Yunanistan'da ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersanayaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,146

ersanayaz

Kamp I
YUNANİSTAN ULUSLARARASI EHLİYE SORUNUNA ÇÖZÜMÜNÜ BULDUM.
Özel aracınızla gidecekseniz Yunanista'a giderken geçerken Yeşil Sigortanız olsa bile ULUSLARARASI EHLİYET OLMAZSA GEÇİŞİNİZE İZİN VERMİYOR.
Çözümü su:
Bulgaristan'dan girin daha sonra 15 km sonra Yunanistan'a girin.Orada size sormuyorlar Uluslararası ehliyetiniz olup olmadığını.
350 tl parası var.Bu çok para.boş boşuna ödemeyin.
Yunanistan'da Türkiye sınırı hariç hiçbir yerde Size Uluslararası Ehliyet Sormazlar.
Cevaplarınız çok önemli benim için.

Etiketler
MERHABA,
ÖNCELİKLE BU KADAR YÜKSEK BEDEL İLE BU EVRAKI HAZIRLAYAN TURİNG'E BİZLERİ SIKINTIYA VE ÇÖZÜM ARAYIŞINA SOKTUĞU İÇİN TEŞEKKÜRLER.

AKLINIZI KARIŞTIRMAK İSTEMEM ANCAK HERHANGİ BİR TRAFİK CEZASI VEYA KAZA DURUMUNDA DA SORULMAYACAĞINA EMİN OLMALISINIZ.

SAĞLIKLI VE GÜZEL SEYAHATLER DİLERİM.

Bulgarların girişte aldıkları transit geçiş parasını ve 15 km içinde sizden polislerin isteyeceği rüşvet paralarını da hesaplayıp, hertürlü hırsızlıklarını ve şerefsizliklerini de üstüne eklediğinizde 300 liralık bir ehliyet parası binlerce liralık tatil planınızın yanında çok da büyük bir mebla olmadığını farkedersiniz :smiley:

İNSANLARI YANILTMA.GİRİŞTE TRANSİT GEÇİŞ PARASI ALMADILAR.3 EURO YANİ 6.8 TL VİGNET PARASI ALIYORLAR.
20 km şehirin içinde dolaştım gezdim kimse benden rüşvet istemedi.

gündemi bu ara takip ettiğim kadarıyla ehliyetler 2013 den itibaren 10 yıllık bir süre içinde değişeceği ve verilecek ehliyetlerin süreli ve AB de geçerli olacağına dair haberler geçmekte. Bu arada ehliyet geçerlilik süreleri ne kadar rastlamadım. Ayrıca ehliyet sınıflarında da uyum amacıyla anlaşılan bazı sınıf kategorileri de değişecek.

bulgaristan a geçen gittiğimde 3 euro dezanfekte parası alımıştı ama diğer gittiğimde vignette almayı unutmuşum.
bize de kimse vignette alın demedi. 3 euro + 5 euro olmak üzere bulgaristan a girmenin maliyeti 8 euro'dur.ayrıca yeşil sigortanız da olmak zorundadır.

edit: düzeltmek istedim.

Ynt: Yunanistan'da ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

sadece türkiye çıkışında yunanistan girişinde uluslararası ehliyet soruyorlar.diğer yunanistan girişlerinde sormuyorlar.

ersanayaz' Alıntı:
YUNANİSTAN ULUSLARARASI EHLİYE SORUNUNA ÇÖZÜMÜNÜ BULDUM.
Özel aracınızla gidecekseniz Yunanista'a giderken geçerken Yeşil Sigortanız olsa bile ULUSLARARASI EHLİYET OLMAZSA GEÇİŞİNİZE İZİN VERMİYOR.
Çözümü su:
Bulgaristan'dan girin daha sonra 15 km sonra Yunanistan'a girin.Orada size sormuyorlar Uluslararası ehliyetiniz olup olmadığını.
350 tl parası var.Bu çok para.boş boşuna ödemeyin.
Yunanistan'da Türkiye sınırı hariç hiçbir yerde Size Uluslararası Ehliyet Sormazlar.
Cevaplarınız çok önemli benim için.

hocam yunanistanda b sınıfı ehliyet ile scooter kiralanabiliyor mu ?

birde bu uluslararası ehliyet nedir

scooter A ehliyet ile mi kullanılıyor bilmiyorum?
Eğer genel olarak B ile kullanılıyorsa kullanabilirsin.
Ben fransa da türk B ehliyetimle araba kiraladım kimse bana sormadı uluslararası ehliyet.
Bugün kıbrıs türklerin elinde olduğu için olmadık gıcıklılar yapıyor.polis durdursa uluslararası ehliyet sormaz size yunanistan da.
Rusya nın alfabesi değişik olmasına rağmen bana sormadı uluslararası ehliyeti.

Uluslaraarası ehliyet nedir mi?
Turing ten verilen ve içinde böyle her dilden kitapçık olan fiyatı 350 olan ve her sene 350 tl ödemenize neden olan yerine göre boş ehliyet.

dagcican' Alıntı:
Bulgarların girişte aldıkları transit geçiş parasını ve 15 km içinde sizden polislerin isteyeceği rüşvet paralarını da hesaplayıp, hertürlü hırsızlıklarını ve şerefsizliklerini de üstüne eklediğinizde 300 liralık bir ehliyet parası binlerce liralık tatil planınızın yanında çok da büyük bir mebla olmadığını farkedersiniz :smiley:

Sn Dagcican,
Kapıkule kapısında bir gün boyunca oturursanız, yuzlerce aracın giriş çıkış yaptığını görürsünüz.Bulgaristan da, özellikle kapıdan çıkıştan sonra 10-20 km boyunca kontrol sıkı olup, trafik işaret ve işaretçilerine uyarsanız sizden kimse rüşvet almaz,
Ayrıca bir konuda uyarmak isterim, özellikle avrupanın eski otomobilleri uygun fiyatları nedeni ile Bulgaristandan çok kullanılmakta olup, bu araçların kapasitelerine göre yollar yeterli gelmemekte ve araçlar çok hızlı kullanılmakta, dikkatli olmakta fayda var.

Beyler,

Burada sızlanmakla iş bitmiyor.

bimer (başbakanlık iletişim merkezi) ne girip,
dışişleri bakanlığına dilekçe verin.

ben,

Yeşil Pasaporta neden vize istiyorsunuz diye
iki yıl sürekli olarak
yunanistan dışişleri bakanlığı
türk dışişleri bakanlığına yazdım

Vize kalktı. (Tabi bunda benim payım belki karıncanın sidiğinin denize olan faydası gibidir ama....)

Ben ,

Şimdi , bimer üzerinden dışişleri bakanlığına şikayet başvurusu yapacağım

Bilgilerinize

Bülent KOÇOĞLU
Ankara

Verdiğim dilekçe örneği:

Türk Dışişleri Bakanlığı'na
Konu: Yunanistan'ın girişte Beynelminel ehliyet istemesi

Avrupa'da hiç bir ülkenin istememesine karşılık , Yunanistan'ın girişte bizden beynelminel ehliyet istemesini onur kırıcı olarak görüyorum.
Ayrıca, bunun için Turing kurumuna 350 tl vermek istemiyorum.

Konunun çözümlenmesi için Bakanlığınızın gerekli girişmleri başlatmasını talep ediyorum

T.C. Vatandaşı

yunanistan için ne yaparsanız yapın kurtulamayacaksınız.
en iyi bulgaristandır. yol biraz uzar ama 350 tl vermezsiniz.
tarihte belki de ermeni soykırımı yaptığımız gibi rum soykırımdan dolayı da bunlar başımıza geliyor.
rumlar kötü insanlar değil bazısı bizi çok seviyor bazısı ise geçmişteki olaylardan dolayı bizi hiç sevmiyor.
bizzat yaşadım.
bulgarlara da soykırım yapmamıza rağmen sanırım biraz türk nüfus olduğundan dolayı biraz bize karşı ılımanlar beni onu gördüm biraz.
rumlara göre biraz ılımanlar.
saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri