Yılın En Güvensiz Arazi Aracı: Dacia Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan allofsins Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,625

allofsins

Ana Kamp
Yer
Balıkesir/Ayvalık
Galeri: Yılın En Güvensiz Arazi Aracı
Yazan: Barış Ata Terun | 07 Ağustos 2011 Pazar

S.U.V’ler veya bilinen isimleriyle arazi araçları, pek çok kişi tarafından prestij sembolü olarak görülür ve otomobil severlerin hayallerini süsler. Renault’un desteğini arkasına alan Dacia, Duster modeliyle hem imajı hem de ekonomikliği bir araya getirmeyi hedefledi. Şık görünümü ve kaslı yapısı ile bunu bir nebze başardı da…

Maalesef, ülkemizde çok popüler olan Duster, güvenlik kriterlerinin gereğini karşılayamadı uyamadı. Artık 5 üstünden 4 yıldız almanın bile başarısızlık kabul edildiği testte, 3 yıldızı zorlukla elde edebildi.

Testler sonucunda, sürücü ve yolcunun karın ve göğüs bölgesine ciddi yük bindi. Yandan çarpma testinde ise, kullanıcıların omuz bölgeleri zarar gördü. Hız sınırlayıcı ve ESP’yi opsiyonel olarak sunan Duster, bu noktadan da puan kaybetti.

Sonuçta yolcu güvenliğinde yüzde 74, çocuk güvenliğinde yüzde 78, yaya güvenliğinde yüzde 28 ve güvenlik sistemlerindeyüzde 29′luk puan elde edilebildi.

Alıntı: http://www.scroll.com.tr/44161/galeri-yilin-en-guvensiz-arazi-araci/

Etiketler
Ynt: Yılın En Güvensiz Arazi Aracı: Dacia Duster

eee olcak o kadar ucuz etin yahnisi misali zaten kimse çok muhteşem bir başarı beklemiyordu heralde...

yalandır uydurmadır olamaz, yada hava yastıksız modelini kullanmışlardır testte, veya tamamen duster düşmanlarının komplosudur. İMKANSIZ !!!

bak burada o kadar duster fanatiği var birisi kaldırsın şu topiği
yoksa vallahi gezenbilir bürosunu basar "gösterin leyn bu topiği açan faniyi" diye masa sandalye komazlar büroda (özgür bey kusura bakmayın sizi tanımadığımdan şansımı fazla zorlamayayım dedim aslıunda fani yerine lavuk süper giderdi espri için ama izniniz olmadığından ve sizin alınacağınızı düşünerek yazmadım)
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D bak benden demesi

ha büro falan yok o ayrı mesele ama hiç olmazsa yoldan geçen üzerinde geenbilir stikırı yapışık bir aracın cam çerçeve iner
demedim mi ibrahim :D

Bulunların hepsi doğrudur muhtemelen.
Peki sizce bilinçli bilinçsiz modifiye edilen arazi araçları ne kadar güvenli?

olasiliksiz' Alıntı:
Bulunların hepsi doğrudur muhtemelen.
Peki sizce bilinçli bilinçsiz modifiye edilen arazi araçları ne kadar güvenli?

doğru kitlerle bilinçli yükseltmeler, dozunu aşmadıysa çoğu üst class arazi aracı hala standart bir dusterden daha güvenli

bu haberleri, duster ı çekemeyen firmalar çıkartıyor olmalı ;D

AL1820' Alıntı:
bu haberleri, duster ı çekemeyen firmalar çıkartıyor olmalı ;D

aslında konu daha önce konuşuldu, hatta kapandı bile

ama sonra yeniden hortladı

tabi bu arada duster fanatiği sayısı onlarca kat arttı ve forumda devrim yapacak kadar çoğaldılar :D dikkatli olun derim

