Yerli Üretim Mini Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berkutay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,601
Ynt: Yerli Üretim Mini Karavan

yeni bir pino pi sahibi olarak mutlaka üretim atölyelerini gidip gezin ve Faruk Beyle yüzyüze görüşün, karavan fiyatını etkileyen bir çok opsiyon olduğu için telefonda size fiyat söylememesi çok normal.

Etiketler

Sayın Amaneyy, öncelikle yeni Pinopiniz hayırlı olsun..Pinoları da uzun zamandır inceliyorum..Kaliteli oldukları aşikar..Nasıl memlunmusunuz,izlenim,görüş ve tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız çok memlun oluruz..Hatta fotoğraf da koyabilirsiniz..Sizin anektodlarınız bize kılavuzluk edecektir..Teşekkürler,selamlar...

Sayın Poseydon_x,

öncelikle selamlar; pino pi yi seçmemde öne çıkan bazı başlıkları şu şekilde sıralayabilirim;

lavabo ve oçağının içeride olması,
içeride masasının olması,
içinde 165-170 boyunda birinin ayakta durabilmesi,
uzunluğunun benim garajımda saklayabilmem için uygun olması.

karavanı aldıktan bir gün sonra gezenbilirin yedigöller kampına gittim, yaklaşık 800km yol yaptım. çadırdan sonra konforu tartışılmaz. karavanın içindeki masa harici dışına da monte edilen bir masası daha var ki çok kullanışlı. karavanla ilgili ufak tefek teknik sıkıntılar oldu ama lafı edilecek şeyler değil. içerideki şerit led aydınlatmalardan bir kaç led patlaktı, oçağın tüpünü sabitleyen kanca yanlış monte edilmişti tüp yerine sığmıyordu, fren lambası vidalarını takılmayı unutulmuş. bu problemleri Faruk Bey e ilettikten sonra kendisi baya üzüldü ve 1 hafta içinde karavanı evimden tamir edilmek üzere aldı. aldığınız ürün ile ilgili olarak karşınızda muhattap bulmak ve bu muhattabın düzgün biri olması önemli.

2014-02-16_12-45-44_133 (Large).jpg

Çok güzel tekrar hayırlı olsun sn.Hamaney..Merak ettiğim diğer bir konu:enerji ve ısınma..Akü full dolu iken çıkılan seyehatte ne kadar gidiyor..Buzdolbı çalışacak(bu arada buzdolabının performans ve kapasitesi nasıl,yeterlimi),geceleri iç aydınlatma ve dışarıya çıkarılacak aydınlatmalar çalışacak,belki çocuklar içerde tv seyredecek,arada aspiratör çalışacak..akü ne kadar dayanır,bununla beraber kış gezilerinde ısınma truma soba ile mi çözülüyor ve bu sistem için aküden enerji gerekiyor mu..enerji kapasitesini artırmak için solar panel de taktırmak gerekir mi...genelde kampinglerden bağımsız konaklamak istiyorum ve tüm bu ekstralarla beraber maliyet ortalama ne tutuyor..cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..çok selamlar...

poseydon_x' Alıntı:
Çok güzel tekrar hayırlı olsun sn.Hamaney..Merak ettiğim diğer bir konu:enerji ve ısınma..Akü full dolu iken çıkılan seyehatte ne kadar gidiyor..Buzdolbı çalışacak(bu arada buzdolabının performans ve kapasitesi nasıl,yeterlimi),geceleri iç aydınlatma ve dışarıya çıkarılacak aydınlatmalar çalışacak,belki çocuklar içerde tv seyredecek,arada aspiratör çalışacak..akü ne kadar dayanır,bununla beraber kış gezilerinde ısınma truma soba ile mi çözülüyor ve bu sistem için aküden enerji gerekiyor mu..enerji kapasitesini artırmak için solar panel de taktırmak gerekir mi...genelde kampinglerden bağımsız konaklamak istiyorum ve tüm bu ekstralarla beraber maliyet ortalama ne tutuyor..cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..çok selamlar...

Sizin niyetiniz "öküz altın da buzağı aramak" galiba. Sizin aradığınız ekipmanları içinde barındıracak karavan 2.25x5mt olmalidir.
Bu karavan hafta sonu icin hazirlanmistir.
Selamlar.

amaneyy' Alıntı:
Sayın Poseydon_x,

öncelikle selamlar; pino pi yi seçmemde öne çıkan bazı başlıkları şu şekilde sıralayabilirim;

lavabo ve oçağının içeride olması,
içeride masasının olması,
içinde 165-170 boyunda birinin ayakta durabilmesi,
uzunluğunun benim garajımda saklayabilmem için uygun olması.

karavanı aldıktan bir gün sonra gezenbilirin yedigöller kampına gittim, yaklaşık 800km yol yaptım. çadırdan sonra konforu tartışılmaz. karavanın içindeki masa harici dışına da monte edilen bir masası daha var ki çok kullanışlı. karavanla ilgili ufak tefek teknik sıkıntılar oldu ama lafı edilecek şeyler değil. içerideki şerit led aydınlatmalardan bir kaç led patlaktı, oçağın tüpünü sabitleyen kanca yanlış monte edilmişti tüp yerine sığmıyordu, fren lambası vidalarını takılmayı unutulmuş. bu problemleri Faruk Bey e ilettikten sonra kendisi baya üzüldü ve 1 hafta içinde karavanı evimden tamir edilmek üzere aldı. aldığınız ürün ile ilgili olarak karşınızda muhattap bulmak ve bu muhattabın düzgün biri olması önemli.

Kullanımı açısından pek bir şey söyleyemem ama görüntü konusunda ve de yol gidişi konusunda gözlemlediğim kadarıyla gayet ideal bir yerli çekme karavan modeli. Bolu yolunda karşılaşmıştık amaneyy beyle ve biz önden gittik peşimizde bir çekme karavan olmadığı için fakat o 800 km yolun son 50kmsi kadarını başarıyla geçmesi bile araca karşı olumlu bir bakış açısı kazandırıyor.

Not: Karavanlar hakkında pek bilgi sahibi olmasam da gözlemlerimi paylaşmak istedim.

Sayın Poseydon_x

karavanın iç aydınlatması led olduğu için akünüze sıkıntı yaratacak düzeyde bir harcama yapmaz, aspiratör sadece 220v ile çalışıyor ( istenirse 12v ye çevrilebilir ), ısınma için uyku tulumu yeterli ( yıllardır farklı şartlarda çadırda kaldıktan sonra karavan ciddi bir lüks ), isterseniz flexıble güneş paneli monte edip elektrikli battaniye kullanabilirsiniz. karavanın iç hacmi küçük olduğu için ben ihtiyaç duymadım. yada çok üşürseniz kısa süre tüplü ocağı yakıp iç hacmi kısa sürede ısıtabilirsiniz. karavanın dışında kapının üzerinde bir lamba var, ampülü flamanlı onu led ampüle çevirmem lazım. aracımda ayrıca jeneratörde taşıdığım için olurda aracın elektrik sisteminde bir sıkıntı olursa jeneratör üzerinden karavanı besleyebilirim ( jeneratörü koymak için karavanın ön tarafına küçük bir kutu yapacak Faruk Bey, böylece araçta taşımama gerek kalmayacak ). bu boyutta bir karavan için kullanacağınız ideal boydaki buzdolabı 40lt lik diye düşünüyorum. peltier hücreli olan dolaplar kompresörlülere göre daha fazla enerji tükettiği için kompresörlü bir waeco ( Almanya fiyatı 700€, Türkiye fiyatıda 2500-3000TL civarı ) cfx40 iyi olur.

seyfettin bey, tevcih ettiğiniz gibi bir niyetim yok, ayrıca engin bilgileriniz kapsamında söylediğiniz Pino Pinin"sadece hafta sonları için hazırlanmıştır" tespitinize de maalesef katılmıyorum..Nihayetinde büyük karavanların da sorunu olan enerjinin iktisatlı olarak kullanımı ve seyehatde kullanılan ekipmanlara yeterliliği asıl olan..Bu tip karavanlarda da bağımsız konaklamalar için,yaşam aküsü şarjı Sn.Hamaneyy'in de bahsttiği gibi solar panel,jeneratör gibi malzemeyle çözülür inancındayım..Ayrıca seyir esnasında da yaşam aküsü şarj oluyor diye biliyorum..Zaten üstündeki mevcut akü buzdolabını devamlı çalıştırsın yeter,aydınlatma ampuller kaç saat kullanılacakki..Uzun lafın kısası ben Pino Pi ile arada kampinglere de uğrayarak aylarca seyehat edebileceğimi düşünüyorum hem de kışın bile...selamlar..

Ynt: Ynt: Yerli Üretim Mini Karavan

amaneyy' Alıntı:
Sayın Poseydon_x,

karavanla ilgili ufak tefek teknik sıkıntılar oldu ama lafı edilecek şeyler değil. içerideki şerit led aydınlatmalardan bir kaç led patlaktı, oçağın tüpünü sabitleyen kanca yanlış monte edilmişti tüp yerine sığmıyordu, fren lambası vidalarını takılmayı unutulmuş. bu problemleri Faruk Bey e ilettikten sonra kendisi baya üzüldü ve 1 hafta içinde karavanı evimden tamir edilmek üzere aldı. aldığınız ürün ile ilgili olarak karşınızda muhattap bulmak ve bu muhattabın düzgün biri olması önemli.

Karavani kampta bende gördüm cok şirindi ancak karavan deneyim olmamasina rağmen sifir aldiginiz kampa gittiğiniz "karavan" da teslim edilmeden önce a'dan Z'ye kontrol edilip teslim edilmeliydi. Sonuç olarak peynir almiyorsunuz bozuk çıktı iade ediyim diyemesiniz kampa gidiyorsunuz. Olanaklar kısıtlı; tup kancasi yanlış bağlanmış büyük bir can güvenliği tehdidi bence... Tup gibi standardi gayet belli bir nesnenin yerine sigmamasi kulaga gayet tuhaf geliyor.
Not: suan sadece cadirli kamp yapiyorum karavana niyetliyiz ama (?)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rabbit' Alıntı:
Karavani kampta bende gördüm cok şirindi ancak karavan deneyim olmamasina rağmen sifir aldiginiz kampa gittiğiniz "karavan" da teslim edilmeden önce a'dan Z'ye kontrol edilip teslim edilmeliydi. Sonuç olarak peynir almiyorsunuz bozuk çıktı iade ediyim diyemesiniz kampa gidiyorsunuz. Olanaklar kısıtlı; tup kancasi yanlış bağlanmış büyük bir can güvenliği tehdidi bence... Tup gibi standardi gayet belli bir nesnenin yerine sigmamasi kulaga gayet tuhaf geliyor.
Not: suan sadece cadirli kamp yapiyorum karavana niyetliyiz ama (?)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayın rabbit,

Karavanlar seri üretim&bant usülü üretilmediği için bahsettiğim türde ufak tefek problemler yaşanabilir; tüpü sabitleyecek gergi kancasını monte eden arkadaşın bozuk el ayarı deyip fazla üzerinde durmadım. ama neticede karavan teslim edilmeden ufak bir kontrol listesi üzerinden karavanın eksiksiz olduğunun kontrol edilmesi kesinlikle doğru olur, sizle hemfikirim. ama bahsettiğim gibi karavanı üreten firmanın ürününün arkasında durması en önemli konu bence ki bu hususta Pino karavanın son derece samimi olduğunu gördüm. bahsettiğim konular sizi karavandan soğutmasın. en nihayetinde ne teknoloji ile üretilse üretilsin her üründe muhtelif problemler yaşanmış, yaşanıyor ve yaşanacaktır. karavanımı eksikleri giderilip teslim aldıktan sonra inceleyip daha detaylı fikir sahibi olabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR