Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,054

Etiketler
Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

amerikayı obama keşfetti zate efe bey biz kendimizi keşfediyoruz dağarcığımızı geliştiriyoruz bize mani olmayın lütfen :D :D
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Seyyah kardeşim, estağfurullah. Tabii ki fikirleri yazıyoruz, geliştiriyoruz. Çok da iyi oluyor. Mani olmak ne kelime, bilakis teşekkür ederim.

Adnan beycim, Sörf tahtası da güzel fikir. Eskiden çok sörf yaptık. Şimdilerde onunda profili tamamen değişmiş.
Ancak karın davranışı hidrodinamik kanunlarına ne kadar uyar bilmiyorum. Seyyah arkadaşımın dediği gibi iki gövdeli tekne modeli akla yatkın geliyor.
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

deserteagle bey sanırım benden çok yaşar çünküü bugün yani saat 17.00 civarında onun verdiği resimdeki kızakların aynısı BAUHAUS ta resimlerini çektim fiyatı da 54 TL bide inceledim hatta üste döşenen kısmı alta alarak içini dolap haline getirmek te geldi aklıma ama uzun iş biraz baktım benden önce koymuş resmi eh dedim yani dayanışma dediğin bu kadar olur bir elin nesi var gezenbilirin çoklu sesi var :D
ido gemisi iyi bir örnek
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Kızak altını yapmak için aykırı alternatif...

Alttakiler ürünleri imal amacı dışında değerlendirmeyi sevenlere hitaben:
;D ;D ;D

İKEA masa ayağı:
73023lw.jpg

VIKA GREVSTA/VIKA OLEBY -- 45cm -- 10 tl imiş...

73024lw.jpg

VIKA OLEBY -- 70cm -- 16 tl imiş...


Yada bu tabureden de kızak yapabilirsiniz: ;D Bundan iki adet kızak hammaddesi çıkar. fiyatı 13 lira, ağırlığı 2kg civarı. :smiley: :smiley: :smiley:
20345lw.jpg

IKEA FROSTA
 



Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

deserteagle bey hiç biri çıkmamış inan. oldumu şimdi format değişip tekrar deneyin olmuyorsa yardımcı olabiliriz
 


Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

verilmediği sanılan resimleri almanın bir kaç yolu var birazdan yazmaya çalışırm inş.
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

bence en güzeli port bagaj kullanmak olur. aracın gittiği yere kadar araç taşır, aracın girmediği yerde söker siz taşırsınız verdiğim linkte çok çok güzel örnekler var yaklaşık 15 kg civarı ve 400 lt hacimli portbagajlar işinizi görebilir.
http://www.thulepartner.com/default.asp?islem=thule&id=138
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Bu da iyi fikir. Portbagaj ve Kızak aynı parça. Su geçirmez yapılırsa dere filan geçerken yüzdürülebilir de. Bu yönde geliştirmek lazım bu fikri. Ancak hafiflik çok önemli. 6-7 kg yu geçmemeli.
 



Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

hocam aynı şeyi ben de denemeye kalktım ama çuvalladım.
uyku tulumu çadır vs. kırılmayacak malzemeyi çuvala ;çuvalı da naylon çuvala koydum ağzını bağladım 3-4mt kalın iple bağlayıp arkamdan çektim düzlükte her şey normaldi karın üstünde yüzer gibi rahattı ama bol karlı yayla yolu gibi patikadan yukarı çıkarken daha rahat çıkabilmek için karın sığ olduğu kıyı tarafından yürüyordum ki çuval beni yol dışına sürükleme eğilimi göstermeye başladı.stabil çekebilmek için yolun ortasından ki yolun ortası karın derin olduğu yürümenin en zor olduğu noktadır.ilk fırsatta bunu hedikle deneyeceğim.siz bir çözüme ulaşırsanız lütfen paylaşın. selamlar
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

http://www.skipulk.com/images/pulkbook.pdf adresindeki dökümanı indirirseniz burada nasıl kızak yapılabileceği ile ilgili detaylı bilgi ve resimler var (ingilizce) Ayrıca http://www.skipulk.com/products%20and%20parts.html adresindeki resimlerden de ideal kızak-kişi bağlantısının nasıl olabileceği ile ilgili resimler bulabilirsiniz.
Yine http://www.krabach.info/snow_sled/snow_sled.htm adresinde hem kızak yapımı ile ilgili bilgi hem de sayfa sonunda diğer kızak yapımı sitelerel linkler var.
Efe bey bu arada kızak kullanmayı düşünmenizin özel bir sebebi var mı? Kızak genelde çok ağır yük taşınması gereken uzun ekspedisyonlar ya da kutup geçişlerinde kayak ile birlikte kullanılan bir malzeme. Düz ve donmuş bir zeminde çok verimli ama bol karda kullanılması oldukça zor. Yürüyeceğiniz parkurda yan geçiş olacaksa yine kullanması çok eziyetli bir malzeme.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,183
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst