Yurtdışından Bıçak Siparişi Deneyimlerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Lacrima Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,505

Lacrima

Yeni Üye
Selamlar,

Tanışma bölümüne de yazdım, burada da kendimi tanıtayım: Adım Mert, Ankara'lıyım. Forumu uzun süredir sadece okuyarak takip ediyordum. Daha önce böyle bilgili ve yardımsever insanların üye olduğu bir forum görmemiştim.

Konu başlığından anlayacağınız gibi internetten bıçak sipariş ettim, deneyimlerimi paylaşmak isterim.

www.tomarskabars.com adresinden bir kamp bıçağı ve bir de çakı sipariş ettim. Tam bir ay sonra Ankara Posta Gümrük Müdürlüğü' nden adresime "paketiniz var, müdürlüğümüze geliniz" yazan bir haber kağıdı bırakıldı. Haber kağıdında ayrıca sipariş ettiğim malzemenin faturasını ve kredi kartı ekstremi de getirmem söyleniyordu, ama önemsemedim. Yenimahalle'de posta işleme merkezi içindeki gümrük müdürlüğüne gittim. Görevli kimlik kontrolü yapıp paketi tam bana teslim ediyordu ki, paketin üzerini okudu ve "bir dakika, sizin bilmemkaç nolu odaya gitmeniz lazım" dedi. O odaya gittim, "paketinizde bıçak varmış" dediler. "Evet" dedim. "Tüm delici kesici alet ve spor ve kamp ve ve ve... malzemelerinin ithali emniyet iznine tabi" dediler.

İlk şoku atlattıktan sonra ne yapmam gerektiğini sordum. "Biz bir yazı yazacağız emniyete, oradan gelecek cevaba göre paketinizi alabilirsiniz" cevabını aldım. O yazıya eklenmesi gereken bıçakların teknik özelliklerini içeren internet sayfalarının çıktısını alıp ertesi gün götürdüm. Emniyete yazılması gereken yazıyı da elden alarak Emniyet Genel Müd. Özel Güvenlik Dairesi Bşk. lığına teslim ettim. 3 gün sonra telefon ettim ve yazının cevabının hazır olduğunu öğrendim. Cevabı içeren kapalı ve mühürlü zarfı alıp tekrar posta gümrüğüne gittim. Okudular, sorun yok verebiliriz dediler, ve kredi kartı ekstrem ile malzemelerin faturasını istediler. "Fatura burada, buyrun, fakat kredi kartı ekstremi değil siz, babama göstermem, zaten kredi kartı ile ödemedim, Paypal ile ödedim, onun da belgesi burada" dedim. "Paypal'a ödemeyi nasıl yapıtınız? Havale ise banka hesap dökümü...." falan derlerken ben sesimi biraz fazla yükselttim galiba... Kavga-gürültü, aldım paketimi sonuçta. Kredi kartı ekstresi de vermedim.

3 yarım gün çeşitli bahanelerle işyerimden izin aldım bu işler için. Bütün bunların başıma geleceğimi bilseydim tabi ki böyle bir alışverişe girmezdim. Yani: ben ettim siz etmeyin. Yurtdışına çıkan eş-dot-akraba ile halledin bütün kesici alet işlerinizi.

Saygılar.

Etiketler
Ynt: Yurtdışından Bıçak Siparişi Deneyimlerim

Teşekkürler mert bey ufak tefek siparişler baş ağrısına sebep olabiliyor ben de yurt dışından cb telsiz için uzun araştırmalar yaptım neticede yurt içinden almaya karar verdim.

Hayırlı olsun, güzel bir bilgilendirme olmuş bu şekilde alışverşiler için. Aldığınız bıçaklar(model) ile ilgili izlenim ve fotoğraflar da paylaşabilirseniz sevinirim.

Ben yurtdışına çıktığımda, bıçak koleksiyonum için "kelebek" tabir edilen çok güzel bir bıçağı almıştım.
Yanında bir de Victorinox aldım, dönüşte bunları poşete sarıp bavula koydum.
X-ray'de direk, beni durdurdular, Bavulumu açtılar, Victorinox'a dokunmadılar bile direk kelebek bıçağı aldılar.
Meğersem taşınması bulundurulması üretilmesi yasak ruhsatsız silah (muşta, oluklu bıçak vb. gibi) sınıfındaymış bu bıçak.
Sonucunda 3 saatlik sorgu, uçağa 2 polisle özel olarak bindirilmek gibi önlemlerle, kazasız belasız atlattım durumu. Ama bıçağı aldılar tabi o kötü oldu :smiley:) 3 sene Almanya'ya girememe ve para cezasından kıl payı kurtuldum, iyi niyetli olduğumu anladılar.

Aklınızda bulunsun, Yurtdışı seyahatlerinde böyle alışverişlerinizde gümrükte, uçakta herhangi bir sorun çıkartır mı diye, hem aldığınız dükkana hem de bir polise danışın. Adamların şakası yok. Hele ki kimliğinizde Türk ve Müslüman yazıyorsa.

TEKNOTURK' Alıntı:
Hayırlı olsun, güzel bir bilgilendirme olmuş bu şekilde alışverşiler için. Aldığınız bıçaklar(model) ile ilgili izlenim ve fotoğraflar da paylaşabilirseniz sevinirim.

http://www.tomarskabars.com/BK-2_INFO.html

http://www.tomarskabars.com/4062_INFO.html

Yukarıdaki linklerdeki aletleri aldım. Akşam fotoğraflarını da çekerim. Kullandıkça da izlenimlerimi yazarım.

[attachment=1]

[attachment=2]

BK2__2__INFO.jpg

4062_large.jpg

Mert Bey, tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız çok iyi oldu, teşekkürler. Etkinliklerde sizi de aramızda görmek isteriz. Gezenbilir'ce yapılacak etkinliklerde bıçağınıza çok ihtiyacımız olacaktır :smiley:

merhaba ben sizden sansliyim galiba :smiley: :smiley: buyaz turkiyeye izine giderken valizimde bir spyderco dayhiker,leatherman surge.spiderco native
birde busse bicagimi goturdum valizde girerkende cikarkende bir sorun olmadi selamlar

Selam bende bi bıçağa merak sardım ama TÜRKİYE de bulamadım. yurtdışından sipariş werebileceğim bi yer biliyomusunuz... lakin bıçak T.C.C.K nun 6136. maddesine göre yasak. ama amacım sadece amatör düzeyde yaptığım koleksiyonuma koymak bilgi werirseniz memnun olurum. teşekkürler...

stiletto.jpg

frank beltrame.jpg

Emniyet mekanizmalı sustalı bıçakların alınması, satılması, taşınması ve bulundurulması suç.
Bu durumda yurt dışından bu bıçağı getirtemezsiniz.

Merhaba Arkadaşlar,

"Sustalı" diye tabir edilen mekanizmalı bıçaklar belirtiğiniz gibi bulundurlması ve taşınması yasak. Kötü amaçlılar için çıkan önleme kanunlar ne yazık ki, iyi niyetli olanların yaşamında zorluklar getirmekte

kanun dışı insanlar zaten bunları rahtlıkla temin ederken kanuna saygılı olan insanlar bir takım hobilerinden vazgeçmek zorunda kalıyorlar.

Resimde yayınladığınız sustalı çakı/bıçağının kaynağı Fransa. Çok değişik güzel ve ucuz bulmanız mümkün. Serbest olarak da satılıyor. Kabine sokmadığınız müddetce bavulda taşıyabilirsiniz.

Tabii ki problem Türkiye girişi. Evde bulundurmanın kanun dışı olup olmadığı araştırlabilinir,

Selamlar

x1con4qu5er3x' Alıntı:
Selam bende bi bıçağa merak sardım ama TÜRKİYE de bulamadım. yurtdışından sipariş werebileceğim bi yer biliyomusunuz... lakin bıçak T.C.C.K nun 6136. maddesine göre yasak. ama amacım sadece amatör düzeyde yaptığım koleksiyonuma koymak bilgi werirseniz memnun olurum. teşekkürler...
ben bu sustaliyi size getire bilirim ben avusturyadayim fiyati burada ..150ero dur siz tamam derseniz eylün ayinda izne gelecem teslim ederim ...

Yurt dışından elektronik ve av malzemeleri tarzı birşeyler getirtmek istiyorsanız işiniz bir anlamda şansa kalmış demektir.

Yurt disından özellikle ebay'dan alışveriş yaparken saticilarla dialoga girip faturasını 100 Euro altında kestirip iceriginide bıçak değil farklı birsey olarak yazdirip getirten kisiler olduğunu biliyorum.

Fatura degeri 100 Euro'yu gecen mallar gümrüğe tabidir, ayrıca bıçaklarda Emniyet'ten izne.
Bir tanıdık hediye olarak gönderirse yine gümrüğe tabii olmuyor diye biliyorum ama emin değilim.

95 yılında 1000 dolarlık malzeme getirtmistim ve Gumrukten alincaya kadar göbeğim çatlamıştı resmen :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR