Yürüme Engelliler için Uygun Bir Karavan Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umarsız Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,820

umarsız

Yeni Üye
slm arkadaşlar ,
Bende engelliyim ve hayatım kabus gibi geçior ve devamda edecek gibi görünüyo... Kaaravan alıp orda yaşamak iyi fikir gibi geldi bana. Ayrıcaa hep hayalini kurmuşumdur karavanla dolaşmak, kamp yapmak nasl olurdu diye. Araştırdım ama pek emin olamadım . Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Misal ne kadar para lazım ?Nerden almalı ? Tekerlekli sandalye için uygun olanı var mı veya yeterince geniş alana sahip olanları da var mı?...
Sizlerden yanıt bekliorum.Şimdiden teşekürler

Etiketler
Ynt: Yürüme Engelliler için Uygun Bir Karavan Almak İstiyorum

öncelikle her türlü engeli aşabilmen konusunda sabırlar,kolaylıklar dilerim.Bunca yasal karmaşa,bürokratik kaos arasında belirsizlikler içinde seyreden bir ortamda cenk etmek kolay değil.Bu cenk esnasında kolaylıklarla ,engellerle ,cambazlıklarla karşlaşmak söz konusu.Esas engel DÜŞÜNSEL ENGEL,GÖNÜL ENGELİDİR ki ,bu durumlarla karşılaşmak kendi engelinizden daha fazladır.Bu anlamda engellilerin(hatta büyük özür gurubunda özürlülerin) olduğu bir ülkede önce kolaylıklar,sabır ve metanet dilerim.Karşınıza çıkacak yasal handikaplar,bir acayip lastikli bürokrasi uygulamaları ve rant müesseseleri vs.vs... bu işin çok sakat yönleridir.Evet SAKAT YÖNLERİDİR.Bu gibi sakat yön ve zihniyetlerle karşılaşmamanız dileğiyle engelinizi ve engelleri aşmanızı dilerim.Bu işin lafı çok da kısa keselim ve fazla kem laf söylemeden karavan isteğinize gelelim.Elbette karavanda sandalyenize yer olur.Ona göre dizayn edilir.Her şeyin bir kolayı var da siz engellerle karşılaşmadan doğru adres,doğru yer unsurlarını içerecek bir süreç içinde isteklerinizi gerçekleştirin.Yoksa sizen adres gösteren ve hatta engelliye araç ticareti yapan iyi yada kötü niyetli simsarlarla karşılaşabilirsiniz.Çünkü bu piyasa da son zamanlarda rantçılar ve fırsatçılar tarafından istismar edilmeye çalışılan bir piyasa şekline dönüştü.Engelliyekolaylık sağlayan her türlü olumlu çaba takdire şayandır.Bu gibi uygulamalarda güzel örnekler alkışlanır.Fakat olumsuz örnekler de var.Olumlu çaba ve örneklerin artması ve olumsuzların yok olması dileklerimle size her türlü engeli aşmada kolaylık ve başarılar dilerim.

sayın umarsız selamlar.sizin engel durumunuzu bilmiyorum ama tahminen yürüme engellisiniz.( ben yürüme engelliyim.) ve bu konuda ciddi araştırmalarım var.inanın sabahlara kadar arştırırmalarımın ve bu platformda bulunan deneyim sahibi hakikaten yardımlaşmayı insan olmanın temeli kabul eden yürekli sıcak sorulara tölerans la yaklaşan insanlar tanıdım ve tanımaya devam ediyorum.yani doğanın güzel bir yerinde kamp kurmuşsunuz.1 nci aşamayı yakalamısınız.2 nci aşama ehliyetiniz ki bu çok önemli H sınıfı bu ehliyetin de kendine göre açılımları var a) %45 üzeri engelli sağ veya sol ayağın işlem yapmaması,şimdi burda( bilmiyorum biliyormusunuz? yanlış anlamayın ben bildiklerimin tümünü paylaşmak itediğim için yazıyorum.) bazı H sınıfı ehliyetlerde yazılı olan ibareler var otomatik vitesli araç kullanır,elden tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır,ticari araç kullanamaz gibi ilk önce bunun sizin düşündüğünüz projenizle uyumu nasıl bunu netleştirmek lazım.ben hepsini olumlu olarak düşünüp yazıma devam ediyorum.eyer motor karavan yapmak için diyelim bir araç aldınız ki bu araçlar hafif ticari sınıfına giriyor.maliye açısından mtv den faydalanma hakkınız olmuyor.bu faydalanım H sınıfı ehliyete sahip elden tertibatlı manüel veya otomatik 1600cc motor hacimli binek otoları kapsıyor.tamam bundanda vaz geçtik yeni bir yasa çıkmış değil ama trafik daire başkanlığından yayımlanan bir genelgeyle, aldığım bilgiyi aynen aktarıyorum.(burada impeas beye bana veriği bilgiler için teşekkür ederim.)''trafik daire başkanlığının genelgesi 16.07.2007 tarih ve 8057-1234514 sayılı talimatla H sınıfı ehliyetle durumuna özel tertibatla donanımlı azami yüklü 4700 kğ.geçmemek kaydıyla yanda pencereleri bulunan kapalı kasa motor hacmi 2800 cm3. kamyon ve kamyonet kullana bileceklerdir.genelgenin altında sorun olursa bu genelgenin kopyasını taşıyın ilgili trafik zabıtasına gösterin,yine sorun olması halinde trafik zabıtasınca aranması gereken ilgili merci yazıyor.bunu trafik başkanlığından edine bilirsiniz.zannederim bizim bu normlarda bir araca sahip olmamız gerekiyor. 3 ncü aşama bu konu karmaşık mı karmaşık bu konuyu net çözen kimseyi daha göremedim onun içinde ocak 2009 bekleniyor,zira yeni yasalar gereği motor karavan yapılacak araçlarda aranılan teknik nitelikler işte mantığın daha doğrusu kendi adıma mantığımın stop ettiği karanlık bir yol.ben şuan oradayım.ama ( dagıç abim ) aracın dışında bir değişiklik yapmadığın sürece sorun olmaz diye bir ışık gösterdi.onada teşekkür ederim.çünki deneyim en önemli şey.4 ncü işte burda ben dururum zira burada bu konuda size destek verecek çok daha deneyimli arkadaşlarımız var.bu konu motor karavancılığın teknik konularıdır onlara bırakıyorum.saygılar tekrar görüşmek üzere sağlıklı kalın kemal orhun

Sevgili kemal orhun,net olarak bildiğim halde,dün araçlardaki tadilat projelerini yapan makine mühendisi arkadaşıma tekrar gittim.Forumdaki tartışılan konuyu detaylı anlattım.Kendisi ayni şeyleri anlattı.dahada tatmin olabilmem için makina mühendisleri odasını aradı (çizilen tadilat projelerini onaylayan kurum) oradanda ayni cevabı aldık.ARAÇLARDA YAPILAN İŞLER TEKNİK YAPIDA OLMADIKÇA(CAM AÇILMASI-DİNGİL İLAVESİ-KASANIN DIŞ GÖRÜNÜMÜNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER-ÇEKİ DEMİRİ VE BENZERİ) İÇİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER İÇİN PROJELENDİRME ZORUNLUĞU YOK.Kısacası aracın dışı ile oynamadıkça içindeki yatak-dolap-mutfak-tuvalet-buzdolabı ile kimse ilgilenmiyor,bilgilerinize. Sevgilerimle....

Sayın dalgıç,

Burada sizin söylediklerinize bir ek yapmak istiyorum. Biliyorsunuz, panelvan türü araçlar, yük taşıma amaçlıdır. Bu araçlarda sürücü bölümü ile yük bölümünü birbirinden ayıran bir panel bulunur. Öndeki sürücü ve yolcu/yolcuların, yük bölümünden etkilenmemeleri için konuluyor; sizlerin de bildiği gibi. Şu an ben de bir panelvan kullanıyorum.(Mitsubishi L 300 yandan camlı, çift sıra koltuklu 4+1, 2000 model) Her yıl vizeye , normalde kullanmadığım paneli aracıma takarak gidiyordum. Muayen memurları, bunu istiyordu. Arkadaki 3 kişilik koltuğun olup olmadığına bakmıyor ama yük ve sürücü bölümünü ayıran paneli soruyordu. Aracı aldığım 2002'den bu yana hep böyle oldu. Yalnız bu yıl TÜVTÜRK'deki fenni muayenede sormadılar. Ama üçlü yolcu koluğunun yerleştirilme biçimine itiraz ettiler. Ben de sorun çıkmasın diye, içerde ne var ne yoksa söktüm, öyle gittim ikinciye, imzaladılar. Arabanın içindeki herşey portatif zaten. (Üçlü kanepe ki açıldığında 120x185 yatak oluyor, en arkada ikili ocak ve evye, portatif tuvalet, yeterince kamp malzemesi) Her yıl bu durum, tekrarlanacak mı? Ya da yol kontrollerinde bir sorun çıkartır mı?

Şimdi bu durumda sizin söylediklerinize "Kısacası aracın dışı ile oynamadıkça içindeki yatak-dolap-mutfak-tuvalet-buzdolabı ile kimse ilgilenmiyor, bilgilerinize" ek olarak, yük ve sürücü bölümü ayrılması konusunun da eklenmesi gerekebilir mi? Konuyla ilgili bazı arkadaşlar böyle dedikleri için yazdım. Yasal yönünü bilmediğim için, sizlerin görüş ve yorumlarınız ne olur acaba?

Bu arada aracımı, benim de hippie camper durumuna getirdiğimi ve o şekilde kullandığımı bilmeyenler için bir kez daha belirteyim. (Yalnız hippie ya da gypsy camper'ın çok daha basiti) Konu, bu yönüyle beni de doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle bu bölme konusu, soru işaretlerine neden oluyor bende. 2002'den bu yana yolda kimse bunu sormadı ama konunun aydınlanması için gündeme getirdim.

Siz başta olmak üzere konu hakkında görüş ve düşüncesi olanların ilgisine sunuyorum.

Selamlar.
Cavid Sezen

Sayın dalgıç sayın gezmen sizlere çok teşekkür ederim biraz rahatlattınız beni biliyorsunuzki bu konuda en çok tedirgin olanlardan biriyim 2004 model bir panelvan ducato aldım ve öncesinde bu yeni yönetmeliği bilmiyorduk bildiğimiz tek şey 2009 yılında evrak ve işlemlere başlayacağımızdı 5 yıl ve ötv meselesinden sonra ben arabayı aldıktan sonra yeni yönetmelik ve yeni kuralları öyrendik tabiki başta ABS 2009 da yeni yönetmelik şimdi ise ötv ikisinin arasında sıkışıp kaldım en son aklıma siz değerli dostlarında fikirleriyle arabamı satmayıp içini portatif yapıp muayene zamanı ise sizin yaptığınız gibi içindekileri söküp yola devam etmek olarak düşündüm şimdi zaten havalar malum önümüzdeki dönem yönetmelikler tam netleşirse bir çıkış bulamazsak yavaş yavaş içinin izolasyonuyla başlayacağım siz değerli büyüklerimizinde tavsiyelerini alarak tabi inşallah birgün bir yerde güneşin batışını odun ateşinde pişen dibek kahvesini içerek izleriz kalın sağlıcakla.

yorumlarınız için teşekürler...

Sayın yaybek,bir gün bir deniz kıyısında sizlerle olmak benide mutlu eder,ne derler DAĞ DAĞA KAVUŞMAZ,İNSAN İNSANA KAVUŞUR..gelelim aracın içini portatif yapma fikrine.Ben yakın zamanda fenni muayeneye gittim.Hem izmir plakayı balıkesir-erdek'e çevirdiğim halde(yani tescil teğişikliği) içine bakmadılar.Gitmeden öncede gidip istasyondan bilgi almıştım.İçindeki hiçbir şeyi sökmeden gittim.Kapıyı açıp içine bile bakmadılar.Sadece iki yana açtırdığım camlar için çizdirdiğim tadilat projesini verdim ona baktılar ve kaydettiler.(benim ruhsatta KAPALI KASA KAMYONET yazıyordu.Şimdi ruhsattaki değişikler kısmında cam açılığına dair bilgi var.Trafik polisleri ile yaptığım görüşmelerde sadece cam açma işinin kendilerini ilgilendirdiğini söylemişlerdi.Kısacası aracın dışı ile oynamadıkça fenni muayene giderken içindekileri sökmenize gerek yok.Bu arada sayın gezmen'ede cvp vereyim.Benim araçta şoför mahahlli ile arkayı ayıran bölme sabit.Bu nedenle bunun aranmadığı hakkında bir bilgim yok.makina mühendisi bir arkadaşa sorarsanız kesin bilgi alırsınız.Eğer tanıdığınız makina mühendisi yoksa ben burada sorup size bilgi aktarırım.sevgi ve saygılarımla ABDİ UÇAR....

sayın abicim selamlar( Dalgıç) abdi uçar yanıtınız için teşekkürler ederim.inanın bu bilgiler çok önemli ve ben bu bilgileri özel arşivliyorum sağlıklı günler dilerim.saygılarımla kemal orhun

slm arkadaşlar ,
Bende engelliyim ve hayatım kabus gibi geçior ve devamda edecek gibi görünüyo... Kaaravan alıp orda yaşamak iyi fikir gibi geldi bana. Ayrıcaa hep hayalini kurmuşumdur karavanla dolaşmak, kamp yapmak nasl olurdu diye. Araştırdım ama pek emin olamadım . Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Misal ne kadar para lazım ?Nerden almalı ? Tekerlekli sandalye için uygun olanı var mı veya yeterince geniş alana sahip olanları da var mı?...

Sizlerden yanıt bekliorum.Şimdiden teşekürler
Arkadaşım Merhaba ben de omurilik felçlisi mühendisim senin istediklerini yazdıklarını şu anda yapıyorum Bitmek üzere karavana içine girmek için hidrolik vinç var ormal misafirler içinde İslam yatağım var Onun dışında mutfakmış banyo vermişim Ben televizyonmuş ısırmış ve güneş paranız hepsi var engelli arabasına fakirlere koymak için de arabanın arkasına ek hortlak yapıyorum alınca arabayı Allah'a bir kişi veya şoförün mutlaka akülü arabayı koyamıyor telefonu telefonun 0532 68 68 968 Nihat Bilge gönderdiğim yazı sesle yazdırdığım için bazı kelimeleri anlamsız kusura bakma

Bir ihtiyaç hissediliyorsa yapılmayacak bir şey yok. Ben birkaç yabancı karavancı gördüm hayatım boyunca (Engelli) olduğu halde ülkemizde dolaşan. Biz çoğumuz maddi sebeplerle onların olduğundan daha çok engelleniyoruz açıkçası...
Yeterince paranız varsa, her şeyi yaparsınız. Yeterince paranız yoksa, olanları izler mutlu olmaya çalışırsınız. Hayat böyle biraz...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.