Zıpkınla Balık Avı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Önder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,333
Ynt: Zıpkınla Balık Avı

İki gündür yazıları okuyorum müthiş bir iş gibi geliyor diğer sporlar hikaye gibi kalır yanında tabiki bence ama ben beceremem gibi merakım var ama bodrumda tüplü dalış yapmıştım yıllar önce kulaklardakı basınç olayını bir türlü beceremedim kulaklarım ağrı yapıyor birazda derinlere inince panik oluyorum nefes alımayacakmışım gibi geliyor ama nerde zıpkınla dakıp balık tutan birini görsem izler gipte ile bakarım .

Etiketler

Efe arkadaşım bilgi için teşekkür ediyorum.
Bu aralar fırsat buldukça gidiorum.Kuşadası ve yakın çevresinde dalış yapıyorum.Burada çok güzel yerler var.

s a geçen hafta karaincirde bir kaç arkadaşla sohbet ettim zıpkınla balık avlayan bende bu yıl maske gözlük palet şınorkel zıpkın alıp gitmeyi düşünüyodum nasip olmadı vaktim biraz dardı kara avı gibi köpeği al tüfeği al cık araziye gbi değil su avı bu işi yapan arkadaşlardan biraz fikir yardım istiyorum,buna başlamadan öncede kurs almayalıyım yoksa malzemeleri alıp cıkmalımıyım,burda bu işle meşgul tecrübeli büyüklerimiz var onlardan allah razı olsun saygılar.

Kaan çelik' Alıntı:
s a geçen hafta karaincirde bir kaç arkadaşla sohbet ettim zıpkınla balık avlayan bende bu yıl maske gözlük palet şınorkel zıpkın alıp gitmeyi düşünüyodum nasip olmadı vaktim biraz dardı kara avı gibi köpeği al tüfeği al cık araziye gbi değil su avı bu işi yapan arkadaşlardan biraz fikir yardım istiyorum,buna başlamadan öncede kurs almayalıyım yoksa malzemeleri alıp cıkmalımıyım,burda bu işle meşgul tecrübeli büyüklerimiz var onlardan allah razı olsun saygılar.

gecen hafta bende karaincir, bodrum akyarlardaki karaincir"den behsediyorsak orda avlanmaya çalışıyordum...

belki konuşmusuzdur :smiley:

p.tesi günü ordaydım serkan abi akyarlarda burunda varya akşamüstü oturduk birşeyler atıştırdık birazda adayı seyrettik ist teysen abi pazar günleri güne birlik bi taraflara kaçalım abi hem biraz bana yardımcı olursun biraz ilmini öğretirsin bende sakaryadayım.

Kaan çelik' Alıntı:

Kaan,

Her konuda olduğu gibi zıpkınla balık avcılığında da eğitim almakta çok fayda var. Yapılmaması gerekenleri en başta öğrenirsin. Balığa nasıl yaklaşılır ve balık nasıl yaklaştırılır bunları öğrenirsin. Malzeme seçiminden, hangi sezonda, nerede ne balığı bulunur. O kadar çok detay var ki, bunları deneye yanıla öğreneyim dersen inan ki çok uzun sürüyor.

Selamlar

Herkese merhaba;
Bir süredir uzun uzun okuduğum bu hobi sitesine ilk mesajım buraya olsun.
Yeni yeni araştırmaya başladığım bir uğraşın içinde yine severek yaptığım hobileri de bularak okumak ve ortak noktalarımız olan insanları görmek çok iyi oldu.
Amatörce yaptığım zınkınla dalış konusunda bende nacizane limitleri zorlamadan, fazla derine merak sarmadan ve kesinlikle tüpsüz olarak yapılan bir hobiyi herkese tavsiye ediyorum.

efe abi yavaş yavaş öğreniriz biraz temel bilgi aldım mı yeter avcılığıda öyle öğrendik ama biraz bu işi daha önce yapmış biriyle takılmam lazım suyun üstünden üstünden,yapan arkadaşları görüyom nasıl abi diorum zevklimi bizde diolar fazla açılamıyoz deniz ürkütüyo kıyıdan kayalıklardan devam.

Kaan kardeşim bir ara ayarlıyalım seve seve birlikte yakın biryerlerde dalısa gideriz. Bu işin zevki üsten üsten kayalıkda avlanmakta :smiley:

kıyıdan 1-2 km açıkta bir kısmı deniz üzerinde gözüken kaya parçalarına kadar yüzüp avlanmanın zevkini hiç bir şeye değişmem...

2 3 gün önceden haberleşelim abi bende takımı taklavatı alayım bi dalış yapalım yalovada güzel yerler var diolar hem yakın abi orası görüşmek ümidiyle saygılar.

selamlar her hafta sonu hava şartlarıda elverişli oldugu sürece sudayımdır yapmış oldugum avlardan bi kaç kare paylasıyorum..[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

20032010699.jpg

20032010698.jpg

DSC03454.jpg

ZEUSSSS' Alıntı:
selamlar her hafta sonu hava şartlarıda elverişli oldugu sürece sudayımdır yapmış oldugum avlardan bi kaç kare paylasıyorum..[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Güzel av olmuş. Nefesine sağlık.

selcuk abi rastgele güzel av olmuş abi benimde bu şekilde zıpkınla av yapmaya hevesim var abi kara avcılığına benzemiyo ama nasipse seneye başlayacağım nefesin bol olsun abi saygılar.

Kaan çelik' Alıntı:
selcuk abi rastgele güzel av olmuş abi benimde bu şekilde zıpkınla av yapmaya hevesim var abi kara avcılığına benzemiyo ama nasipse seneye başlayacağım nefesin bol olsun abi saygılar.

tesekkürler tavsiye ederim zıpkını kara avcılıgından çok farklı dünyada yerçekimin olmadıgı tek yersulatı gökyüzüne çıkmadan uçuyorsun ve tabikide avlanmanın vermiş oldugu adrenalin anlatımakla bitmez bu duyguları yaşaman dileğiyle...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR