıt gerı donuyor.Ben 3 barlık pompanın aracı calıstıracagını dusunuyorum .Hatta ve hatta pompayı yakıt deposuna degılde motor bolumunde sol on hava gırısınıne yakın bır yere (vantılatorden sogutma alsın )monte edın .(tam uzerınde calılabılecek bır proje )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR