Yükseltme Kiti Almadan Nasıl Yükseltme Yapılır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fahriyesilot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,574
Ynt: Yükseltme Kiti Almadan Nasıl Yükseltme Yapılır?

Merhaba,
3" yükseltme sağlıklı olacaktır. 2" yükseltmede sürtme problemi yaşayanlar oldu, çamurluk traşlaması yapmak zorunda kaldılar. Yükseltmeden bu lastiği uygulamanızı tavsiye etmem.

Etiketler

Aracımda 3inch yükseltme var bu haliyle camurkukla lastik arası epey açık görünüyor.bi deneyip sürtme yapı yo mu bakmayı düşünüyorum.sürtme yapmaz ise başka bir problem olur mu?tsk ederim

karaismet' Alıntı:
Aracımda 3inch yükseltme var bu haliyle camurkukla lastik arası epey açık görünüyor.bi deneyip sürtme yapı yo mu bakmayı düşünüyorum.sürtme yapmaz ise başka bir problem olur mu?tsk ederim

Yükseltme var ise problem yok. Bende 3" skyjaker kit ile 31" BF AT lastik sorunsuz kullandım. Asfalt yada arazi koşullarında en ufak sürtme olmadı. Bu araç için en ideal ölçü bu, bir çok kişi bu ebadı kullanıyor, herhangi bir mekanik tadilat yapmanıza gerek yok.

Tsk ederim Emre bey.Fakat ben araziye neredeyse hiç çıkamadığım için benim için gereksiz bir yükseklik(araç bana böyle geldi:smiley:.konfor ve kullanım açısından.Aracım da dodik de olduğu için elimdeki jantlara uygun( 15 inch) en büyük ebatlı lastikler ne olmalı sizce?

Yukarıda ki soru eksik olmuş.orjinal haline uygun(düşüreceğimi varsayarak) 15" en büyük lastik ebadı ne olmalı acaba 30 9.5 15 falan olur mu?

Benim bildiğim fabrikasyon ölçüsü 225/70/15 (27.4"), 235/75/15 (28.8) e geçerseniz yaklaşık %5 lik büyüme olur, orijinal hali ile daha büyüğü kullanabileceğinizi sanmıyorum. 30x9.5 içinde yine 2" gibi yükseltme şart..
Hep daha büyük daha yüksek üzerine çalışmaktan daha ufak daha alçak için pek fikir gelmiyor :smiley: En iyisi deneme yanılma yöntemi yine, lastik alacağınız yer ile görüşüp deneme yapmak istediğinizi ve gözünüze hoş geleni alacağınızı söylerseniz belki kabul eder, araç üzerinde görürsünüz.

En iyisi söylediğinizi bi denemek sanırım.dodikleri seviyorum ve lastiğin küçük kalması estetik açıdan hoş görünmez diye düşünüyorum.düşürmekte zormus :smiley:

karaismet' Alıntı:
En iyisi söylediğinizi bi denemek sanırım.dodikleri seviyorum ve lastiğin küçük kalması estetik açıdan hoş görünmez diye düşünüyorum.düşürmekte zormus :smiley:
Dodikleriniz orjinal mi yoksa bushwaker tipi dodik mi? Eğere bushwaker tipi ise lastiği küçültüp aracı düşürdüğünüzde gözünüze hoş gelmeyebilir. Lastik ufalacağı için iyice içeride kalıcak ve dodikler çok dışardaymış gibi olacak.
Ben şuan 33x10.5x15 kullanıyorum, -30 offset jant var, araç artık buswaker tip dodik istemeye başladı :smiley:

En güzeli deneme yapmak, malum yükseltmeyi sökmek maliyet memnun kalmayıp tekrardan yükseltmek ayrı maliyet.. Yüksekte olmak güzeldir ;)

Evet bushwaker :smiley: .Aslında görüntü olarak yükseklikten şikayetçi değilim gayet güzel görünüyor fakat konforu ve kullanımı etkiliyor diye düşünüyorum 94 modelini orjinal kullanmıştım bi ara.Ya yüksek kullanmalı ya da orijinaliyle takas etmeliyim galiba:smiley:

Açıkçası ben bizim aracın orijinal hali ile çok konforlu olacağını sanmıyorum, arka makas etkisi çok.. Zj ye bindiğinde çok ciddi fark oluyor aralarında. Aracınızın üzerinde iyi bir kit var ise kasıntı yok ise konforun çok değişeceğini sanmam. Sadece yükseltme sebebi ile yol tutuşundaki azalma durumu değişir. İnternet araştırması yapın amerikada stok halde dodik kullanan araç resmi bulursunuz illaki, fikir verir ::smiley: 94 ten vaz geçip stok halde bir xj niyetiniz varsa 97 sonrası bakın derim..

sevgili tecrubeli abilerim.korando sportsum var 2017.pek cok forumda kullandığınız kendini ülkemizde ispat etmis araclar disinda bir modelim oldugundan sorularımıza hic yanıt bulamıyoruz.lastikci bile ilk kez görüyorum bu araçtan diyor ki birakin tamircileri servis bile takoz koyariz garanti bozulmaz diyor..sizden ricam korando sports icinde aracin sürüş dinamigini bozmadan saglikli bir yukselrme onerisidir.uzerinde orginal 225 75 16 var.aracta izin verilen ebat bile yazmıyor servis bilmiyor.jant buyutsem tuv de sorun.%3 siniri 255 7016. 19 mm yükseliyor .arkalastikler davlumbazin icini doldurmuyor.flans yapsam zarar kir zarar takoz zarar sa.uzun yay ve lastikle çözüm iyi olurmu? izin verilen jant olcusu nedur? servis en cok 4 yukseltirim orjinal takozla diyor.bana yeter.ama takoz zarar verir mi?yardiminizi cok rica ederim
saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR