Zıpkınla Balık Avı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Önder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,472

Etiketler
Ynt: Zıpkınla Balık Avı

arkadaslar zıpkın ın çok tehlikeli olduğu söylenir hep taşdan sekerek kendini vuranların bile olduğunu duymuşdum sizce doğrumu nelere dikkat etmemiz gerek???

Zıpkın tehlikelidir doğru Silahı nasıl kullandığınıza bağlı olmakla beraber onu tehlikesiz kılmak sizin elinizde bunu unutmayın. Bakınız ''Ekmek Bıçağı'' nasıl kullandığınıza bağlı olarak misyonunu siz seçin. Zıpkının taşlık kayalık zeminde sekdiği doğrudur, ama bu güne kadar kendi attığı şişden sekerek kendini yaralayan birini duymadım.
Kaya ve taşlık alanlarda 60-75 cm zıpkın kullanımı tavsiye edilir.

Selam,

Uzun yıllar zıpkınla balık avcılığı yaptım. Tezgahtan balık satın almayı ayıp gördüm. Bence müthiş bir spor. Disiplin şart. Sınırlarını bilmek şart. Neticede bize ait olmayan bir dünyaya misafir oluyoruz.

Yaş ilerledikçe uzaklaştım ister istemez. Ancak fırsat buldukça dalıyorum.

İnşallah birlikte dalışlar yaparız.

Sevgiler

Efe

evett bence de zıpkınla dalışş bölümüü açılmalıı arkadaşlarr.bilgilerimizi burda paylaşabiliriz

bende bir zamanlar zıpkınla balık avladım ama artık pek zaman bulamıyorum ayrıca zıpkının yerine bir fotoğraf makinesi daha hoş geliyor ... Ama kesinlikle çok keyifli bir spor olduğunu söyleye bilirim

areklim' Alıntı:
bende bir zamanlar zıpkınla balık avladım ama artık pek zaman bulamıyorum ayrıca zıpkının yerine bir fotoğraf makinesi daha hoş geliyor ... Ama kesinlikle çok keyifli bir spor olduğunu söyleye bilirim
kesinlikle sizekatılıyorumm.Balıklarla yüzüp yer altının güzelliklerini görmek ve onları belgelemek de çok güzel bir uğraş.Ama zıpkınla balık avı da ayrı bir yeri doldurulmaz duygudur.Yeterki doğaya ,denize zarar vermeden ve limitlere uyulursa tabiki

Merhaba,

Arkadaşlar, şu anda yazıştığımız başlığın adı zaten zıpkınla balık avı. Ancak farketmişsinizdir. 2, 5 sene önce açılmış. Fakat fazla ilgi görmemiş.

Bu başlık altında ya da Diğer su sporları altında farklı başlıklar açarak zıpkınla balık avını foruma taşıyabiliriz. Bakalım ne kadar ilgi görecek. İlgi olursa ayrı bölüm yapılması teklif edilebilir.

Selamlar

Efe Karaismailoglu

bencede su sporları altında yeni bir bölüm olarak açılmalıı.rağbet göreceğinden eminim..

Herkese merhaba,
ben daha önce schnorkel yapıyordum.Yeni olarak zıpkınla dalmaya başladım.Tecrübeli arkadaşlardan öneri ve tavsiye bekliyorum.Genelde tek başıma gidiyorum dalmaya.Bu beni biraz tedirgin ediyor napalım.

ZIPKIN AVINA EVET TÜPLE AVCIĞA HAYIR!!! taktir ediyorum arkadaşım aynen ZIPKIN AVINA EVET TÜPLE AVCIĞA HAYIR!!!

lee33' Alıntı:
Herkese merhaba,
ben daha önce schnorkel yapıyordum.Yeni olarak zıpkınla dalmaya başladım.Tecrübeli arkadaşlardan öneri ve tavsiye bekliyorum.Genelde tek başıma gidiyorum dalmaya.Bu beni biraz tedirgin ediyor napalım.

Levent,

Zıpkınla balık avı gerçekten çok zevkli bir spordur. Ancak belirli bir kondisyon seviyesine geldiğinde insan balığın peşinden gideceğim diye sınırlarını zorlamaya başlıyor. Bu noktada tehlike başlar. Hemen hemen bütün bireysel sporlarda olduğu gibi dalarken insanın en büyük riski yine kendisidir. Bunları beylik laflar olarak söylemiyorum. Bizzat yaşadığım ve çevremde gördüğüm olaylar var.

Eğitim almakta büyük fayda var. Tek başına dalmak birçok riskler içeriyor. Yardıma ihtiyacın olduğu bir anda arkadaşın yanında olmazsa büyük sıkıntı yaşayabilirsin. Bununla birlikte birlikte zıpkınla avlanan iki kişi çoğu kez birbirlerinin görüş alanından çıkarlar. Yani tüplü dalıştaki gibi bir "buddy" durumu yoktur. Buna rağmen ayağına kramp girmesi halinde seslenip ulaşacağın bir arkadaşın olması iyidir. Ya da taş altındaki bir balığı çıkarırken büyük efor sarfedersin. Bu sırada arkadaşın sana gözkulak olur. Birbirinizi süre ve yorgunluk açısından kontrol edersiniz, vb...

Sonuç olarak dalış esnasında yardımlaşmanın iyi olacağı pek çok durum ortaya çıkar. İyi anlaştığın bir arkadaşınla birlikte gitmenizi tavsiye ederim.

Selamlar

01/08/2010 - 13/08/2010 tarihleri arasında Ayvalık Şirinkent de olacağım. Zıpkın ile balıkavı sevdalılarına dıuyurulur :smiley:

Arkadaşlar merhaba;

Bende aranıza yeni katıldım, küçüklüğümden beri amatör olarak serbest dalıs yapardım, yaklaşık 2 yıl öncede profesyonel anlamda zıpkınla balık avı ile tanıştım ve o gun bugundur tezgahtan balık alamaz oldum.

Bu inanılmaz bir spor, 2 yıldır hiç bir zaman akşam keyifle yiyebileceğimden fazla balık vurmadım, sonucta onlarda bir canlı ve katledılmeyı haketmıyorlar, bazen trofeler onumden gecmesıne ragmen kıyamıyorum, sadece izlemekle yetiniyorum.

bu spor sınırlarını bildiğin muddetce ve özellikle uzun surelı dalıslarda yanında bir body"in oldugu surece bence riskli değil. Fakat yeni başlıyorsan mutlaka tecrubeli birinden yardım alınması gerekıyor. Benım nacizhane tavsiyem kevler eldıvenınız ( zıpkının palamutunun bir şekilde kurtulup elinize ve özellikle parmaklarınıza zarar vermemesi için ) ve dalıs bıcagınız ( slak sapık atılan balık agları, şamandıra ipleri,paraketeler vb. riskler için ) olmadan suya gırmeyın, birde cok fazla teknenın, botun , jet ski"nin oldugu bir yerde dalmak zorundaysanız mutlaka bayragı takılı dalıs samandırası atın,hem kanunen zorunlu, hemde yukarıdakıler ıcın uyarıcı bır işaret olmuş olur.

İstanbulda ikamet ediyorum, mumkun oldugunca hafta sonları yakın yerlere hanımdan izin alabilirsek ;) gitmeye çalışıyorum. Bu konuda yapılacak bir organizasyona seve seve katılırım.

Herkese saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR