Yeni Üyeden Disco II Hakkında Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Altu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,407

Altu

Yeni Üye
Merhabalar ve saygılar.

Ben Altug, önümüzdeki dönemde yıllardır düşlediğim Disco'yu alıyor olacağım.
Bu yüzden internette araç ile ilgili bazı araştırmalar yaptım, ve sonunda yolum buraya düştü.
Çok fazla da zamanınızı almadan sizlerden yardımlarınızı ve bilgilerinizi paylşamanızı umuyorum.

Soracaklarımın daha önceden yüzlerce kez sorulduğunu ve cevaplandığını biliyorum o yüzden soruları biraz daha detaylı ve odaklı sormaya çalışacağım, evet başlıyoruz:

Arkadaşlar ben istanbulda yaşayan, evden işe işten eve şeklinde çalışan biriyim, hafta sonları ise arkadaşlar ile beraber ormana, dağa, oralara buralara gitmeyi çok seviyoruz. Bu bağlamda aracı ayda bir kaç kez hafif arazi dışında genelde asfaltta (istanbul asfaltı yani şose de diyebiliriz) kullanıyor olacağım. Ek olarak şunu da belirtmeliyim ki, uzun yol yapmayı çok seviyorum ve fırsat buldukça bayramlarda seyranlarda izmire, antalyaya, vs. atlar arabaya giderim, bunu çok severim. Yani ileride off-road'a falan bağlamadan sakin sakin süreceğim bu aracı. :smiley:

Disco II çok güzel bir araç, bu yüzden aldıktan sonra satmayı düşünmüyorum, allah nasip ederse oğlumun da büyüyünce bu araç ile gezmesini istiyorum.
Yakıt ekonomisi ve yıllık vergisini düşününce td5 daha mantıklı bir seçenekmiş gibi geliyor. Burada sormak istediğim soru şudur:

1. td5 motorun ömrü kaç kilometredir? v8'in ömrü kaç kilometredir?
2. td5 motor gerçekten çok gürültülü ve titreşimli midir?
3. td5 alırsam kaç lira, v8 alırsam kaç lira ortalama bir yıllık bakım masrafım olur?
4. Manuel vites almayı düşünüyorum, piyasadaki araçların çoğu otomatik bu konudaki yorumunuz nedir?

Bir de bu araçların şu anki piyasa fiyatları arasında bilgi verebilir seniz sevinirim. Nasıl bir alışveriş hedeflemeliyim, yani max 25-30bin lira ile ne almalıyım? Masrafsız olması gayesi ile tercihan 75-100bin km arası bir araç istiyorum, yorumunuz nedir?

Biraz uzun oldu teşekkür ederim şimdiden,
umarım ben de bir Disco'cu olabilirim.

Saygılar, iyi yıllar.
Altug.

Etiketler
Ynt: Yeni Üyeden Disco II Hakkında Sorular

Tam aradığınız araç diyebilirim, uzunyol Disconun her türüyle çok keyiflidir,

Motor ömrü yönünden bakmaya kaktığınızda V8 ler hiç bir zaman uzun ömürlü motor değildirler, ama bakım masrafları düşüktür, güçlüdürler, sesleri senfoni gibidir, ama yakıt tüketimleri yüksektir, LPG düşünmüyorsanız yanına yaklaşmayın daha önceden söylediğim gibi sesini sakın dinlemeyin, Direksiyona oturup şöyle bir tur atmayın bağımlılık yapar. ;D

Disco II de Düz orjinal düz vites yoktur, Sadece polis için üretilmiş 1-2 modeli var onlardanda Türkiyede yok.

TD5 oldukça sessiz, güçlü ve ekonomik bir motor (ekonomi arazi aracı için ekonomik manasında peugeot 107 ile falan kıyaslamayın), Bakım masrafları değişken, iyi motorinle uzun ömürlü, kötü motorini hazmedemiyor diye biliyorum.

Disco I için V8 i önerirdim ama Disco II de TD5 bence daha mantıklı. Araç bolluğundan fiyatlarıdan bence çok uygun seviyelerde.

Selamlar

yavuz bey bu TD tamam onu biliyorum ama 5 ne oluyor çözemedim silindir sayısı falan mı?

artı

sayende Disco'cu olucam o yönde karar verdim etkin çok büyük bu bağlamda

:smiley: :smiley:

Disco cu değilim ama yalnis işe lütfen düzeltin TD 5 turbo diesel 5 siliindir motor tipi

5 silindirli motor LR tarafından geliştirilmiş dayanıklı, arazi aracına uygun tork değerlerinde, sınıfına göre güçlü bir motordur.
Modern Common rail motorlardan daha az verimli gibi gözükmesine rağmen uzun ömürlü olması ve ulaşılmayan bölgelerde kullanılabilmesi için bu şekilde tasarlanmıştır. Modifiyeye açık bir makina...aslen.

Biraz araştırdığınızda aracı tanır ve kararınızı verebilirsiniz.

ilkakdeniz' Alıntı:
yavuz bey bu TD tamam onu biliyorum ama 5 ne oluyor çözemedim silindir sayısı falan mı?

artı

sayende Disco'cu olucam o yönde karar verdim etkin çok büyük bu bağlamda

:smiley: :smiley:

Aman sakın denemeden bilmeden almayın, kullandığınızda ya çok seversiniz yada nefret edersiniz, Sebep olmak istemem.

TD5 i arkadaşlar açıklmış, Serdarın bu konuda çok önemli tecrübeleri var. Mutlaka fikirlerine kulak verin.

espri benimkisi

elbet yaş tahtaya basmak istemem herkes gibi

ama kararım disco yönünde...

selamlar

tekrar merhaba,

aydınlatıcı bilgiler icin cok tesekkurler.
Birsey sormak istiyorum, td5 motor icin maksimum km kac olmalidir.
Kac kilometrenin uzerindeki araclari almamizi tavsiye etmiyorsunuz acaba?

dostum ben son 2 aydır piyasayı araştırıyorum alacağın modeli bilmiyorum ama 2000-2002 modeller 100.000 altında bulman zor gibi olanlarda (ben bazıları ile görüştüm) çok uçuk fiyatlardan kapı açıyorlar.

gerçi mod arkadaşlar uyarır ama bu ilanı satılık vasıta bölümüne açarsan araç arayan diğer arkadaşlara daha kolay ulaşırsın

safur' Alıntı:
bende disko iki var 2002 model almayı düşünen varsa satabilirim orjinal manuel vitestir arazide süper bir araç lastikleri 235 70 16 goodyear atr dir kısaca bilen bilir düşünen olursa telefonum 05054868119 araç ankara dadır

Disco II Orjinal Manual vitesi nereden buldunuz?

safur' Alıntı:
bende disko iki var 2002 model almayı düşünen varsa satabilirim orjinal manuel vitestir arazide süper bir araç lastikleri 235 70 16 goodyear atr dir kısaca bilen bilir düşünen olursa telefonum 05054868119 araç ankara dadır

İlanlar kısmına aracın fotoğrafı, fiyatı ve diğer bilgilerini koyarsanız mutlaka ilgilenenler olacaktır, hatta gerçekten orjinalse ben bile ilgilenebilirim.

Selamlar

Orijinal manuel vitesli araç ? Hem de 2002? Lastik ebatları da ilginç...
Görmek isterim fotosunu,
Çok canlı, kullanması keyifli bir araç olur bu şartlarda...

serdar arkadaşım nasıl bir araçtır td5 tavsiye eder misin?
son zamanlarda bayağı yoğunlaştım alma konusunda 2000-2002 arası ancak bakıyorum da 100.000 altı bulmak zor gerçi illa öyle olsun da demiyorum ama...
kullanıcısı olarak yorumlarını almak isterim?

yardımcı olur musun?

Üye arkadaşımızı kumpasa getirmeden objektif yardımcı olun lütfen. Yoksa mikrofonu elime alır ''Only in a Jeep'' parçasını mırıldanmaya başlarım ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR