Yosun Dalış Merkezi İçin Uyarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan denizbadem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,074

denizbadem

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Her şey tavsiye üzerine yapılıyor ya buralarda...
O zaman benim hikayemi dinleyin derim ...
Yosun Dalış merkezi, bu konuda çok hassas davranmanızı ve diğer tüm tanıdıklarınıza bu okulu önermemenizi dilerim.
Kulakları 3 hafta açılmayanlar, son eğitim dalışını tamamlamadan bröve alanlar, yüzüne kısmi felç gelenler...
Kokunç bir eğitim süreciydi. Hatırladıkça nefesim kesiliyor hala.
Türkiye Su sporları Federasyonu'na şikayet dilekçesi yazdım faksladım. şikayet sitelerine yazdım. Bu anlattıklarımı da yaşayan arkadaşlarım sırada bekliyor. Onlar da yazacaklar...

Etiketler
Ynt: Yosun Dalış Merkezi İçin Uyarı

Bir de Federasyon başkanını tanıyanınız var mı????????
Ahmet İnkılap adında bir beyefendiymiş. E-posta adresi lazım bana ???

denizbadem' Alıntı:
Bir de Federasyon başkanını tanıyanınız var mı????????
Ahmet İnkılap adında bir beyefendiymiş. E-posta adresi lazım bana ???

Federasyon başkanı İnkılap Obruk.
Mail adresi yok fakat sorunuzu aşağıdaki link' e yazabilirsiniz.

Bence yaşadığınız bu olayı TSSF mail grubuna yazın. Herkese açık bir grup, orada konu tartışılır, başkan da ilgili dalış merkezi de görmüş olur. Önce gruba üyelik talebinde bulunmanız gerekiyor Turksualti-TSSF@yahoogroups.com

bu kadar güzel bir spor nasıl kirletilir noktasında kalıyorum
yapabileceğiniz çok şey var
...arkadaşlarımız abilerimiz ...hocalarımız var olan olumsuz her durumu bir rapor eşliğinde tutup o eğitm programında ne kadar kişi bu süreçten etkilenmişse birlikte hareket etmeniz evla olur
geçmişler olsun

tsaf bayrağı taşıyan bir dalış okulu ile 5 yıldır çalışıyoruz, dikkatleri ve yaklaşımları o kadar güvenlik öncelikli ki anlatamam. Halinize üzüldüm. Sadece burada değil diğer tüketici şikayeti alan sitelerde de dile getirin ki kimsenin canı yanmasın.

Arakadaşlar,
Ben DALIŞ yapmak için Kulak ameliyatı geçirdim. Yani, bu işi denemek için sadece. Tek amaç buydu yani...
Ve başıma gelen şeye bir bakın. Artık dalış FOBİM :((
22 metre, Yosun Diving sahibi, Kıvılcım. Beni tek başıma bıraktı su altında, 3. dalış eğitim dalışı, düşünün.
tekim aşağıda, karşımda 1 bayan öğrenci var, bir de 1 dalışçı daha,
panik olmaya başladım, su yuttum, kendi başıma hiçbir şey bilmeden yukarı palet vurmaya başladım. Delirmiştim korkudan. Ölücem sandım.
çıktığımda tekneden uzaktım, hanım dedi k, haydaaaaaa sen neden çıktın.
O insan beni öldüremedi ama diğer insanlara da zarar veremez demek değil bu.
Lütfen kulak verin ve paylaşın.

Bir arkadaşımız "Sadece burada değil diğer tüketici şikayeti alan sitelerde de dile getirin ki kimsenin canı yanmasın." demiş.
Tek istediğim bu! Ben ucuz atlattım ama diğer insanlar hala durumdan habersizler.
Hafta sonu fuara gittik, bir dalış hocası vardı. Olayı anlattık, laf lafı açınca. Beyefendi dedi ki; Siz %1 olan şansınızı kullanmışsınız. Durum cidden çok acı. Ben orada ölmedim tamam ama şansım yaver gittiği için.
Tamam bir şeyim yok şimdi ama dalış artık benim için FOBİ. Öyle büyük bir istek ve heyecanla başlamıştım ki...
Yosun diving Kıvılcım Ergün
Aklınızda olsun. Kadın sorumsuzca ve gayrı ciddi bröve dağıtıyor.

Temmuzda kursa başladık, 3 arkadaş Şubat ayında alabildik bröveleri. Basılan bröveleri bilinçli olarak teslim etmedi. 7 ay geçti aradan, federasyona şikayet ettim. Adresime kargolasın dedim. İletti federasyon ona bunu...
Kargoyu bile karşı ödemeli göndermiş yazıklar olsun dedik. sadakamız olsun...

bir de işin bu boyutu var.
meğer öğrendik ve anladık ki olay, biz hafta sonları onunla saroza gidelim dalalım para kazandıralımmış...
4 kişi = 300X4= 1200 TL "Güzel Para"

Konuyla ilgili başvurunuzu TSSF internet sitesindeki linkten ve aşağıdaki iletişim bilgilerinden iletebilirsiniz. Neyazıkki böyle şeyler oluyor.ama burda yanlış iki taraflı yapılıyor. İnsanlar genelde eğitim alıcağı yeri seçerken eğitmenlerin Eğitim durumlarına ve sertifikasyonlarına bakmadan sadece vericeği ücreti düşünerek hareket ediyorlar. Buda ucuz etin yahnisi hesabı oluyor. Kaybeden hem klupler hemde bu spor oluyor. Eğitim alıcak kişilerin bu konuyu göz önünde bulundurması çok önemli.

İSTANBUL BİRİMİ
Başkanlık, Genel Sekreterlik ve Muhasebe
Telefon : 0216 348 08 08 Pbx
Faks : 0216 348 55 44
Adres :

Fahrettin Kerim Gökay Cad.
Ortaklar İş Merkezi No:71 K:9 D:57
34722 Kadıköy / İSTANBUL

TSSF adresi yakın zamanda değişti.
İSTANBUL BİRİMİ
Başkanlık, Genel Sekreterlik ve Muhasebe
Telefon : 0216 348 08 08 Pbx
Faks : 0216 348 55 44
Bröve Merkezi Faks : 0216 345 38 19
Adres : Fahrettin Kerim Gökay Cad.
Ortaklar İş Merkezi No:71 K:9 D:57
34722 Kadıköy / İSTANBUL

Bence şikayetinizi doğrudan buraya iletin. Yahoo mail gruplarında şikayetiniz havada kalır. TSSF ile ilgili eleştiri yazarsanız çok karşılık alırsınız ancak bir şikayette kimse işlem yapmaz. Sonuçta TSSF gelir kaynağının çoğunu dalış okulları ve teknelerinden karşılıyor.

holy_diver adlı arkadaşım dahil, yazan yorum yapan tüm arkadaşlarım!!!!!!!!!!!!!
birincisi, çok araştırdım, ucuz etin yahnisi demedim. Fiyat farkı vardı evet, burası daha pahalıydı ...
Yalnız insan kaderin önüne geçemiyor yazık ki... Eğitimi veren okul sahibi kadınla diyaloga girmeden önce kendisini uzman tv'de gördük. Tercih sebebimiz, işten sonra rahatça katılım gösterebilme imkanımız, evime yakın olmasıydı.
Yaşananları TSSFye dilekçe yazarak faks çekerek ilettim. Orada bulunan hanım, hiçbir şekilde ilgilenmedi. Yaptığı tek şey, Yosun diving sahibi olan kıvılcım isimli bayanının bize 8 ay sonra brövelerimizi "karşı ödemeli" olarak kargolamasını sağlamak oldu. Kendisine huzurlarınızda teşekkürü borç bilirim :smiley:
ARkadaşlar, bir dalış hocasıyla tanıştık, bir tesadüf eseri. (fuarda) Hoca emekli asker. Beni yeni bir eğitime aldı, yaşadığım korkuları atmam için destek veriyor. Havuz dalışı bitti. (Neyse parası verdik holy_diver ;) )
Hoca önemli ama ölmedim ya sanırım bir dahaki sefere bu işi çözerim.
Yosun Diving ve Kıvılcım denen şahıs hakkında çevrenizi uyarın lütfen çünkü federasyon HİÇBİR ŞEY yapmadı.
Saygılar...

Tekrar geçmiş olsun. Dediğiniz gibi fedrasyon birşey yapmamıştır. Dediğim gibi TSSF gelir kaynağının çoğunu dalış okulları ve teknelerinden karşılıyor. Yeni başlayan biri dalıcıyı soğutmak istemiyorum ama 2009 sezonunda Ayvalık'da bir eğitmen ve bir dalıcı aynı dalışta hayatlarını kaybettiler. TSSF den kaza sonrası sebep ve sorumlular hakkında tek bir açıklama duyan oldu mu? Demek istediğim şikayetler sonuçsuz kalıyor yada kapalı kapılar ardında kalıyor. Deep'in verdiği adrese kayıt olup başınızdan geçenleri paylaşabilirsiniz. Sonuç çıkmaz belki ama diğer dalıcılar olaydan haberdar olmuş olur. Aynı şekilde diğer scuba ve dalış forumlarına da yazabilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar,

İnanın bu duyduklarıma çok üzüldüm, scuba sporunda yapılan hatalar ölümcül veya geri döndürülemez sakatlıklara sebep olabilir. Sizin şikayetinizden sonra bu olayların peşine sizlerin düşmemesi gerekir, federasyon bu olayların vahametini görüp çok ciddi önlemler ve incelemeler başlatmak zorundadır diye düşünüyorum.

Bende PADI Open Water Diver ım , Antalya Kaşta kendi ekipmanlarım olduğu için bir ara çok yoğun dalışlar yaptım, inanın bu anlattıklarınız beni dehşete düşürdü. Bu gibi kural tanımayan eğitmen ve firmalar ciddi olarak cezalandırılmalıdır.

Sevgiler ve saygılar,

Erdal Rüstem

merhabalar....

Hanfendı ben federasyon baskanını tanıyorum ulasada bılrıım tam olarak sorununuz nedır bana maıl atarmısınız?
scubaturkey@hotmail.com maıl adresım
scbaturkey@hotmail.com face adresım Baracuda scuba college
555 511 59 59

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri