Merhabalar,
Grup bir uye daha kazandi
Son 2 yildir cadir kampini aktif kullanan bir aileyiz ve kucuk kizim ile sira, karavani tecrube etmeye geldi.
Aslinda 1 yila yakin suredir, bu dusunceyi tartiyorum ama son 1-2 ayda aksiyona gecip Saly, adria, crawler gibi ureticileri ziyaret ettim. Hatta istanbuldaki karavan parklarina da bakip haftasonu nerelere kacabilecegimi ve ozetle nasil bir karavan almam gerektigini anlamaya calisiyorum.
Netlestirdigim isterler;
Kis ayi olmasada en az 3 mevsim kullanabilecegim, dolayisiyla sizdirmazlik ve yalitim onemli
Aldigim urunun uzun omurlu olmasi ve ozellikle 3-5 yasinda bile satarken ciddi deger kayiplariyla karsilasmamaliyim
Basima gelebilecek sorunlarda satis sonrasi destek anlaminda memnun kalmaliyim
750kg alti yada ustu olabilir. Ic uzunluk 4mt civari
Ozellikle oturma alaninin skywindow gibi hem yanlarinda hemde ustunde cam olmasi( adria nin 4four362 sini cok begendik)
Fiyat konusunda adria 400 binleri buluyor saly ise baslangic pakette 140 bin ve adria da bulunan sistemlere muadil olabilecek donanimlarla 200bine gelir ki Saly de panoramik cam gibi bir model yok diye biliyorum.
Yerli karavan da saly, swan,basoglu gibi bir kac markanin ovuldugunu okudum ve bu mesajla birlikte konuyu hem canladirmak hemde bilgileri derlemek istedim.
Gorundugu gibi butceler hic az degil.
Karavan tecrubesi olmayan birisi olarak , yukarida belirtilen beklentilere de cevap verebilecek dogru secimi yapmaya calisiyorum. Bu rakamlari odeyeceksem de orasi benim sadece icinde uyuyacagim yer degil , hayatima kalite katacak bir yer olmali. Iste bu cikmazdan kurtulabilmek icin deneyimli uyelerimizin fikirlerini cok onemsiyorum.
Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler...
Öncelikle hoş geldiniz. Nezaketiniz ve gruba kattığınız değer için şimdiden teşekkür ederim.
Bende sizin gibi karavan almadan önce
karavancı olanlardanım. Almadan önce 2 sene araştırma ve para biriktirmekle geçti. Size yanıt veren arkadaşların hepsi bilgi donanımlı ve grubun (Forumun) abileri
). Zamanla tanırsınız.
Benim görevim(Rolüm)
@Doğrucu Davut Mesut Abiye muhalefet etmek.(Şakadan)
Onun bilgi ve kültür birikimini Foruma akıtmasını sağlamaktan çok zevk alıyorum.
Sizde şimdi bana bir fırsat vermiş oldunuz.
)
Sizin geçtiğiniz yoldan geçmiş birisi olarak imzamda yer alan konu başlığını okumanızı tavsiye ederim.
Buraya bırakıyorum;
Cekme Karavanla Gezmek
750 kg üzeri olursa BE-CE ehliyetinizin olması gerekiyor yoksa almak için çalışmalara başlayın.
Çekme karavanlar için bir tavsiye vermek gerekirse.
Tabbert-Knaus grubunun ürettiği Genelde Polonya fabrikasından çıkan
Weinsberg grubunu inceleyin.
Elektronik donanımı azdır buyüzden
fiyat avantajı vardır.
Benim tavsiye edeceğim model aracınız çekerse Weinsberg Caraone 450 Fu (
Karavanını Özelleştir - AGUS Karavan) Diğer bayileride gezin.
Bu modeli çok gezmeyeceğinizi düşünerek verdim. Geniş ve nispeten ferah bir model. Yok benim gezi planım var diyorsanız 4m lik modeller daha mobil (Hafif)olduğundan daha az yakıt sarfiyatı yapar.
Gelelim SKYWINDOW olayına, daha çok karavan içinde vakit geçireceğinizi düşünüyorsanız. Neden olmasın. Sıcak memleketlerde başa bela oluyor. Güneşi güneşlikle durdursanız bile aşırı bir ısınma söz konusu ,güneşlik neredeyse tutuşacak gibi ısınıyor.
Klimasız içeride duramazsınız. Benim bahsettiğim dış hava sıcaklığı 35 derece ve üzeri olduğu durumlarda.
Akşamları ve Kış aylarında çok bitirim. Kullanacağınız coğrafyaya göre karar verin. Karavanı Güneyde kullanacaksanız klima ekletmeyi unutmayın.
Düşüncelerinizden anladığım kadarıyla doğru yoldasınız. Yalnız ufak bir uyarı yapayım.
Sormamanıza rağmen cevap vereyim,
Model seçiminde karar vermenizi etkileyen etkenlerden bir tanesi. Buzdolabı boyutu gibi görünüyor.
Evdeki rahatlığı aramak için geniş boy dolap seçerek kendinizi sınırlandırmayın.
Avrupa modellerde olan ,3 sistem buzdolapları genişledikçe verimleri düşer özellikle sıcak havalarda.
Termostatlı 12v buzdolapları ile karıştırmayın.Dış ortam sıcaklığı ne kadar soğuk ise o kadar verimli çalışır.
Büyük boy dolapların soğutmaya geçmesi uzun sürebilir. Minimum buz yapma derecesine gelme zamanı 10 saat (yaklaşık).(dış ortam sıcaklığına bağlı olarak yazın süre dahada uzar.)
105-90 lt dolaplar 3 sistem için idealdir. Daha küçük daha az yakıt sarfiyatı. Diyelim yetmedi.
20 lt lik 12v buzdolabı satın alrak , işinizi çözersiniz.(4 saatte dondurur)
Sonuç olarak neye ihtiyacınız olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Buraya yazmayı unuttuğunuz bir sürü önceliğiniz vardır.
İhtiyaçlarıınız doğrultusunda doğru modeli bulacağınıza eminim.
Emin olun şu an işin en zevkli kısmındasınız. Onu mu? alsam Bunu mu? Alsam.
)
Araştırmaya devam. Doğru model sizi gördüğünde yüzünüze gülecek.
Tekrar hoş geldiniz.