yani bu testi kim nasıl yaptı veya güvenirliği ne kadar neyüdüğü belli olmayan bir muhterem duster berbat dedi ve olay orada bitti bumu yani
şimdi bende 2 gün önce bir arkadaşın 2011 grand cherokee sini denedim test ettim yolda giderken devrilecek gibime geliyor güvensiz frenleri tutmuyor gaz veriyorum gitmiyor beş para etmez paranıza yazık desem bir şey ifade edermi (etmez) çünkü bu işin ehli değilim ehli olan onlarca test yorumcusu duster için bu paraya alınabilecek tasarruflu orta kalite bir araç diyor ama şimdi biri çıkmış valla beş para etmez demiş onlarca test edenlere inanma buna inan (algıda seçicilik misali) aha tam bende böyle bir test sonucu arıyordum ben buna inanacam...
arkadaşlar yapmayın allahınızı severseniz tamam duster 10 numara bir araç değil ama at arabası muamelesinide haketmiyor

burila' Alıntı:
yani bu testi kim nasıl yaptı veya güvenirliği ne kadar neyüdüğü belli olmayan bir muhterem duster berbat dedi ve olay orada bitti bumu yani
şimdi bende 2 gün önce bir arkadaşın 2011 grand cherokee sini denedim test ettim yolda giderken devrilecek gibime geliyor güvensiz frenleri tutmuyor gaz veriyorum gitmiyor beş para etmez paranıza yazık desem bir şey ifade edermi (etmez) çünkü bu işin ehli değilim ehli olan onlarca test yorumcusu duster için bu paraya alınabilecek tasarruflu orta kalite bir araç diyor ama şimdi biri çıkmış valla beş para etmez demiş onlarca test edenlere inanma buna inan (algıda seçicilik misali) aha tam bende böyle bir test sonucu arıyordum ben buna inanacam...
arkadaşlar yapmayın allahınızı severseniz tamam duster 10 numara bir araç değil ama at arabası muamelesinide haketmiyor

Euro NCAP gibi gayri ciddi bir testtir muhtemelen:smiley:

doğru kitlerle bilinçli yükseltmeler, dozunu aşmadıysa çoğu üst class arazi aracı hala standart bir dusterden daha güvenli

Peki dozun hangi noktada aşıldığını tespit etmeye yarayan bir test yöntemi var mı?

o zaman sustum Grin

Euro NCAP 60km/s hızla yapılan bir duvara çarpma testidir, bu sırada üzerinde ölçü aletleri bulunan plastik insan şekilli mankenler üzerindeki darbe mikarları ölçülür. Bir de yandan vurma ile direk sağlamlığını kontrol eden bir bölümü var, bunların haricinde ıvır zıvır kriterleri de kontrol ediyorlar. Yani aracı alıp bi test sürüşüne çıkıp hmm olmuş/olmamış demiyorlar.

olasiliksiz' Alıntı:
Peki dozun hangi noktada aşıldığını tespit etmeye yarayan bir test yöntemi var mı?

dozu bellidir genelde 2 inch i geçmeyen ve markalı dünyaca kabul edilen kitler , doğru montaj yapıldığında araç dinamiklerini minimum bozar.

somut bir örnek istiyorsan 2 inch ol man emu yükseltme kitli 33 lastikli bir vx100 standart duster den daha güvenli olabilir.

olasiliksiz' Alıntı:
Euro NCAP 60km/s hızla yapılan bir duvara çarpma testidir, bu sırada üzerinde ölçü aletleri bulunan plastik insan şekilli mankenler üzerindeki darbe mikarları ölçülür. Bir de yandan vurma ile direk sağlamlığını kontrol eden bir bölümü var, bunların haricinde ıvır zıvır kriterleri de kontrol ediyorlar. Yani aracı alıp bi test sürüşüne çıkıp hmm olmuş/olmamış demiyorlar.

Test edilen aracın kendi ağırlığınca bir kütleye vurduğunda bu test hızı (60 km) yaklaşık 120 km'ye denk geliyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR