Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,931
Ynt: Yerköprü, Ilısu Şelalesi, Gezende Kanyonu Kampı

Murat bey sizin açıklamarınıza rağmen genede aklımda bir takım soru işaretleri oldu bunları sormadan edemiycem...
Bölgenin resimleri ve tasvirleriniz büyüleyici bu yüzden kamp yapma isteği doğuyor insanın içine...Şimdi kamp yapmak için bu bölgeye gittiğimiz zaman kamp yapılmasına izin verilmiyor mu bu 2 günlük bir kamp için gitmemiz bu bölge için yanlış tercih mi olur ? Resimler bizi yanıltabilir mi ? Eğer fazla bir prüz çıkmaz diyorsanız niyetlendik 2 arkadaş bölgeye gidip kamp yapma niyetindeyiz.Cevabınız bekliyoruz şimdiden Teşekkürler.

Etiketler

rdvanerman' Alıntı:
Murat bey sizin açıklamarınıza rağmen genede aklımda bir takım soru işaretleri oldu bunları sormadan edemiycem...
Bölgenin resimleri ve tasvirleriniz büyüleyici bu yüzden kamp yapma isteği doğuyor insanın içine...Şimdi kamp yapmak için bu bölgeye gittiğimiz zaman kamp yapılmasına izin verilmiyor mu bu 2 günlük bir kamp için gitmemiz bu bölge için yanlış tercih mi olur ? Resimler bizi yanıltabilir mi ? Eğer fazla bir prüz çıkmaz diyorsanız niyetlendik 2 arkadaş bölgeye gidip kamp yapma niyetindeyiz.Cevabınız bekliyoruz şimdiden Teşekkürler.

Merhaba Rıdvanerman, Yer köprü şelalesinin olduğu bölgede kamp yapmanız biraz zor. Şelalenin olduğu bölge doğal sit alanı ve çadırlı kampa izin verimiyor. Daha aşağısında ki kanyon ise HES alanı için de kaldığı için problemler yaşayabilirsiniz. Biz kamp için Ilısu şelalesi ile Yerköprü şelalesi arasında ki Gezende baraj gölünü tercih ettik. Ama şahsi tavsiyem, yer Ilısu barajının yüz metre kadar altında ( fotoğraflarda ki çınar ağaçlarının ve tahta masanın olduğu yer) ki küçük mesire alanıdır. Orada ki insanlar çok sıcakkanlı ve cana yakınlar sağ olsunlar.

Umarım güzel bir kamp geçirirsiniz.

Bende en kısa zamanda bu güzellikleri görmek istiyorum. Yazınız ve fotolarınınz için çok teşekkür ederim size. Bize böyle güzellikleri gösterdiğiniz için. Sormak istediğim bir soru var. Bölgede yaban hayvanları ile hiç karşılaştınız mı ? veya bölge halkından bu konuda uyarılarda bulunan oldumu ? Kamp kurmak için dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum...

Çok güzel yerler , çok güzel fotoğraflar. Hayran kaldım , çok teşekkürler paylaşım için. :smiley:

icman' Alıntı:
Bende en kısa zamanda bu güzellikleri görmek istiyorum. Yazınız ve fotolarınınz için çok teşekkür ederim size. Bize böyle güzellikleri gösterdiğiniz için. Sormak istediğim bir soru var. Bölgede yaban hayvanları ile hiç karşılaştınız mı ? veya bölge halkından bu konuda uyarılarda bulunan oldumu ? Kamp kurmak için dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum...
Merhaba Serkan Bey, bölgede yaban domuzu, tilki, bazı bölgeler de Anadolu sırtlanı görülebiliyormuş. Kış ayların da kurt da olabiliyormuş.

Gerçe ben kampa giderken böyle bir araştırma yapmadım. Barajın güvenlik görevlileri le konuşurken konu açılmıştı.

Sonuç ta doğrıu yere kamp kurarsak bu konu da her hangi bir problem yaşayacağımızı sanmıyorum. Yaban hayatı konusunda kampçılar olarak, ülkemiz de vahşi hayvan çeşidinin az olmasına sevinmelimiyim üzülmelimiyim bilemiyorum. ( bu ayrı bir topik olabilir :smiley::smiley: )

Assasin' Alıntı:
Çok güzel yerler , çok güzel fotoğraflar. Hayran kaldım , çok teşekkürler paylaşım için. :smiley:

Teşekkür ederim, hepinize şiddetle tavsiye ediyorum. Gidip o güzellikleri sizde görün :smiley::smiley:

Niyazi Abim valla bende özledim yaaaa. Yaz sezonu kamp ve gezi sezonu. En kısa zamanda yine güzel yerlerin fotoğraflarıyla döneceğim :smiley::smiley:):10 günlük bir işim kaldı çıkıyorum tatile. :smiley:

Hangi tarafa gitmeyi düşünüyorsun,
Ben 12 haziranda oturduğum mahallede muhtar adayıyım.
Bu tarafa yolun düşerse (tabi seçilirsem) muhtara uğrarsın, seçilemezsem Niyazi abine uğrarsın.
Kal sağlıcakla.

Hayırlısı olur inşallah Niyazi abi.
Ben 2- 4 temmuz gibi Ermenek tarafına gitmeyi planlıyorum. Bu aralarda da yakın çevremde bulunan, kaleler ile ilgili bir çalışmay yapacagım inşallah :smiley:
Tekrar Hayırlısını diliyorum Niyazi Abi.

Kal sağlıcakla.

murat bey öncelikle paylaşımlarınız sayesinde oturduğumuz yerden kalıp gezer olduk :smiley: gezmenin hAricinde fotoları sunumuzda çok profösyonel teşekkür edreriz . sormak istediğim bi kaç şey var yerköprü şelalesine jeep tarzı araçlar dışında gündelik araçlarda gidebilir mi acaba , birde orada ateş yakmak yasak yazınız dikkat ettim karnımızı doyurabileceğimiz yerler varmı . yol güzergahı için telinizi alabilirmiyim .teşekkür ederim yeni gezilerinizi heyacanla bekliyor sizi takip etmeye çalışıyıruz . :smiley:

pazartesi günü gibi konyadan yola otobüsle çıkıp bisikletlerde kanyonu ve devamını gezelim diyoruz 2 arkadaş arazi şartları bisikletle gezmemiz için uygunmudur aracaımız yok bisikletle gitmekdense yürümek daha mı iyidir aracı olmayanlar bu kanyonda nasıl ilerlemsini tavsiye edersiniz ?

umutsuaşan' Alıntı:
murat bey öncelikle paylaşımlarınız sayesinde oturduğumuz yerden kalıp gezer olduk :smiley: gezmenin hAricinde fotoları sunumuzda çok profösyonel teşekkür edreriz . sormak istediğim bi kaç şey var yerköprü şelalesine jeep tarzı araçlar dışında gündelik araçlarda gidebilir mi acaba , birde orada ateş yakmak yasak yazınız dikkat ettim karnımızı doyurabileceğimiz yerler varmı . yol güzergahı için telinizi alabilirmiyim .teşekkür ederim yeni gezilerinizi heyacanla bekliyor sizi takip etmeye çalışıyıruz . :smiley:

Merhabalar.Öncelikle cevap vermekte geciktiğim için özür dilerim. Belki de çoktan gidip kendi gözlerinizle görmüşsünüzdür ama, :smiley: Bölgede kamp kurmak ve ateş yakma yasak ama giden bir çok kişi ateş yakıp piknik yapabiliyor. Yakınlar da kamp yapılabilecek bir kaç yer var. Adana grubundan Selçuk bey daha iyi bilir onlar orada kaldılar çünkü.

Tabi bölgeye tüm araçlar gidebilir. Şelaleye 500 m kadar yaklaşabiliyorsunuz. Bölgede yemek ve barınak ağlıyacak tesis yok. Ama Mut içerisin de kalmak için ve yemek için alternatif çok. İyi bir gezi diliyorum.

rdvanerman' Alıntı:
pazartesi günü gibi konyadan yola otobüsle çıkıp bisikletlerde kanyonu ve devamını gezelim diyoruz 2 arkadaş arazi şartları bisikletle gezmemiz için uygunmudur aracaımız yok bisikletle gitmekdense yürümek daha mı iyidir aracı olmayanlar bu kanyonda nasıl ilerlemsini tavsiye edersiniz ?

Kanyon içerisin de bisikletle gezebileceğiniz yerler yok, hatta yürümek için bile yer yok diyebilirim. :smiley:

İyi günler.

Ynt: Yerköprü Şelalesi

Manzara suyun sesi ve rengi doyumsuz.İnsan bakmaya ve gezmeye doyamıyor....

100_8286.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri