Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,053
Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Bakın ne buldum. Norveç malı. Harika kızaklar. Bursa ve İstanbul'da bayi varmış. Fakat o firmaların web sitesine ulaşamadım.

Aşağıdaki linke tıklayın

http://www2.fjellpulken.no/index.php?lang=en

Metro'ya da bakayım.

5b29ec806b59623af73c3d48ec460204
 

Etiketler
Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Yukarıdaki resimde adamın çektiği kızak büyük boy bavulun tek tarafı gibi gözüküyor. Kızak işi kafamda şekillendi yakın zamanda uygun bir resim görebilirsin.
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Bu araba portbagajlarından nasıl istifade edebiliriz? Türkiye'de polyesterden falan portbagaj imal eden olsa ondan alt parçayı alsak. Üzerinde çalışsak.

Atlantis 900 OC
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Bauhaus'daki kızakları gördüm. Plastik çocuk kızağı getirmişler ama çok küçük ve pek uyduruktu. İlk devrilmede parçalanır. Sizin gördükleriniz daha iyi mi acaba?
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

efe bey araç üstü bagaj konusunda baya deneyim li bir firma... Ankara da ostimte çalışıyorlar. Üretimlerinin çoğu kendilerinin ve tasarımları da kendilerine ait. Benim araçtaki üst bagaj aparatlarını görmüşsünüzdür... Orjinalini italyadan bile sordurdum bulamadım... Bunlar üretmeyi başarmış bir ekip... Hemen hemen tüm araçların bagaj sorununu çözecek orjinal nitelikte çözümler üretiyorlar.. ve hizmet kalitesi süper..İstediğiniz özelliklerde port bagaj ve sistemlerini de üretebilirler..
ayrıca MONT BLANC ın Türkiye Distrübütörü.... Şuanda Bu üretim alanında Türkiyde tek firma.. Bende çok uzun araştırmalar sonucu bu firmaya ulaşmıştım.. İnternet sitesi pek yeterli değil ama... İncelemekte yarar var... aşağıda internet adresini veriyorum...
http://otsoto.com/
 



Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Efe bey benim aklımada araç üstü port bagajın üst kısmı gelmişti. Fakat baktım çok ince folyester ile takviye edilebilise belki olur ince elek teli üzerine folyester malzemenin mukavemetini artırmak için.
 


Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Ahmet bey,

Hafif olsun istiyoruz (6 - 7 kiloyu geçmemeli). Bu yüzden polyester bakıyoruz. Ahşap kızak çok güzel olur. Ancak ağır olur. Amacımız yük taşımak. Kendimiz çekeceğiz. Bu yüzden kızak kendisi yük olmamalı.

Tabii eski zamanlarda bütün kızaklar ahşapmış. Günümüzde çok güzel hafif malzemeler var. Bu yüzden ahşap kızak daha ziyade yamaçtan kaymak için halen kullanılmakta.

Selamlar
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Efe aradığınız böyle bir şey olabilimi folyester banyo küveti ufak bi operasyonla kızak olur.Başka bir alternatif olarak sanayide kimyasal madde koymak için kullanılan 100lt lik filan mavi bidonlar var istediğiniz yükseklikten keserek uygun malzeme olabilir..
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

efe bey sora sora bağdatı bulacaksınız gibime geliyor paylaşım ve istişare kadar faydalı hiç bir şey yok
şimdi benim tavsiyem var sırada adnan beyin söylemiş olduğu sanayi bidonlarından da olur amma şayet elinizden biraz beceri geliyorsa hani port bagajlar varya onlar gibi yere çamur kalıp yapıp sonra üstünü fiberle istediğiniz kadar kalınlaştırabilirsiniz çamurdan kalıbın faydası ona istediğiniz şekli verebilmek mesela altına her iki yanına ido gemilerinin altı gibi yapabilirsiniz sağa sola 2 alt kılıç gibi biraz keskin olursa hem zikzak yapmaz direksiyon olur hemde sürtünmesi azalacağından hız kazanır ayrıca en arkaya bir papuç yapıp yandan el freni gibi bir kol istenildiği zaman yokuşta tutmak için ve az çekerek hız ayarı için de faydası olabilir çamur bedava fiber ucuz işçilikte sizden olursa bu iş bitti gibi . not: hani şişirilen süper spor araçlar varya onlar araca çamur sıvanarak yapıdığını hatırlatmak isterim . tabii yazmak ile icraat farklıdır şimdi den kolay gelsin fiberin ilacını çok damlatmayın ki çalışmanıza fırsat versin yoksa çok hızlı donuyor.
 



Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

adnan bey banyo küvetini görünce yazlığımzda ki çocukların nasıl eğlendiği geldi aklıma seyri çok keyifliydi bir bakın :D

[attachment=1]

Img375
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

efebey gecenin bu saatinde size kızak düşünüyoum bide ister kalıp için ister kendisini kullanabileceğiniz hani bebekleri yıkamak için yapılmış mini küvetler var yine fiberle altı döşenir ve bıçak sırtı yapılabilinir ihtimal bu ya seç seç beğen :D
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Sn Seyyah 34 bende çoçukları bunla kayarken görmüştüm pürüzsüz ve hafif malzeme olduğundan çok hızlı gidiyor, Biz çocukluğumuzda merdivenin üzerine doluşup 6.7 kişi öyle kayardık.
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

:D :d :d .d yahu adnan bey varya bu çocukların kaydığı küvet demir döküm dü :D :D ben hem resimlerini çekiyor hemde bazen onlara yardım ediyordum sanırım çocuklar buna tam 11 kişi biniyordu :D :D resimdeki küvet tahimnen 80 kilo ağırlığında afet bi şey di yukarı çıkışı bir alem ağırlından bide aşağı inişi vardi ki görülmeye değer peki nasıl duruyordu bu alet 200 metre aşağıda ki komşu sınırı kazılmış olan hendekte tabii ki :D :D :D hala çocuklarla bakılm resimlere eğleniyoruz herşey yerinde ve zamanında güzel (yıl 14-2-2003)
 

Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Alışılageldik tipte bir ahşap kızak http://www.malzemem.com/?_Args=ProductImage,3095,OdesisMc,3535
File

89,90 TL imiş.

Bunun yerine normalde çocukların suda oynadıkları şişme boyu kullanmak belki fena bir fikir olmayabilir, denemek gerek...
4384_kucuk.jpg

Acaba karda kolay kayar mı?

Testere ve vida marifetiyle - basit bir ahşap kızak yapmak pek zor bir iş de değil. Gerçi alet edevat ortam yoksa ayrı tabii...
 



Ynt: Yük Taşımak İçin Kızak Arıyorum

Arkadaşlar,

Çok güzel fikirler verdiniz. Kalıp nasıl yaparım diye düşünüyordum. Polistrenden yaparım. Üstüne macun sürerim diyordum. Çamur çok mantıklı geldi. En kısa zamanda malzeme alıp deneyeceğim. Resimlerini de buraya koyarım. Şimdi şu norveçlilerin kızaklarının taban profillerini bulmaya çalışacağım internetten. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Belli ki adamlar ideal bir taban yapmışlar. Resimlere baksanıza bir kişi çekiyor.

Tekrar teşekkürler ve selamlar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,179
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst