poseydon_x' Alıntı:Çok güzel tekrar hayırlı olsun sn.Hamaney..Merak ettiğim diğer bir konu:enerji ve ısınma..Akü full dolu iken çıkılan seyehatte ne kadar gidiyor..Buzdolbı çalışacak(bu arada buzdolabının performans ve kapasitesi nasıl,yeterlimi),geceleri iç aydınlatma ve dışarıya çıkarılacak aydınlatmalar çalışacak,belki çocuklar içerde tv seyredecek,arada aspiratör çalışacak..akü ne kadar dayanır,bununla beraber kış gezilerinde ısınma truma soba ile mi çözülüyor ve bu sistem için aküden enerji gerekiyor mu..enerji kapasitesini artırmak için solar panel de taktırmak gerekir mi...genelde kampinglerden bağımsız konaklamak istiyorum ve tüm bu ekstralarla beraber maliyet ortalama ne tutuyor..cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..çok selamlar...
amaneyy' Alıntı:Sayın Poseydon_x,
öncelikle selamlar; pino pi yi seçmemde öne çıkan bazı başlıkları şu şekilde sıralayabilirim;
lavabo ve oçağının içeride olması,
içeride masasının olması,
içinde 165-170 boyunda birinin ayakta durabilmesi,
uzunluğunun benim garajımda saklayabilmem için uygun olması.
karavanı aldıktan bir gün sonra gezenbilirin yedigöller kampına gittim, yaklaşık 800km yol yaptım. çadırdan sonra konforu tartışılmaz. karavanın içindeki masa harici dışına da monte edilen bir masası daha var ki çok kullanışlı. karavanla ilgili ufak tefek teknik sıkıntılar oldu ama lafı edilecek şeyler değil. içerideki şerit led aydınlatmalardan bir kaç led patlaktı, oçağın tüpünü sabitleyen kanca yanlış monte edilmişti tüp yerine sığmıyordu, fren lambası vidalarını takılmayı unutulmuş. bu problemleri Faruk Bey e ilettikten sonra kendisi baya üzüldü ve 1 hafta içinde karavanı evimden tamir edilmek üzere aldı. aldığınız ürün ile ilgili olarak karşınızda muhattap bulmak ve bu muhattabın düzgün biri olması önemli.
amaneyy' Alıntı:Sayın Poseydon_x,
karavanla ilgili ufak tefek teknik sıkıntılar oldu ama lafı edilecek şeyler değil. içerideki şerit led aydınlatmalardan bir kaç led patlaktı, oçağın tüpünü sabitleyen kanca yanlış monte edilmişti tüp yerine sığmıyordu, fren lambası vidalarını takılmayı unutulmuş. bu problemleri Faruk Bey e ilettikten sonra kendisi baya üzüldü ve 1 hafta içinde karavanı evimden tamir edilmek üzere aldı. aldığınız ürün ile ilgili olarak karşınızda muhattap bulmak ve bu muhattabın düzgün biri olması önemli.
rabbit' Alıntı:Karavani kampta bende gördüm cok şirindi ancak karavan deneyim olmamasina rağmen sifir aldiginiz kampa gittiğiniz "karavan" da teslim edilmeden önce a'dan Z'ye kontrol edilip teslim edilmeliydi. Sonuç olarak peynir almiyorsunuz bozuk çıktı iade ediyim diyemesiniz kampa gidiyorsunuz. Olanaklar kısıtlı; tup kancasi yanlış bağlanmış büyük bir can güvenliği tehdidi bence... Tup gibi standardi gayet belli bir nesnenin yerine sigmamasi kulaga gayet tuhaf geliyor.
Not: suan sadece cadirli kamp yapiyorum karavana niyetliyiz ama (?)
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi