Yosun Dalış Merkezi İçin Uyarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan denizbadem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,056
Ynt: Yosun Dalış Merkezi İçin Uyarı

Seval Hanım,
Sanıyorum bu mesaja cevabı Egemen Ergel verdi ve sizde bu mesajı buraya yazdınız.
İkiteker org sitesinde bu konu ile ilgili bir çok bilgi var, bu organizasyonun başarısız olması, hiç bir kursiyerin brövesini almadığı (1 kişi hariç) aleni yazılı. Hatta o bahsi geçen forumda bu tartışmalarda da mazeretlerinin açıklandığı yazılar halen duruyordur. (silmediyse) Kaldı ki bu konu başlığını açan arkadaşımızın yazdığı bir bölümü alıntı yaparak aynı dertten muzdarip olduğumuzu belirtmiştim. Egemen arkadaş da zaten öyle bir durumun olduğu, evlendiği, ev taşıdığı gibi nedenleri yazmış. Dolayısıyla benim yazımı zaten onaylıyor. Ben sadece dikkat edilmesi gerektiğini işaret ettim. Yoksa geçmişe dönüp bunu tartışacak değilim. Söylediği doğrudur, benden bir dalış organize etmeni, kendisi site yöneticisi olması sebebiyle, eğitimi de verecek kişinin kendisi olması sebebiyle yanlış anlaşılma olur, ticarilik hissedilir dediği için organizasyonu ben yaptım, bu doğru. Ama organizasyonu beceremeyen,çeviremeyen kendisidir. Tüm forum ailesine rezil olacağını hissettiği için de hiç bir şekilde talep etmediğim halde parayı hesabıma kendisi göndermiştir. Önemli olan para değil, çünkü o zaman yatırılan para 300 TL gibi bir miktardı ama 2 ay boyunca Beylikdüzü'nden Fenerbahçe'ye araba ile gidip dönüş, o trafik sanıyorum bahsi geçen paranın kat be kat fazlası. Emeğimize, zamanımaza yazıktı.

Egemen beyin yalan söylediğini aşağıdaki her iki linki açıp okuduğunuzda anlayacaksınız.
İlk link dalışı organize etmemiz, eğitimi bitirip bröveleri almaya hak kazandığımız kurs.
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3147&postdays=0&postorder=asc&highlight=dal%FD%FE&start=0

ikinci link ise henüz 1. dalışın sorumluluklarını yerine getirmeden düzenlemeye çalıştığımız 2. kurs. Aşağıdaki linkin 2.sayfasının sonlarını okuduğunuzda brövelerimizin hazır olduğu ilk fırsatta getireceği, dalış için program yapmaya çalıştığı 1,5 aylık yoğun programı olduğu için yapamadığını ve bununla beraber ilk eğitimi alan arkadaşların da dalış yapamadığı için ne kadar sabırsız olduğu dalmak için sabırsızlandığını görürsünüz. O yazışmalardan sonra bir türlü bu programı yapamadı, dalışa götürmedi, bizlerin baskısı sonucu da parayı geri göndererek sen zaten hakettmemiştin dedi. Kararı siz verin. (Silinmişüye olarak görülen nick bana aittir)
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3542&postdays=0&postorder=asc&start=15

Etiketler

Merhaba Sedat Bey,
Doğru, bu cevabı Egemen Bey gönderdi.
Fakat bu İstanbul Sualtı Topluluğunun eğitimi değil anladığım kadarıyla.
Sizin ısrarınız üzerine sizlere Egemen Bey tarafından verilmiş.
Sanki kulübün adı lekeleniyor gibi bir izlenim edindim.
O yüzden merak ettim.

SEVAL' Alıntı:
Merhaba Sedat Bey,
Doğru, bu cevabı Egemen Bey gönderdi.
Fakat bu İstanbul Sualtı Topluluğunun eğitimi değil anladığım kadarıyla.
Sizin ısrarınız üzerine sizlere Egemen Bey tarafından verilmiş.
Sanki kulübün adı lekeleniyor gibi bir izlenim edindim.
O yüzden merak ettim.

Merhaba Seval Hanım,
Bu eğitim ikiteker motosiklet klübü içerisinde organizasyonu yapılan ancak eğitimin İstanbul Sualtı Topluluğunun eğitimiydi.(en al satırda bu konuyla ilgili Alıntıyı göreceksiniz) Çünkü bizlere eğitimi hem Egemen Ergel hemde Altay Doyum tarafından verildi. Eğitimlerde de örneklenen herşey İstanbul Sualtı Topluluğu olarak işlendi. Ben ısrar etmedim, Egemen bey böyle bir eğitimi alır bröve alırsanız, hem motorcuyuz hemde hep birlikte dalış gezileri yaparız diye motive edince, iyi o halde haydi bu işi organize edelim dedik. Öneri kendisinden geldi ama onun adına etik olmaz diye motosiklet sitesinde ben duyurusunu yaptım. Dikkat ederseniz tüm yazılarda Egemen beyin bilgisine, açıklamasına ihtayaç duyan yazılarım var.İkinci linke de dikkat ederseniz eğitim alamamaktan, dalışa gidememekten bir çok kişi şikayetçi, hatta Haydi eğemen yap bir organizasyon da dalalım artıkdiye bir sürü sitem var. Umarım merakınızı gidermişimdir. Amacım kimseyi karalamak değil, bilgi sahibi olmaları sadece. Belki memnun olan, çok mutlu olan da vardır. Biz mutlu olamadık sadece.
Egemen Ergel' Alıntı:
gelelim detaylara.

1991 den beri üyesi ve eğitmeni olduğum istanbul su altı topluluğu bünyesinde bize özel bir sınıf açabiliriz.

istanbul su altı topluluğu uzun senelerdir ve halen türkiyede direk ve endirek yollardan en yüksek sayıda dalıcı ve eğitmen yetiştirmiştir.

eğitimlerimizi CMAS ve Türkiye Sualtı Federasyonu çatışı altında sürdürmekteyiz.

yani açacağımız eğitim sınıfı CMAS sertifikalarına sahip olacaktır.
ayrıca sadece yeni dalıcı değil ileri seviye dalış kurslarımız da tüm sene boyunca devam etmekte..

İstanbul Su altı topluluğu amatör bir birlikteliktir bu bağlamda hem türkiyede alınabilecek en kaliteli eğitimi hemde ticari kurumlar yada spor klüpleri ile karşılaştırılınca oldukça makul mailyetler sağlayabiliyoruz.
Aşağıdaki linkte yukarıdaki alıntı yazılı.
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3147&postdays=0&postorder=asc&highlight=dal%FD%FE&start=0

SEVAL' Alıntı:
Merhaba Sedat Bey,
Gerçekten üzücü bir durum.
Dilerim tekrarlanmaz.
Merhaba Seval Hanım,
Üzüldük zamanında tabiki kafaya takacak bir şey yok. Sizi de bu mesaj sebebiyle yorduysam özür dilerim. Umarım hiç kimse haketmediği muameleleri görmez. Dostluğa binaen bir organizasyona destek verdik, madur olduk, severek yapmak istediğimiz bir etkinlik sebebiyle yıprandık, bu da yetmiyor gibi birde tüm suçlu bizmişiz gibi iftira atılıyor, benim başka karın ağrılarımın olduğundan bahsediliyor. Ne yazıkki bu tür insanlardan ülkemizde bolca var, ben istedim ki bu güzel sporu yapmak isteyenler dikkatli seçim yapsın. Tekrar özür dilerim sizi de yordum.

Rica ederim, hiç önemi yok.
Önemli olan bu hobiyi insanlara sevdirmek.
İnsanlar keyif almak için hobilere vakit ayırıyorlar, madur olmak için değil.

DALIŞ ÇOK KALİTELİ BİR SEKTÖR ASLINDA AMA İNSANLARI ÇOK CAHİL AMA UNUTTUKLARI ŞEY ŞU; İNSANIZ VE CAN TAŞIYORUZ. YA BİR ŞEY OLURSA?? DEMİYORLAR.
BİRAZ DAHA ÖZEN BİRAZ DAHA KALİTE DİYORUM!!!

denizbadem' Alıntı:
DALIŞ ÇOK KALİTELİ BİR SEKTÖR ASLINDA AMA İNSANLARI ÇOK CAHİL AMA UNUTTUKLARI ŞEY ŞU; İNSANIZ VE CAN TAŞIYORUZ. YA BİR ŞEY OLURSA?? DEMİYORLAR.
BİRAZ DAHA ÖZEN BİRAZ DAHA KALİTE DİYORUM!!!

Sektör "kaliteli" ise insanlar nasıl "cahil" oluyor? Ben çözemedim, ciddi bir olay yaşamışsınız ama bunu tüm camiamıza mal etmek, tüm sektör insanlarına cahil deyip genelleme yapmak yanlış olur. Bu camianın da geneli cahil ise Türkiye'de aydın bir topluluk yok demektir.

Bu konularda tek şikayet mercii: Gençlik ve Spor Bakanlığı.

Siz hakkınızı yanlış yerlerde arıyorsunuz. İnsan hayatı bu gerekirse TSSF bile kaparlar FB başkanı bile içeri de de kendini bilmez 3-5 tane para hırsı bürümüş insan mı dışarıda cirit atıcak ?
Yayınlar bir genelge ile hepsi de mum gibi olur ama yeterki haklı ol ve haklılığını ispat et.

Ama bir konu da dikkatimi çekti, burada 20m altında iken başka bir arkadaşınızı yukarı çıkarmak için çıkmış, tek bir eğitmen 12 kişiye mi bakıyordu suyun altında yani ?
tabiiki de tek kişi ile ilgilenir eğer böyle ise, ilk kimin ihtiyacı olursa yardım ötekiler... Eğer 1 eğitimci 12 kişiyi aşağıya daldırıosa bence % 50 suçlu da dalmayı kabul edendir.

Bende birkaç kez discovery yaptım, özellikle bodrumda tamamen ticari bundan dolayı, aynı grupta profesyonel dalışa gelen sertifikalı yabancılar var onlarla dalıp öğrenmeyi tercih ediyorum ki hepsi şimdiye kadar gördüğüm tüm eğitimci diye gezenlere 5 basar. Özellikle Almanlar çok prensipli ve düzenliler.

Sırf bröve almak için sanırım rastgele bi yere gitcem bende.

Tüm camiaya CAHİL dersem, kendime de hakaret etmiş olurum öyle değil mi??
Siz nasıl anladınız beni bilemiyorum ama cahil dediklerim kendini biliyordur bence :=)
İnsanlardan bir çok şey dinliyorum ve haklı olduğumu biliyorum. Cehalet öyle kötü bir şey ki, can alabiliyor. Dalış, her kurala birebir uyulması gereken bir iş. Kural tanımayan, kavrayamayan bunun bilincinde olmayan her insan bence cahildir. Camianıza bir lafım yok :smiley: Cahillere var :smiley:

""Ama bir konu da dikkatimi çekti, burada 20m altında iken başka bir arkadaşınızı yukarı çıkarmak için çıkmış, tek bir eğitmen 12 kişiye mi bakıyordu suyun altında yani ?
tabiiki de tek kişi ile ilgilenir eğer böyle ise, ilk kimin ihtiyacı olursa yardım ötekiler... Eğer 1 eğitimci 12 kişiyi aşağıya daldırıosa bence % 50 suçlu da dalmayı kabul edendir.""

Beyefendi, insan dalışın D sini bilmezken kendisini eğiten kişiye dalmadan önce "aa dur lütfen sen, ben bir de diğerleri mi dalacağız" mı demeli?? Ben kıyafeti bile ilk kez giyip tekneden suya atlamayı bile ilk kez denerken, suya kaç kişi gireceğimizin hesabını yapamadım açıkcası.

Benim söylediğim de bu! Almanlar-İngilizler ya da neyse, onlar gibi olamayız biz. Çünkü bizler aldığımız paraya bakıyoruz. Nasıl olsa adam suya girerken imza atıyor. Ölürsem kimse sorumlu değil diye.
İşi öğreten tehlikesini anlatan yok maşşaallah :smiley:
Burada suç, sorumsuzca canımızı tehlikeye atan 'Yosun Diving Kıvılcım Ay'dır. Kendisini her yerde anlatıyorum. Benimle beraber 2 arkadaşım da mağdur. Olay anı onlar da vardı. Bu arada, eğitim dalışında bizi indirdiği metre 20mt.
Ben metre ölçecek donanımla girmedim suya. Bilsem zaten kendi önlemimi kendim alırdım. Brövemi almak için gittiğim kursta bunları yapmam imkansız. Ancak şimdi her şey farklı...
Bilinçliyim, okuyorum. Bir başkası beni yeniden bırakıp gittiğinde ne yapacağımı biliyorum. Yani özetle; Eğitim aşamasında bana bunları yaşatan benim bilinçsizliğim değil, eğitimi veren sorumsuz, bilinçsiz ve cahil olan dalış okuludur.
TSSF yardımcı olmasa da ben istediğimi gayet iyi yapıyorum.

Herkese bir kişiyi öneriyorum artık. O da bu camiada tek bence!!! Muhteşem bir hoca muhteşem bir insan. Murat Kulakaç. Değirmendere'ye yolunuz düşerse, mutlaka uğrayıp bir çayını için derim.

Ynt: Yosun Dalış Merkezi İçin Uyarı ama asılsız ve yanlış uyarı

Sevgili Arkadaşlar burada hakkımda yapılan karalamayı neredeyse 1 sene sonra tesadüfen öğrencilerimden duydum.. En başta önemsemedim ama Deniz hnm karalama ve iftiralarına şiddetle dvm ettiğini öğrenince olayı nasıl saptırdığını size anlatmak istedim.. kısaca kendimden bahsedeyim 2001 yılından bu yana eğitmenlik yapıyorum.. 2005 den bu yanada kendi dalış okulumda.. Hem CMAS hemde PADİ MSDT ve REHBER BALIK ADAM olarak 2 sene redbul air race in Türkiye deki kurtarma timini oluşturdum ve kaptan Cousteau nun ekibine sualtında rehberlik yaptım ve federasyondaki sicilimde gayet temiz ve başarılıdır..
Deniz hnm ve yanında ki 2 arkadaşı eğitime geldiler.. Kendileri hiçbir sağlık problemi olmadığını beyan ettiler hatta imzaladıkları sağlık beyanı dosyalarında bulunmaktadır. teorik eğitimlerini başarıyla tamamladılar ve sıra dalış eğitimine geldi... o gün onların söylediği gibi çok kalabalık değildik. 12 eğitim var idi bende kendi dışımda 2 eğitmen arkadaş daha var idi. .Ayrıca o hafta gittiğimiz dalışteknesinden de 1 eğitmen arkadaş aldık yardım için.. 12 eğitim için sanırım 4 eğitmen yeterli... İlk gün kendileriye bizzat ben ilgilendim.. Kendileriyle adaptasyon konusunda saatlerce uğraştım.. Diğer eğitimleri bırakıp diğerlerine yetişebilsinler diye o kadar emek harcadım ki inanın bu okuduklarımdan sonra gerçekten çok üzüldüm.. çünkü onlara gerçekten çok ama çok emek harcadım.. İnsanoğlu... Deniz hnm size gerçekten yazıklar olsun diyorum umarım hak hukuk biliyorsunuzdur.. 2.ci gün bir aksilik oldu ama onların abarttığı gibi değil.. Deniz hnm benimle idi diğer 2 arkadaşıda eğitmen arkadaş indiriyordu arkamızdan...son dalış idi 2 gün uğraştıktan sonra son derin dalışlarını yaptıracaktım..Ama ztn kulak açmada sürekli 2 gün problem yaşadığıkları için en çokda o konu üzerinde çalıştık.. Bu gayet normal her dalıcıda değişik problemler yaşayabiliriz.. Neyse biz deniz hnm ile önden inerken geriye dönüp baktığımda diğer 2 arkadaşının problem yaşadığını gördüm kulak açmada... Deniz hnm ı yalnız bırakmadım diğer eğitmen arkadaşla yer değiştirdik. Diğer eğitmen arkadaşda teknenin eğitmeni ztn deneyimli güvendiğimiz bir arkadaş.. Deniz hnm ı eğitmen arkadaşa bıraktığım metre 12 metre ve yalnız değildi.. (teknenin çapası 18 metrede idi.. Deniz hnm nasıl 20 metrede oluyor bunu anlamadım.. hatta ben teknede ki arkadaşlara kızdım size çapayı 14 metreye atın demiştim siz 18 metreye neden attınız diye)..eğitmen arkadş arkasında securıty olarak Deniz hnm ın arkasında bekliyordu.. Diğer arkadaşlarının dalışı yarıda kalmasın 2 gündür benimle daldıkları için ben yanlarına gidersem yavaş yavaş indirebilirim diye düşündüüm ama kulaklarını açamadıkları için onları çıkardım.. Bu arada Deniz hnmda arkasında EĞİTMENLE birlikde panik halinde yukarı çıktı.... Deniz hnm la ben sürekli ok leşerek sualtına indim.. kulağını açamasaydı 14 metreye inemezdi.. diğer arkadaşları 6 metreye bile inmemişlerdi kulaklarını açamadıkları için dışarıya çıkardım.. Kulaklarını zorlayarak 6 metreye kadar inmişlerse bunun sorumlusu neden ben oluyorum..ok işaretini alamadığım noktada ztn onları yukarıya çıkardım.. Ben dalış sektöründe hata kabul etmeyen eğitmenlerden biriyim.. Hani diyorsunuz ya Federasyon neden birşey yapmadı Çünkü arkadaşın iddiasını gerçek bulmadıklarını sanıyorum.. beni bu camiada bütün eğitmen arkadaşlarım çok iyi bilirler en hassas çalışan eğitmenlerden biriyimdir.. Yoksa federasyon para kazanıyorum bu klübe dokunmayayım falan demez.. Birçok klüb için soruşturma açılır her sene.. Hayatım boyunca böyle bir iddiayla karşılaşmamıştım..

Bu öfke ve kin brövelerini geç aldıkları içinse birşey diyemem.. evet geç aldılar.. Bunuda açılayayım.. Kulak probleminden sonra zorlamak işstemedim kendilerini.. Deniz hnm da fırlayarak çıktığı için dalışımıza başka zaman dvm edelim diye konuştuk..Kendileride memnun oldular.. Derin dalışlarını başka bir hafta tamamlamak üzere anlaştık.. Hafta içi bana geldiler kulaklarında problem çıktığını dr un 20 gün dalmaması gerektiğini söylediler.. Daha sonrada günler onlara uymadı vakitleri olmadı.. Bunlar Ayvalığa gitmek istediklerini ve benden yardım istediler.ben de Ayvalıkda sevdiğim bir arkadaşımı arayıp bu hafta benim sevdiğim öğrencilerim gelecek ltf özel ilgi özel fiyat deyip onları yolladım.. Gidip gitmediklerini hatırlamıyorum sezonun sonuna denk gelmişti... Ama ailevi zaruretten dolayı... aslında sevmiyorum bu tür açıklamaları ama yazılan bu iftiralar beni gerçekten çok üzdü....Babam çok ağır hastalandı ben tek çocuk olduğum için dalış okulumu kapatmak zorunda ve fethiye ye gitmek zorunda kaldım..Bunu tüm öğrencilerim ve federasyonda ki eğitmen arkadaşlardan bazılarıda yakından biliyorlar.. deniz hnmın dediği gibi bahane falan değil.. sonrada babamı kaybettim.. Ben onların ztn brövesini çıkartmıştım sdc federasyona uğrayıp alamadan fethiye ye gittim.. Ofisi kapattığım için bana ulaşamamışlar beni federasyona şikayet etmişler oysa cep telfum onlarda vardı.. Federasyon bröveler ztn zamanında çıktığı için birşey yapmadı.. ama ben paralarını alıp zamanında fed. başvurmasaydım cezası çok ağır olurdu..Bröveler çıktığı halde durumumdan dolayı almayı unutmuşum arkadaşlar..Federasyondan Nalan hnm aradı bröveleri 3 aydır neden almadığımı sordu.. O telaş içinde unuttuğumu 15 gün içinde gelip alacağımı söyledim.. Şikayeti anlattı savunmamı istedi bende gerekli savunmayı açıkladım kendilerine.. hani diyorlarya federasyon birşey yapmadı yalan... olayı araştırdılar ... Ve bir üst kurula gidecek bir olay olmadığını anladılar..Hatta ben 15 gün içinde gidemedim..Fethiye den dönemedim.. Nalan hnm federasyondan tekrar aradı. eğitmen arkadaştan rica ettim gidip federasyondan alıp kargolasın diye..(Normal şartlarda sdc dalış okulunun kayıtlı hocası alabiliyor bröveleri). uzun lafın kısası bu kadar emek verdiğin özel itina gösterdiğin insanlar bizi öldürüyordu diye iftiralarda bulunması çok acınacak bir durum.. Umarım başınızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyabiliyorsunuzdur Deniz hnm.... Sdc bröveleriniz federasyonda bekledi diye bu karalamaları yaptınız.. Ama şunu unutmayın sürekli dalıyorsunuz haksız yere yaptığınız suçlamanın karşılığını gönlümü verdiğim tutukusu olduğum DENİZ çok ağır ödetir.. Ben sualtına gönlümü vermiş bir insanım bunu bu camiada herkes bilir.. Hakkımda bugüne kadar özellikle eğitmenliğimi sorgulayan hiçkimse olmamıştır..
Burası herkesin kendi kafasınca dalış eğitimi verebileceği arkadaşın dediği gibi cahil insanlardan oluşan bir dalış camiası değil...

Benim anlamadığım böyle bir mesleki karalamada doğru olup olmadığını bile araştırmadan nasıl yayın yapabiliyorsunuz??? Site sahibi arkadaşlar google da yosundiving yazsanız bana ulaşabileceksiniz.... enazından gerçek olup olmadığını federasyondanda öğrenebilirsiniz..
Böyle karalamalarına dvm ederse Deniz hnmı mahkemeye vericem...
Sevgili uçankuş arkadaşım İlhami Hoca yı bende çok severim... Beni eniyi tanıyan eğitmen arkadaşlarımdan biriside kendisidir..

149059_472240002429_531622429_5612667_6810362_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR