Ynt: Yürüme Engelliler için Uygun Bir Karavan Almak İstiyorum
Sayın dalgıç,
Burada sizin söylediklerinize bir ek yapmak istiyorum. Biliyorsunuz, panelvan türü araçlar, yük taşıma amaçlıdır. Bu araçlarda sürücü bölümü ile yük bölümünü birbirinden ayıran bir panel bulunur. Öndeki sürücü ve yolcu/yolcuların, yük bölümünden etkilenmemeleri için konuluyor; sizlerin de bildiği gibi. Şu an ben de bir panelvan kullanıyorum.(Mitsubishi L 300 yandan camlı, çift sıra koltuklu 4+1, 2000 model) Her yıl vizeye , normalde kullanmadığım paneli aracıma takarak gidiyordum. Muayen memurları, bunu istiyordu. Arkadaki 3 kişilik koltuğun olup olmadığına bakmıyor ama yük ve sürücü bölümünü ayıran paneli soruyordu. Aracı aldığım 2002'den bu yana hep böyle oldu. Yalnız bu yıl TÜVTÜRK'deki fenni muayenede sormadılar. Ama üçlü yolcu koluğunun yerleştirilme biçimine itiraz ettiler. Ben de sorun çıkmasın diye, içerde ne var ne yoksa söktüm, öyle gittim ikinciye, imzaladılar. Arabanın içindeki herşey portatif zaten. (Üçlü kanepe ki açıldığında 120x185 yatak oluyor, en arkada ikili ocak ve evye, portatif tuvalet, yeterince kamp malzemesi) Her yıl bu durum, tekrarlanacak mı? Ya da yol kontrollerinde bir sorun çıkartır mı?
Şimdi bu durumda sizin söylediklerinize "Kısacası aracın dışı ile oynamadıkça içindeki yatak-dolap-mutfak-tuvalet-buzdolabı ile kimse ilgilenmiyor, bilgilerinize" ek olarak, yük ve sürücü bölümü ayrılması konusunun da eklenmesi gerekebilir mi? Konuyla ilgili bazı arkadaşlar böyle dedikleri için yazdım. Yasal yönünü bilmediğim için, sizlerin görüş ve yorumlarınız ne olur acaba?
Bu arada aracımı, benim de hippie camper durumuna getirdiğimi ve o şekilde kullandığımı bilmeyenler için bir kez daha belirteyim. (Yalnız hippie ya da gypsy camper'ın çok daha basiti) Konu, bu yönüyle beni de doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle bu bölme konusu, soru işaretlerine neden oluyor bende. 2002'den bu yana yolda kimse bunu sormadı ama konunun aydınlanması için gündeme getirdim.
Siz başta olmak üzere konu hakkında görüş ve düşüncesi olanların ilgisine sunuyorum.
Selamlar.
Cavid Sezen