Ynt: Zıpkınla Balık Avı
Arkadaşlar merhaba;
Bende aranıza yeni katıldım, küçüklüğümden beri amatör olarak serbest dalıs yapardım, yaklaşık 2 yıl öncede profesyonel anlamda zıpkınla balık avı ile tanıştım ve o gun bugundur tezgahtan balık alamaz oldum.
Bu inanılmaz bir spor, 2 yıldır hiç bir zaman akşam keyifle yiyebileceğimden fazla balık vurmadım, sonucta onlarda bir canlı ve katledılmeyı haketmıyorlar, bazen trofeler onumden gecmesıne ragmen kıyamıyorum, sadece izlemekle yetiniyorum.
bu spor sınırlarını bildiğin muddetce ve özellikle uzun surelı dalıslarda yanında bir body"in oldugu surece bence riskli değil. Fakat yeni başlıyorsan mutlaka tecrubeli birinden yardım alınması gerekıyor. Benım nacizhane tavsiyem kevler eldıvenınız ( zıpkının palamutunun bir şekilde kurtulup elinize ve özellikle parmaklarınıza zarar vermemesi için ) ve dalıs bıcagınız ( slak sapık atılan balık agları, şamandıra ipleri,paraketeler vb. riskler için ) olmadan suya gırmeyın, birde cok fazla teknenın, botun , jet ski"nin oldugu bir yerde dalmak zorundaysanız mutlaka bayragı takılı dalıs samandırası atın,hem kanunen zorunlu, hemde yukarıdakıler ıcın uyarıcı bır işaret olmuş olur.
İstanbulda ikamet ediyorum, mumkun oldugunca hafta sonları yakın yerlere hanımdan izin alabilirsek
gitmeye çalışıyorum. Bu konuda yapılacak bir organizasyona seve seve katılırım.
Herkese saygılar.