Zeminde Gıcırtı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tyana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 469

Tyana

Ana Kamp
Yer
Ankara, Türkiye
Merhaba, geçen ay karavanımı fabrikasına götürdüm, şasesini biraz yükselttik. bu işlemden sonra zeminde gıcırtı başladı. Yürüdüğüm anda laminant yüzey gıcırdıyor. Bu sesi geçirmenin bir yolu varmıdır yada zamanla geçermi. Teşekkürler.

Etiketler
Merhaba, geçen ay karavanımı fabrikasına götürdüm, şasesini biraz yükselttik. bu işlemden sonra zeminde gıcırtı başladı. Yürüdüğüm anda laminant yüzey gıcırdıyor. Bu sesi geçirmenin bir yolu varmıdır yada zamanla geçermi. Teşekkürler.
Yükseltme sebebiniz neydi acaba? Arka kısımda yere sürtünme sorunu mu yaşıyordunuz?

Şasiyi dingilin üstüne ekstra parça koyarak mı yükselttiniz?

Gelen ses metal sürtünme sesi mi yoksa ahşap esneme sesi mi?

Yükseltme sebebiniz neydi acaba? Arka kısımda yere sürtünme sorunu mu yaşıyordunuz?

Şasiyi dingilin üstüne ekstra parça koyarak mı yükselttiniz?

Gelen ses metal sürtünme sesi mi yoksa ahşap esneme sesi mi?
Aslında başka birkaç küçük işlem için gitmiştim şasede bir sıkıntı yoktu. Bu senenin modellerine bakarken şaselerinin benimkinden yüksek olduğunu fark ettim. Benim karavanın tekeri ile üzerindeki çamurluk arasında çok az mesafe vardı. Olası büyük bir esneme sallanma gibi bir durumda sürtebileceği riskiyle 10 cm kadar yükselttik.
Ekstra parça koydular ama dingile değil sanırım. tekerlerin olduğu iki tarafa metal plakalar takarak yükselttiler.
Gelen ses ahşap gıcırtısı sesi. Yürürken esneme yapınca gıcırdıyor.

Aslında başka birkaç küçük işlem için gitmiştim şasede bir sıkıntı yoktu. Bu senenin modellerine bakarken şaselerinin benimkinden yüksek olduğunu fark ettim. Benim karavanın tekeri ile üzerindeki çamurluk arasında çok az mesafe vardı. Olası büyük bir esneme sallanma gibi bir durumda sürtebileceği riskiyle 10 cm kadar yükselttik.
Ekstra parça koydular ama dingile değil sanırım. tekerlerin olduğu iki tarafa metal plakalar takarak yükselttiler.
Gelen ses ahşap gıcırtısı sesi. Yürürken esneme yapınca gıcırdıyor.
Aslına bakarsanız sürüş dinamikleri açısından karavanın yere yakın olması daha güvenli olur. Bu tarz yükseltme işlemleri genellikle 7m ve üzeri karavanların arka kısımlarının asfaltın tozunu almasını önlemek adına yapılıyor.

Normal şartlarda en mantıklı ve sağlık yükseltme, şasi ile dingil arasına yerleştirilecek metal parçalarla yapılır.

Koydukları metallerin uzunluğu ne kadardı acaba? Eğer kısa parça kullanmışlar ise bu az da olsa bir dengesizliğe sebep olmuş olabilir. Buna istinaden de bu gıcırdama sesini duyuyor olabilirsiniz.

Size önerim tamamen düz olduğunu düşündüğünüz bir zeminde ayakları tam açarak karavanı teraziye alın.

Dingilin yükünün neredeyse tamamını ayaklara verin ve o şekilde deneyin. Muhtemelen ses kesilecektir.

Aslına bakarsanız sürüş dinamikleri açısından karavanın yere yakın olması daha güvenli olur. Bu tarz yükseltme işlemleri genellikle 7m ve üzeri karavanların arka kısımlarının asfaltın tozunu almasını önlemek adına yapılıyor.

Normal şartlarda en mantıklı ve sağlık yükseltme, şasi ile dingil arasına yerleştirilecek metal parçalarla yapılır.

Koydukları metallerin uzunluğu ne kadardı acaba? Eğer kısa parça kullanmışlar ise bu az da olsa bir dengesizliğe sebep olmuş olabilir. Buna istinaden de bu gıcırdama sesini duyuyor olabilirsiniz.

Size önerim tamamen düz olduğunu düşündüğünüz bir zeminde ayakları tam açarak karavanı teraziye alın.

Dingilin yükünün neredeyse tamamını ayaklara verin ve o şekilde deneyin. Muhtemelen ses kesilecektir.

Aşağı yukarı 30 - 40 cm plakalar koyarak yükselttiler. çok hakim olmadığım için bişey diyemiyorum belkide dediğiniz gibi yükseltmişlerdir.
Dediğiniz gibi düz bir zeminde yükü ayaklara verecek şekilde denerim ama kamp yerlerinde çoğu zaman düz bir zemin bulmak pek kolay olmuyor. Sürekli gıcırtı sesi duymak da sinir bozucu oluyor.

Aşağı yukarı 30 - 40 cm plakalar koyarak yükselttiler. çok hakim olmadığım için bişey diyemiyorum belkide dediğiniz gibi yükseltmişlerdir.
Dediğiniz gibi düz bir zeminde yükü ayaklara verecek şekilde denerim ama kamp yerlerinde çoğu zaman düz bir zemin bulmak pek kolay olmuyor. Sürekli gıcırtı sesi duymak da sinir bozucu oluyor.
Dediğim gibi dingile binen yükü alır yada azaltırsanız gıcırdama sesi gelmeyecektir.

Fakat ayakları çok kaldırıp şasinin iç bükey şeklini almasına da izin vermeyin.

Bu durum sizi ciddi anlamda rahatsız ederse en kötü ihtimalle yükseltme işlemini iptal edersiniz.

Bende de taban tahtası gıcırdıyor. Ama yükseltme veya herhangi bir işlem sonucu olmadı. Başından beri öyle olduğu için de alışkanlık olmuş. Çözmenin bir yolu olduğunu sanmıyorum. Olsa da çok yüksek bir fatura çıkar muhtemelen. O yüzden oylece kullanıyoruz.

Bende de taban tahtası gıcırdıyor. Ama yükseltme veya herhangi bir işlem sonucu olmadı. Başından beri öyle olduğu için de alışkanlık olmuş. Çözmenin bir yolu olduğunu sanmıyorum. Olsa da çok yüksek bir fatura çıkar muhtemelen. O yüzden oylece kullanıyoruz.
En baştan beri olsa belki bende takılmazdım da sonradan başlayınca biraz can sıkıcı oldu.

muhtemelen ilave parca şase ile kabin arasinda koyulmus ve kabin sadece bu parcalara dayaniyor , diger kisimlar havada kaldigi icin esniyor olabilir. kontrol ettiniz mi boyle bir bosluk var mi acaba

muhtemelen ilave parca şase ile kabin arasinda koyulmus ve kabin sadece bu parcalara dayaniyor , diger kisimlar havada kaldigi icin esniyor olabilir. kontrol ettiniz mi boyle bir bosluk var mi acaba
Altına girip bi baktım da herhangi bir boşluk farketmedim. Elimle alttan ittirdiğimde de çok bi gıcırtı ya da yaylanma olmadı. Tabi tüm vücut ağırlığı gibi bir güç uygulayamadım. Karavanın yanına gittiğimde fotoğrafını çekip paylaşırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,512
Kaydolan Son Üyemiz
erhanemir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR