Yerli Üretim Mini Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berkutay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,601
Ynt: Yerli Üretim Mini Karavan

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bende karavan almak istiyorum o yüzden internette baya bir araştırma yapıyorum.2 - 3 gün önce güney karavana gittim yeri Ankara sitelerde. Şuan 3 tane çekme karavan modeli var 2 tanesi 4 kişilik ve 750 kg 1 tanesi pinonun 2010 modeline benzeyen. Fakat iç kalite ve işçiliği beğenmedim özellikle küçük olan ( pino 2010 modeline benzeyen ) iç oturma hacmi fena değil mutfak kısmı arkada. fakat dediğim gibi iç mobilyası ve işçiliğini beğenmedim. fiyatları ise büyük olanlar 10.000 TL küçüğü 5.000 TL + kdv
mutlaka fatura kesmem gerek diyor fakat fatura tutarını düşük gösterip kdv yi azaltabilirim diyor.

Etiketler

keremcimen' Alıntı:
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bende karavan almak istiyorum o yüzden internette baya bir araştırma yapıyorum.2 - 3 gün önce güney karavana gittim yeri Ankara sitelerde. Şuan 3 tane çekme karavan modeli var 2 tanesi 4 kişilik ve 750 kg 1 tanesi pinonun 2010 modeline benzeyen. Fakat iç kalite ve işçiliği beğenmedim özellikle küçük olan ( pino 2010 modeline benzeyen ) iç oturma hacmi fena değil mutfak kısmı arkada. fakat dediğim gibi iç mobilyası ve işçiliğini beğenmedim. fiyatları ise büyük olanlar 10.000 TL küçüğü 5.000 TL + kdv
mutlaka fatura kesmem gerek diyor fakat fatura tutarını düşük gösterip kdv yi azaltabilirim diyor.
Merhaba;
Ben olsam Pino'yu tercih ederdim.Sizde farkındasınız,ucuz etin suyu yavan olur.
Bence bir defa alın ömür boyu kullanın, benim gibi bir hataya düşerek 3 karavan parası harcayıp adam edemeyeceğiniz bir ürün için son pişmanlık fayda etmiyor. Selam ve saygılar.

bende bir süredir karavan araştırmaktayım.. çocukluğumdan beri kamçılık ve doğa sporlarıyla uğraşmaktayım
çadıra göre konaklaması daha güvenli olduğu için düşünüyorum.önce kapsamlı bir karavan düşünüyodum ama baktımki fiyatlar uçuyor, türkiyede karavan piyasası oluşmamış yani yeteri kadar rekabet yok (rekabet kalite ve uygun fiyatı getirir) bütün karavan üreticilerini nerdeyse aradım çoğu fiyat bile vermiyor. ona bakarsan pino alacağıma hymer alırım oda onun iki katı nolcak şimdi... bu işin sonu yok.. 10bine ikinci el minibüsler var hemde motoru vs var. bence bi karavana 5binden fazla verilmez.. bu karavan kafama yattı. benim için önemli unsurlar
1.hafif olup kolay çekilmesi
2.ucuz olması
3.gasp ve hırsızlığa karşı korunaklı olması
aslında çadırın demirden olanı yani
onun dışındakiler gereksiz . ev konforu arıyosan evde oturacaksın. doğasever kampçı insan her durumda yemeğinide yapar ihtiyacınıda görür .
ha yılda iki aydan fazla karavanda geçireceksem ozaman türkiyedekilerin hiç biri zaten ihtiyacımı karşılamaz karavan bile değiller bence çadır daha iyi onlardan en azından özgürsün.
bence bu karavan iyidir zaten içinde yatmak dışında vakit geçirmeyi düşünmüyorum eşyalarımı koymak için bir iki dolabı olsun yeter.. yanına tenteye bile gerek yok 130 tl ye hazır açılan 3x3 m lik çardaklar var altınada portatif masa tamamdır 10 dk da yerleşirim kamp yerine

peki pino pi2010 modeli ortalama 400 kg civarı veya pino 375 modeli oda 700-740 kg yazıyor internette bu tip karavanları çekebilmek için kullandığımız araba nasıl olmalı örneğin 1,6 benzinli bir araba veya opel astra 1,3 cdti yeterli olur mu tecrübeli arkadaşlar bu konu da beni aydınlatırsa sevinirim.

zentoz' Alıntı:
Seyfettin Bey çok güzel bir karavan üretiyor bunu da hatırlatmak isterim...

Zentoz kardeşim, badi'k için Övgülerine teşekkür ederim.
Kaba işler kolay gidiyor,ama ince işlere sıra gelince oldukca yavaş gidiyor.
Son 12 gündür pazar dahil çalıştık.
Akşam görselleri yükleyeceğim.Dış köşeleri kapattığımda anahtar teslimi olacaktır.
Selamlar.

keremcimen' Alıntı:
peki pino pi2010 modeli ortalama 400 kg civarı veya pino 375 modeli oda 700-740 kg yazıyor internette bu tip karavanları çekebilmek için kullandığımız araba nasıl olmalı örneğin 1,6 benzinli bir araba veya opel astra 1,3 cdti yeterli olur mu tecrübeli arkadaşlar bu konu da beni aydınlatırsa sevinirim.

pi2010 modeli 1.3 diğer modeli ise 1.6 rahatca çeket. 1.9 Doblo ile 1300 kg gelen ( Cankaravan Firma etiketinde 740 kg dı) karavanımla 1300 klm yol yapmıştım.

Başoğlu Caretta 1500 mü Pino Pi2010 mu......Her ikisi de yeni nesil çekme karavan dizaynları kapsamında opsiyonel özelliklere sahip...Dizayn farkı olarak en belirgin olan;Pinoda oturma grubu içerde ve yatak olabiliyor,bu özelliğiyle ısıtıcı da taktırılırsa kışları veya soğuk havalarda içerde yemekler yenilebilir ve oturabilinir,bu durum Caretta da söz konusu değil çünkü mutfak arka tarafında ve içi boydan boya yatak..Sanki sadece bu özelliğiyle Pi daha öne çıkıyor gibi yalnız boyu 2.10 cm..tüm bu dizaynı nasıl sığdırmışlar ve kullanışlımıdır anlayamadım..Siz değerli ve tecrübeli dostlar her iki karavanı kıyaslayacak olursak hangisini tercih etmeliyim..Yorumlarsanız sevinirim..Selamlar...

http://www.pinokaravan.com/?newUrun=1&Id=363058&CatId=bs45795&Fstate=&/Pi2010-
http://www.basoglucaravan.com.tr/urunler_caretta_caretta_1500-l-1-sayfa_id-33-id-2660

poseydon_x' Alıntı:
Başoğlu Caretta 1500 mü Pino Pi2010 mu......Her ikisi de yeni nesil çekme karavan dizaynları kapsamında opsiyonel özelliklere sahip...Dizayn farkı olarak en belirgin olan;Pinoda oturma grubu içerde ve yatak olabiliyor,bu özelliğiyle ısıtıcı da taktırılırsa kışları veya soğuk havalarda içerde yemekler yenilebilir ve oturabilinir,bu durum Caretta da söz konusu değil çünkü mutfak arka tarafında ve içi boydan boya yatak..Sanki sadece bu özelliğiyle Pi daha öne çıkıyor gibi yalnız boyu 2.10 cm..tüm bu dizaynı nasıl sığdırmışlar ve kullanışlımıdır anlayamadım..Siz değerli ve tecrübeli dostlar her iki karavanı kıyaslayacak olursak hangisini tercih etmeliyim..Yorumlarsanız sevinirim..Selamlar...

http://www.pinokaravan.com/?newUrun=1&Id=363058&CatId=bs45795&Fstate=&/Pi2010-
http://www.basoglucaravan.com.tr/urunler_caretta_caretta_1500-l-1-sayfa_id-33-id-2660

Pi2010 bır adım onde hersey elının altında..

Evet daha kullanışlı..özellikle serin ve yağmurlu havalarda,içinde hayatı idame ettirme olanağı var..selamlar...

Pino yu kendi yerinde gördüm inceledim ve gerçekten çok kullanışlı, modern, zarif ve kaliteli malzemeler kullanılmış.
Pi2010 un için duşu yok, erba haftasonu karavanın da var.
Erba nın karavanını yakından hiç görmedim ama Onur abi gayet iyi bir insan :smiley:
Fiyatlar konusunda sanırım erba daha elverişli (internet sitesinde mevcut) fakat Pino dan fiyat almak isterseniz Faruk abi bu konuda sizi biraz yorabilir, çünkü fiyatı verebilmem için karavanı görmeniz gerek diyor.
Selamlar,

pino nun karavanın bilmem ama web sitesi berbat,biraz para harcansa belki bişeye benzeyebilir,fiyat olmaması da çok saçma,ne yani adamına göre mi fiyat veriyorlar,böyle bişey var mı.

emperor03' Alıntı:
pino nun karavanın bilmem ama web sitesi berbat,biraz para harcansa belki bişeye benzeyebilir,fiyat olmaması da çok saçma,ne yani adamına göre mi fiyat veriyorlar,böyle bişey var mı.

valla bugun aradım pınoyu hatta onlar benı aradı sonra ben onları!!!!

faruk dıye bırıyle gorustum çok ılgılı bırısı fıyat vermıyorlar kesınlıkle!!!!

ılkın gelın karavanlar hakkında bılgı verelım dıyor sonra sız kararanıızı verın yanı hatta sunu bıle dedıler gıdın dıger fırmalara bakıınn sonra bıze gelın dedıler ....

ben yakın zamanda gıdecegım bakalım

Yaza doğru Pino kampanya yapıyor..O zaman fiyatlar daha uygun oluyor..Bakalım bu sene de yapacaklarmı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR