Yol Bilgisayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vetihsan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,161
Ynt: Yol Bilgisayarı

Vetihsan' Alıntı:
Arkadaşlar çok mutluyum, OBDElm 327 isimli program ile anlık ve kısa süreli çok dik rampaları olmayan 10 km lik yolda arkadaşla birlikte yakıt ölçümü yaptık;
turbo açmadan 90-110 km hızla gidince araç 3,7-4,8 arası yaktı.
Turbo açınca bu miktar 120-130 larda 8-12 lt ye kadar çıktı.

Demekki turbo açmadan kullanınca bir depo ile 1500 km kadar yol gidebileceğim ki sanmıyorum imkansız :D 450 yi geçemedim henüz bir depo ile hiçbi zaman ışık yanmadan fulledim aracı ve hep 450 km ancak gidebildim.

Umarım bu turboyu açmadan bir depo ile 800 km yi zorlayabilirim :D

bu söylediğiniz şehir içi veya dörtçeker herhalde...uzun yolda genel olarak 110-120 ile giderim ve herzaman bir depo ile 800 km y. tamamlarım...90 ve altı ile girsem ne olur onu açıkçası denemek sabır işi..oda bende yok...

Merhabalar,
Ben de bu cihazı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, daha önce forumda da tanıtımını yapmıştım.
benim sorunum sizlerin de bahsettiğiniz gibi araç kapanınca bilgilerin sıfırlanması ve yakıt değerlerinin nedense saçma sapan
(25 lt gibi) değerler çıkması ve yapılan km'yi sıfırlaması. bunun haricinde gps'ten hız okuması, turbo basıncı, sıcaklık motor devri, altimetre gibi değerleri beğendiğim için kullanıyorum ama telefon yerine bunu navigasyon gibi bir şeyde kullanıp tümünü br yerde birleştirmeyi düşünüyorum. bu arada aracım otomatik 6 ileri 4 çeker ssang çift kabin. araziye girersem depo 450 km gidiyor, girmez ve normal limitlerde kullanırsam 600 km. sadece uzun yol 750-800 km arası full depo götürüyor.
sizleri takipteyim
selamlar

ARKADAŞLAR KULLANMAYIN BU CİHAZI

arkadaşlar bu cihaz benim makineyi parçaladı. valla anahtardanmı obd denmi bilmiyorum ama cihaz devamlı immobilasier uyarısı veriyor. anahtarı sustalıya çevirdim 3 kere yaptılar tamam dediler hala düzelmedi. şu ssanyong korandolara yol bilgisayarı takmış bizimkilerin başı kelmi bizim makinelere de taksınlar. Buradan sesleniyorum şahsuvaroğluna...

bu arada bir depo ile ortalama 450 km gidiyorum karıştıkta, uzun yolda bir depoyu tüketemedim henüz zaten tüketmemde. daha az yakan araç var elimizde uzun yolda onu kullanıyoz. zaten yakında birde 2006-2008 fiesta alma niyetindeyim. dizel otomatik bişi. Hem hanım kullanır hemde ben. :D

cavdare' Alıntı:
bu söylediğiniz şehir içi veya dörtçeker herhalde...uzun yolda genel olarak 110-120 ile giderim ve herzaman bir depo ile 800 km y. tamamlarım...90 ve altı ile girsem ne olur onu açıkçası denemek sabır işi..oda bende yok...

Nasıl yaaa? :eek:
Yok öyle bişi arkadaşım sen aracını hep uzun yoldamı kullanıyosun?
Ben genelde şehir içi kullanıyorums adece yağmur yağdığı zaman akşam sabah ahıra giderken 4x4 H ye alıyorum onunda dışında hiç almıyorum 4 çekere ama nedense 450 yi geçemiyorum. Benmi kullanmayı bilmiyorum? Yoksa benim araçta başka bi hatamı var=?
800 KM TOTAL
75 Litre bir depo
0,09375 lt / km
4,3 TL / LT
0,403125 TL / km

esasında güzel ama benim hesaba bakın birde;
450
75
0,166666667
4,3
0,716666667

Bilader senin araba kaç model ve kaç km de? Takas edekmi üste ne istiyosun? Benimkisi 2010 beyaz halftoplu Luxury paket Otomatik 6 vites :D Deri koltuk vs full ;D ;D ;D

yakıt konusunda bende sureklı ölçümşler yapmaktayım araçla sehir içi malum istanbul trafigi ortalama 40 tl mazot ile ortalama 130 km yol yapabilmekteyim.sehir disina geldigimiz zaman araziye cıkma sehir ici karısık ortalama bir depo ile 750 km yol yapmaktayım.

***** NOT: bugun dikkatımı ceken bir durum aracın lastık havaları 32 psi idi bugun demek amaclı 36 psi yaptım yakıtta muazzam derece bir dusus saglandı onunla ilgili olcum asamasındayım degerler cıkınca sizinle paylasacagım.

aracım 18 LX 196.000 km de :smiley:

34eg8779-2.JPG

Vetihsan' Alıntı:
Bilader senin araba kaç model ve kaç km de? Takas edekmi üste ne istiyosun? Benimkisi 2010 beyaz halftoplu Luxury paket Otomatik 6 vites :D Deri koltuk vs full ;D ;D ;D
2010 4x4 manüel 38000 km...vitesin otomatik olması yakıtı hissedilir ölçüde artırır...şehir içinde tam detaylı ölçüm yapmadım ama 650 km altına düşmez......gerek kontrolün bende olması, gerek yakıt tüketimi gerekse araç sürerken vites değiştirmeyi sevdiğim için herzaman manüel tercih ediyorum....

mmolla53' Alıntı:
***** NOT: bugun dikkatımı ceken bir durum aracın lastık havaları 32 psi idi bugun demek amaclı 36 psi yaptım yakıtta muazzam derece bir dusus saglandı onunla ilgili olcum asamasındayım degerler cıkınca sizinle paylasacagım.
aracın normal basıncını 32 psi gösteriyo ama lastiklerde max psi 44 yzıyor yani 44 e kadar yolu var..32 de lastikler çok ezik duruyor.. lastik ebadı ve aracın ağırlığıda düşünülünce basıncı biraz artırmakta fayda var...benimkiler standar 225*75*16 ve bir kaç aydır 40 psi ile kullanıyorum....çok azda olsa aracın yüksekliği bile değişiyor...sanırım basınç yüksek olunca sürtünmede biraz daha azaldığı için yakıtta fark ediyor....henüz yüksek bAsınçla uzun yol denemesi yapmadım..ama tahmin ediyorum yakıtta azalma olacak...

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=post;quote=1250969;topic=95668.10;last_msg=1250993#ixzz2QkFpfIwK

arkadaşlar el birliği ile beni çatlatmaya niyetiniz mi var? 450 nereeeeee 650 nereeeee heleki 750 offff dedirtiyo bana. Otomatik daha konforlu gibi geliyo bana birde araç ihtiyacı olan yerde vites attığı için daha az yakar gibi düşşünüyorum...

sabah fotosunu çekip gönderecektim,
bu ay şehiriçim fazla olduğu için daha az km gidecek full depom,
430 km ve daha çeyrek depo mazotum var.
yanlız şöyle bir durum var,
2 ay önce arabayı buji ışığı yanıyor diye bakıma soktum
ısıtma bujisi kapağa kaynamış, çıkartırken kırdılar :(
kapak söküldü, sökülmüşken enjektörler temizlensin dedim enjektörün biri kapağa kaynamış onu da sökerken kırdılar :(
daha sonra intercoller yağ dolmuş, turbo çalışmıyor dediler, hadi alsana bir de turbo çıktı,
kapakçısı, servisi parçaları derken 6 bine patladı bana :(
tüm bu işlemlerden sonra arabada yakıt azalacak zannettim ama malesef
bunlar yapılmadan önce araba daha az yakıyordu,
bir terslik var ama bilemiyorum?
yolum izmire düşerse servisine götürüp bir makinaya sokacağım.
selamlar

bu tip araclarda enjektorler sokuldugu zaman mutlaka ayniyerlerine takılmali veya yenıbir enjektor takıldıgı zaman mutlaka enjektorun kodu ECU ya yazılmali ....bunu cogu enjektorcu pompacı bılmez ...
ecudan yenı enjektor kodu yazılmassa arac calişır fakat cekişden duser ve yakıt artar ....selamlar

bunu çok iyi öğrendim :smiley:
enjektör de kırılınca aracı sanayiden servisine çektirdim,
geri kalan işlemler serviste tamamlandı,
enjektörler serviste kodlanıp çalışıtırılıp ondan sonra teslim edildi.
bu arada turbo arızası yaşayan arkadaşlara yol göstermek adına bir notum olacak.
turbo'nun servis fiyatı 3450 + kDV
garret turbo'nun direkt ithalatçısı güven turbo'dan turbo kodunu vererek aldım 1500 TL'ye
geri kalan mecburi parçaları tabiki servisten aldım.
selamlar

turbo kolay kolay bozulmaz ancak ozellikle yazın uzun yol yaptıkdan sonra hemen stop edimemeli en az 1 dakika calisır vazıyet bıraktıkdan sonra stop etmek turbo omrunu uzatır ...

vala arkadaşlar bujileri sök dedim servise temizle tak. Kesinlikle olmaz bunda şu var bu var dedi, ya kaynatıp beni soyacak yada bişide çaktığı yok. Sökmüyo adam. Fren pedalı titriyo diyorum, ses yapıyo diyorum. Ben o pedalı sökemem, sökersem arabanın her yanının ayarı değişir. Sökerim ama uzun sürer vs diyor. Anlamadım gitti. Bi yakın yerde servis olsada bi soksam...

bende gecenlerde servise gittim servis ustası daha benım sıkayetı dınlemeden kızdırma bujisini soktu sıcakken içinde kırıldı dedi bana sesimi cıkarmadım sonra servısi denemek amaclı dedimki arac cok yakıyor dedilerki enjektorler gidik ee napcaz dedim dediki tamire yollucaz ne kadar dedim 4 enjektor tamır olursa 3500+kdv degısırse dedım 7000 lira dediler sonrada enjektorler delpi oldugunu ogrendım delpiyi aradım 4 enjektor temızlemeye sokup takma 1500 lira dedi yenisini sordum 4 tanesi 3500 lira dedi bence dikkat edin servise girince her dedıklerı dogru olmuyor cunku ordan cıkıp baska yetkılı servıse gıttım abi enjektorlerde herhangi bir sorun yok dedi aman dıkkat dıyım yanı benden uyarması ;) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri