ZJ Benzin Pompası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zakof Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,467
Ynt: ZJ Benzin Pompası

cglr34' Alıntı:
Ustaya sordum orjinal pompası 12 barla çalışıyomuş ve yan sanayi olan çıkma diğer pompalardan sonuç alınamayacağını söyledi..Açıkçası aracı 10bin liraya alıpta bi pompaya o paraları vermek akıl karı gelmiyo..Araştırmalarım sürüyo..Bostancı tarafında bulamadım aksaray ve maslağa bakıcam..Araştırmaya devam..İlginiz için çok teşekkürler..

hocam cevabı vermiştim size. tekrar etmeme gerek var mı? bosch benzin pompasını alıyosun işlem tamam, hatta kodu da veriyim 0580 453 453 denenmiş takılmıştır...haa illa çıkma alırım 1 ay sonra bozarım tekrar diyorsanız siz bilirsiniz....usta sökünce bu bunun tam karşılığı diil diycektir hocam bunu buna uydur diyorsun, gerçi 10 barlık bir pompayı zj de iddia eden biri de pek güven vermedi...10 bar ne demek bilmiyorum o usta biliyormu hiç merak ettim 160 psi yapar vs vs vs...

Etiketler

Bir uygulama örneği ...
http://jeephorizons.com/tech/zj_fuel_pump.html

Kullandığı pompa :

http://www.jegs.com/i/MSD+Ignition/121/2225/10002/-1

Barış bey,
Soğuk motoru doğrudan gaz ile çalıştırmak, "genleşen gazların ortamdan ısı soğurması" dolayısıyla, silindirde / yanma odasında daha da soğuk bir ortam oluşturarak- motor çalışsa bile - motora zarar verme olasılığı yok mudur? Bilindiği kadarıyla "sıralı sistemin" öncekilerden üstünlüğü de zaten "motor ısınana kadar devreye girmememesi" değil mi? Karbüratörlü modellerde de bu "ani soğuma" nedeniyle "doğrudan gaz ile" çalıştırılamıyor değil mi? Anlatabildim sanırım.
saygılar

Motorun sürekli ilk çalıştırmada gazla çalıştırılması sorun yaratabilir . Ama diyelim yolda kaldınız yada gittiniz biryerde pompa bozuldu vs bu durumda gazda çalıştırılabilir , genleşmeyle ilgili öyle anlık bir sorun olacağını sanmam .

Yalnız eski sistem lpg regülatörleriyle sıralı reg. farklı olduğun bu sebeple direk gazda çalıştırmanın daha riskli olduğu yönünde de bazı şeyler duydum . Teknik detayını LPg servisine uğrayınca sorucam .

Bu özellik sanırım bazı kitlerde var bazılarında yok yada bilgisayardan açılıp kapatılabiliyor . BRC de olduğunu biliyorum .

benim aracımda milano e gaz sıralı sistem var bende manuel olarak gaza geçiremiyorum ?

Herşey bir kenara ,750 tl lik orjinal pompanın yerine 100 tl l,k BOSCH marka pompanın olduğunu duymak beni sevindirdi ,paylaşım işin çok çok çok teşekkürler :D

Milanoyu bilmiyorum servise sormak lazım . BRC de olduğunu biliyorum . Hatta Ecu bunu 5kereyele sınırlamış sonra bilgisayara bağlayıp sıfırlatmak gerekiyor .

Milano da tabiiki manuel olarak gaza veya benzine geçiyor. Bunun aksi bir arıza sebebidir. Ankara da iseniz Plevne Caddesinde Özgür Bosch servisi var Milano nun Ankara da tek yetkili Servisi.
Serviste Tarık Bey her türlü Milano sorununu çözecek yeterli deneyime ve bilgiye sahiptir.

Selamlar,

malesef, bursadayım burada çözüm bulmaya çalışacağım ankara ve istanbulda oturan arkadaşlar yedek parça ve usta konusunda gerçekten çok şanslısınız.

Antbur arkadaş, "Bursa / otosansit" ii biliyorsunuzdur sanırım. otosansit içinde, çok sayıda LPG servisi var, bunların bir kısmı da yetkili servisler sanıyorum. Bir bakın isterseniz.

endurin net ten araştırdığım kadarı ile bursada milano tek yetkili servis tomurcuk oto geçenlerde uğradım ayar yapılsın diye ustası bizde bu bu cihaza göre soket giriş kablosu yok dedi peki bir arıza olduğunda ne yapacağım dediğimde arıza çıkartmaz bunlar diye cevap verdi?
daha sonra birlik oto dan (chraysler jeep servisi ) ali osman usta ile tanıştım onun bir gazcısına gittik ayar yaptırdık ona bir uğrayacağım bakalım olayı çözebilecekmi.

antbur' Alıntı:
endurin net ten araştırdığım kadarı ile bursada milano tek yetkili servis tomurcuk oto geçenlerde uğradım ayar yapılsın diye ustası bizde bu bu cihaza göre soket giriş kablosu yok dedi peki bir arıza olduğunda ne yapacağım dediğimde arıza çıkartmaz bunlar diye cevap verdi?
daha sonra birlik oto dan (chraysler jeep servisi ) ali osman usta ile tanıştım onun bir gazcısına gittik ayar yaptırdık ona bir uğrayacağım bakalım olayı çözebilecekmi.

Gerçektende pek arıza çıkartmıyorlar ama tek yetkili servisi olması dezavantajı milanonun bence. Şeytan kulağına kurşun, yaklaşık birsene oldu, bir kere ecu nun resetlemesinden başka, uğramadım Servise. Hiç sorunsuz çalışıyor milano.

Eğer çözüm bulamazsanız bir hafta sonu Ankara' ya gelirseniz sorununuzu çözeriz.

Selamlar,

cglr34' Alıntı:
Ustaya sordum orjinal pompası 12 barla çalışıyomuş ve yan sanayi olan çıkma diğer pompalardan sonuç alınamayacağını söyledi..Açıkçası aracı 10bin liraya alıpta bi pompaya o paraları vermek akıl karı gelmiyo..Araştırmalarım sürüyo..Bostancı tarafında bulamadım aksaray ve maslağa bakıcam..Araştırmaya devam..İlginiz için çok teşekkürler..

hocam halletin mi benzin pompası işini kaça mal oldu ne marka pompa taktın.

Zakof' Alıntı:
Milano da tabiiki manuel olarak gaza veya benzine geçiyor. Bunun aksi bir arıza sebebidir. Ankara da iseniz Plevne Caddesinde Özgür Bosch servisi var Milano nun Ankara da tek yetkili Servisi.
Serviste Tarık Bey her türlü Milano sorununu çözecek yeterli deneyime ve bilgiye sahiptir.

Selamlar,

iş yapar iyi ustadır

3 barlık hyundai benzin pompası işi görüyor 60-70 tl civarı şuan benim aracımda bu takılı ve gayet iyi iş görüyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri