Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pasolvon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 334,453
Bu durumda size en uygunu ortiz 3.90 gibi duruyor

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhabalar,

Nette gezinirken karavan ısıtma sistemleri için Yılkar ve Dai Sheva adında 2 tane yerli üretim buldum. Markaların ve başka bir sitede bulduğum ithal kaliteler ile karşılaştırma linki aşağıdadır. İşe yarar mı yaramaz mı kullanmadan yorum yapamam. Tecrübelilerimizden bilgisi olan ya da kullanan varsa aydınlatırsa sevinirim.

karşılaştırma : Karavanda Isınma Sistemleri | Karavan Yapımı

Dai Sheva : İletişim & Ulaşım || DAI - Kara Taşıt Isıtıcıları, Marin Tip Kabin Isıtıcılar, Askeri Tip Kabin Isıtıcılar, Mobil Tip Kabin Isıtıcılar

Yılkar : Yılkar Commercial Vehicle Air Conditioning Systems

tşk.

Karavanı kaç kişi kullanacaksınız
Yanlız karavan olayına yeni başlayan kişiler şöyle bir hata yapıyor
Efendim damatla kızda gelir,bizim Mahmut ve eşi de gelir,işte kuzenlerim de gelir
Olmaaaz
Bunlar yılda 2-3 gün ya gelir ya gelmez
Gelirse açarsanız bir çadır kalırlar
Düzenli olarak karavanı kaç kişi kullanacaksınız

Murat bey, 15 yaşında oğlum ve 11 yaşında kızım var dolayısıyla ranzalı bir model almak istiyorum. Daha önce 2016 yılında Fethiye de bir arkadaşımın erba 5.25 karavanında 2 gece konakladık.Ailece çokta zevk aldık ve karavan sevgisi aklımıza da gönlümüze de o zaman girdi. Şimdi çocuklar büyüyünce ranzalı olmalı. Ranzalı modellerde genel olarak çok küçük. Saly ve Erba , ortiz 5.25 lik modelleri daha geniş ve ferah gibi.Burada bu işi bilen sizlerin tecrübelerini de göz önüne alarak paint programında erba'nın modelini kes/yapıştır yaparak bir model oluşturdum. Burada da sorun erba ağır olduğu ve geziye uygun olmadığı söyleniyor. Korona salgınının bitmesini bekleyeceğim. Şuan kamu çalışanlarına il dışı çıkışları yasak getirildi.Saly aradım ama pek ilgilenmediler belki şimdi kriz ortamı daha ciddiye alırlar umarım. Bu arada erba güneş enerji sistemi ile birlikte standart modeline 46binTL benim istediğime özel üretim diyerek 65binTL fiyat verdi.

525-plan kendimin.jpg

Erba 5.25 daha önce kullandım, bence de güzel ve rahat
Ancak çok ağır
Ortiz 3.90 incelediniz mi
Yada May karavan

Erba 5.25 daha önce kullandım, bence de güzel ve rahat
Ancak çok ağır
Ortiz 3.90 incelediniz mi
Yada May karavan

İstanbul'dayım. Fuara Ortiz ve May katılmadı. Başoğlu vardı 4 kişilik ancak dar geldi bize. NK karavan ise sadece fikir edinelim diye baktık. İthal olanları zaten fiyatından dolayı eledik. Daha önce ne karavan nede römork çekmedim. Bu konuda tecrübem hiç yok. 50-60 bin arası bütçe ayırdım ancak salgın hastalık bitmeden karavan almayacağım. Erba 5,25 ağırlığı ne kadar sorun yaratır bilemiyorum. Video da honda civic le çekiyor. 1660 kg hakikatten AKMühendisin bir kaç yerde gülle dediği gibi.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=pZKqM8VqNiM

Erba'yı mutlaka onu çekebilecek bir araçla beraber düşünmelisiniz.
Normal araçlar bu karavanla sorun yaşayabililer.
Önce her zaman güvenlik gelir.
Bu yüzden 2500 Turbodizel bir çekici kullanmalısınız.

.Saly aradım ama pek ilgilenmediler belki şimdi kriz ortamı daha ciddiye alırlar umarım.
---------------------------------------------
İlk yorum,videodaki karavan kullanıcısı için.
ÖLÜMLE BURUN BURUNA GİDİYOR !!!

1.300 Kg. lık araç ile 1.660 Kg ağırlığında bir karavan çekmek,
tam bir cahil cesareti.
BAŞKA TÜRLÜ TARİF EDEMEM..

Siz Saly e tekrar müracaat edin bence;
hepsinin burnu sürtülecek bu olayda.
Saly nin derdi fazla geniş olması: 230 cm.
Fazla gezmeyen, devamlı mokampta kalan bir tipseniz, o kadar önemli olmayabilir.
Ama benim gibi mokampa adım atmayan, gezgin bir karavancı iseniz,
2.20 yi geçmeyin derim. Hele 2.15 e toplatırsanız harika olur.

Saly Karavan - 5.25 Urban F

Yukarıdaki karavan, hem gülle değil, hem de 4 kişinin rahat kullanacağı bir karavan.
Zannederim 70 Bin TL fiyatı var.
Bu günlrde rahat pazarlık edebilirsiniz zannediyorum !

Carpento Karavan : Bilen bilir, Al Pacino ve Keanu Reeves'in oynadığı Şeytanın Avukatı diye bir film vardı.Yanlış hatırlamıyorsam filmin son repliği şuydu; "Kibir en büyük günahtır". Nedense bu replik aklıma geldi bu firmadan bahsederken. Daha önce forumdan @Demirak ile yapmış oldukları görüşmede diğer firmaları yermek gibi, iç piyasayı önemsememek gibi kibirli bir yaklaşım sergilediklerini görüyoruz. Tasarım amerikan airstream basecamp'tan esinlenilmiş ürünlerinde. Şahsi fikrimce ben bu karavanla avrupaya çıkmaya utanırım. Çakma iphone kullanmak gibi bir şey. Keşke daha özgün bir tasarım çalışsalarmış diyor insan haliyle. Haklarında henüz bir şikayet duymadım.

“İşsiz bakkal skn tartarmış” ahahahahahahahahahahahahahahahah gülmeden edemedim bu nasıl bi yorum yahu iphone çakması olarak değerlendiriyosanız ozaman apple hariç hiç bir firmanın akıllı telefonunu kullanılmaması lazım yada kullanırken utanılması lazım çünkü bütün akıllı telefonların tasarımı birbirinin aynısı.. gerçekten boş insan olmayın gidin faydalı işlerle ilgilenin arkadaşlar komiksiniz gerçekten..

“İşsiz bakkal skn tartarmış” ahahahahahahahahahahahahahahahah gülmeden edemedim bu nasıl bi yorum yahu iphone çakması olarak değerlendiriyosanız ozaman apple hariç hiç bir firmanın akıllı telefonunu kullanılmaması lazım yada kullanırken utanılması lazım çünkü bütün akıllı telefonların tasarımı birbirinin aynısı.. gerçekten boş insan olmayın gidin faydalı işlerle ilgilenin arkadaşlar komiksiniz gerçekten..

Hah şöyle. Açık edin kartınızı da bilelim kim olduğunuzu. Önceki konuda çok kaçak oynamıştınız.

Siz hiç merak buyurmayın ayrıca. Bu forum üyeleri neyin komik neyin ciddi olduğunu gayet ayırdedebilecek insanlardır.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hah şöyle. Açık edin kartınızı da bilelim kim olduğunuzu. Önceki konuda çok kaçak oynamıştınız.

Siz hiç merak buyurmayın ayrıca. Bu forum üyeleri neyin komik neyin ciddi olduğunu gayet ayırdedebilecek insanlardır.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takılmaya değmez, iki mesajı var ikiside birbirinden beter.
Daha ilk mesajının arkasında duramamış ;)

Paralı trollll muhatap olmaya değmez.

Ortiz karavan 3.90 750 kg altı 1 ayda 48000 den 58800 TL ye çıktı. Valla eueodan hızlı çıkıyor. Maşallah

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paralı trollll muhatap olmaya değmez.

Ortiz karavan 3.90 750 kg altı 1 ayda 48000 den 58800 TL ye çıktı. Valla eueodan hızlı çıkıyor. Maşallah

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle o parayı etmez
Bir ayda on bin tl zam yapmak, müşteri ile dalga geçmek demektir
Almayarak halk onları cezalandıracak
Sonra paşa paşa fiyat indirecektir
Bu fırsatçılık
Artık 30 bine de verse ortiz almam

Erba.may ve Güney karavanı tercih ederdim
Bu durumda
En azından güvenilir,iş ahlakı var ve dürüstler

Esinlenmek iyidir,ama birebir yabancı bir karavanı taklit etmek iyi cesaret
Türkiye de bunu yapan üç firma var

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR