Yiğidonun Saroz ve Datça turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,600

Etiketler
Ynt: Yiğidonun Saroz ve Datça turu

Çok güzel bir gezi olmuş. İztuzunda yaşadıklarınıza üzüldüm. Benzer olaylarda nasıl davranıyorsunuz merak ettim. Çıkıp müdahele etmek mi, yoksa kendiliğinden gitmelerini beklemek mi akıllıca bir tercih olur? Böyle durumlarda ne yavsiye edersiniz? Gerçi sizinkinde iyi bir yol izlemişsiniz. Ancak kapıyı zorlamaya devam etselerdi ne yapardınız? Bir karavancı adayı olarak soruyorum lütfen yanlış anlamayın.
Birde ortalama yakıt tüketiminiz hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Paylaşım için teşekkürler. Selamlar.

mabirsen' Alıntı:
Çok güzel bir gezi olmuş. İztuzunda yaşadıklarınıza üzüldüm. Benzer olaylarda nasıl davranıyorsunuz merak ettim. Çıkıp müdahele etmek mi, yoksa kendiliğinden gitmelerini beklemek mi akıllıca bir tercih olur? Böyle durumlarda ne yavsiye edersiniz? Gerçi sizinkinde iyi bir yol izlemişsiniz. Ancak kapıyı zorlamaya devam etselerdi ne yapardınız? Bir karavancı adayı olarak soruyorum lütfen yanlış anlamayın.
Birde ortalama yakıt tüketiminiz hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Paylaşım için teşekkürler. Selamlar.

sarhoş adama size zarar vermediği müddetce dokunmamak lazım, heleki sohbet edip yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışmak bence en büyük hata, yani bana fiziki zarar vermedikçe hiçbirşey yapmıyorum, gürültülerinden çok rahatsız olursam yer değiştiriyorum,
bu durum senede toplasanız ya bir kere ya iki kere başınıza gelir, kamp alanlarında daha çok karşılaşırsınız, hele günübirlikçilerin geldiği kamplarda olağan durumdur
yakıtım ortalama kullanıma bağlı olarak 350-400 kuruş arasında değişiyor,
selamlar

Orman bakanlığının, Özdere orman kampına gittik bu yaz.Kapıda 19 tl giriş parası istediler. Tamam verelim dedik. Tam makbuz keserken 25 tl de günlük demez mi. 19 tl ne oluyor diye sordum. Kem küm. efendim özelleşmişte filanda falanda,anlayacağınız araya beslemeler almışlar kalkındırmaya.Tabi başınıza çalın kampınızı diyerek çıktık hemen ilerde sahilde denize sıfır park edip konakladık.Bakanlığın bu uygulamasını kınıyorum.Hiç hakları olmadan talep edilen parayı vermek onurumuza yakışmıyor.En azından minareyi çalanlar kılıfını hazırlasınlar.

Levent Bey,

Gerçekten güzel bir gezi olmuş. Yurdumuzun her köşesi bir cennet.. Fakat, bazı çıkarcı kişiler yüzünden, her an bir sinir harbi yaşamanız mümkün.. Biz kamplara girmiyoruz, hiç.. Çünkü, size bir duş ve wc haricinde verilen bir hizmet yok. Karşılığında yerine göre 25 ila 40.- Tl. arasında ücret talep ediliyor. Milli parkların büyük bölümü özelleştirilmiş olduğundan kafalarına göre ücret uyguluyorlar.

Örnek vermek gerekirse; bu yaz başında gittiğimiz Hasanboğuldu (Sütüven) Şelalesi girişinde araç parkı için 30.-, ayrıca kişi başı 4.-Tl. istendi. Oysa iki-üç yıl öncesinde ücretsiz girmiştik.

Aspendos'a girmek istediğimizde, araç için 10.-, kişi başı 15.- Tl. istendiğinde, biz de sizin gibi (!)... geri döndük.
Benzeri durumlarla çok karşılaştık. Haydi biz sadece iki kişiyiz. Ya dört-beş kişilik aileler ne yapsın?

Neyse, güzel geçen tatilinizin ardından olumsuzluklarla canınızı sıkmayalım.
Paylaşım için teşekkürler..

Nice keyifli gezilere...

Ülker&Yavuz

Yavuz bey iyi dilekleriniz hepimiz için geçerli :smiley:,
maalesef orman kampları bu durumda, kimse gitmezse belki akılları başlarına gelir diyeceğim amaaa günübirlikçilere çalışmak istediklerinden bir şey değişmeyecektir, selamlar :smiley:

Normalde bu mevsimde yani 15 Eylülden sonra, fiyatlarında %50 indirim yapmaları gerekiyor. Fiyatlar da bölgeye göre bakanlık kontrolünde belirleniyordu. Ama kapıdaki görevliyi indirim konusunda uyarmadığınızda yaz tarifesini uygulamaya kalkıyorlar.

2011 yılı fiyatlarını bulamadım ama 2010 fiyatlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.milliparklar.gov.tr/DKMP/AnaSayfa/mesireHaberleri/10-02-14/2010_Y%C4%B1l%C4%B1_Mesire_Yerleri_Giri%C5%9F_Konaklama_Tarifeleri_%C4%B0ller.aspx?sflang=tr

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.