Bu bilgiyi de teyit etmekte fayda var 5.25 de de muhtemelen yeni serilerde geçiş yapılacaktır diye düşünüyorum.Evet Sanırım ben genelleme yapmışım. 3.75 i bilmiyorum ama 4.10 da kavak kontra kullanıyormuş. Ama niye 525 de kullanmıyor ki?
Bu bilgiyi de teyit etmekte fayda var 5.25 de de muhtemelen yeni serilerde geçiş yapılacaktır diye düşünüyorum.Evet Sanırım ben genelleme yapmışım. 3.75 i bilmiyorum ama 4.10 da kavak kontra kullanıyormuş. Ama niye 525 de kullanmıyor ki?
İnşallah. O zaman yerli üreticilerimiz açısından çok da güzel olur en azındanBu bilgiyi de teyit etmekte fayda var 5.25 de de muhtemelen yeni serilerde geçiş yapılacaktır diye düşünüyorum.
Merhaba bu yazacağım şey @ilker 72 beyin yazmış olduğu bilgilere yönelik de bir cevap niteliğinde olduğu için cevap şeklinde paylaşmak istedim.Bu videodaki bilgiler yanıltıcı. Keşke uzmanlık alanı olunmayan konularda Youtube aşkına teknik konularda böyle yanlış bilgiler vermeseler.
220 volt buzdolabına 12 volt kompresör takıldığında hiç bir güvenlik tedbiri yok demiş.
Ters akım koruması var.
Akü koruma var ( 10.5 volta indiğinde kompresör kendini kapatır). Aküyü sömürmez.
Termostat zaten var.
Tek handikap 220 volt r600 gazla çalışan dolaba 12volt r134 gazlı kompresör takılmak zorunda onda da iyileştirme yapılabiliyor.
Yani 220 volt r134 gazlı buzdolabına, 12 volt r134 gazlı kompresör takmanın hiçbir sakıncası yok.
220 volt buzdolabını da çok abartmış.
220 voltta 0.50 amper çekse 110 watt yapar, buda 12 voltta 9 amper demek o değerleri nasıl uydurdu ben anlamadım. Kaldı ki 220 kompresörde soğuttukça çektiği amperin düşmesi diye bir şey yoktur. Sabit çalışması için tasarlanmış bir sistemdir. Bir de garantiden bahsetmiş arıza durumunda karavanla servise gitsin yada karavana servis çağırsın bakalım garanti kalmış mı? Ancak dolabı evine götürüp sonra servis çağırırsa garantiden faydalanır.
Kendini bunu kullanmaya öyle inandırmış ki, izleyenlere de yanlış bilgiler vermiş.
Minimum çalışma voltajı zaten bu daha aşağıda ayarlama imkanı yok demiş. Kurşun asit standart aküler için bir risk var, anladığım kadarıyla agm ve jel aküler için bir sorun teşkil etmiyor.O kadar test yapıyor amma ekovatın kapanma voltajının ayarlanabilir olduğunda tek kelime etmiyor.
Gemileri bu kadar çabuk yakmayın bence. Gayet güvenilir ve ekonomik yerli ureticilerimiz de var. Forumdaki konulardan ve bu konudan ulaşabilirsiniz bu firmalara.Çekme karavan konusunda verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Planımı şimdilik askıya aldım. Az parayla çok iş olmuyormuş maalesef. Nerede okudum bilmiyorum ama yazmak istiyorum. Bu dünyada pahalı diye birşey yokmuş. Sadece bize pahalı gelen şeyler bizim için üretilmemişmiş. O yüzden çekme karavan planımı bir müddet erteliyorum. Güvenlik konusu yapacağımız tatilden daha önemli sonuçta.
Merhaba,
Yeni çıkan Tosbiq karavan konusunda bilgisi olan var mı ? Görüntü güzel ama diğer özellikleri nasıl acaba. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok memun olurum.