AcarBey
Ana Kamp
Merhabalar.Yaklaşık 1,5 yıl 2011 model Ssangyong Actyon Sports 4x2 A/T pick-up kullandım.Nissan'ın lanse ettiği sınıfında ilk arka bağımsız helezon sistemi dediği kocaman bir yalan bir kere.Bizim araçlarda ve sonrasında adını korando sport olarak değiştirdiği modelde de mevcut. Nissan Navara'nın tekrar ülkemizde piyasaya gireceğini öğrenince ön bilgilendirme formunu doldurdum, yaklaşık 1 hafta sonra beni merkezden aradılar, bilgilerimi aldılar ve Mersin ilindeki bayileri Onuk Otomotiv adlı firmanın iletişime geçeceğini bildirdiler.Arkasında birkaç gün sonra bayiden bir yetkili beni aradı.Aracın donanım seviyesini, yenilenen motorunu vs vs bahsetti, geldik bence bir pick-up'ta en önemli nokta olan aktarma sistmelerine... tam bu noktada bizim yetkili çuvalladı, adama soruyorum 4x4 sistemi nasıl? 4h 4l modu var mı? LSD ve Diff. Lock var mı? Şasesi merdiven tipi mi, monblock mu? cevap yok, teknik bilgisi olan bir servis elemanı ile görüşebilirmiyim dedi, birine telefonu uzattı oradan da bu bilgileri alamadım çünkü bu konuda hiç bir bilgileri yok.Maalesef ülkemizde neredeyse tüm bayiler bu şekilde ama özellike arazi araçları ile nam salmış bir firmanın bu kadar ilgisiz elemanı nasıl barındırdığı. SSangyon aracımı sattıktan sonra bir hata yapıup gidip bayiden sıfır dacia duster 4x4 aldım hemde en full ve donanımlı versiyonunu. Aracımda üretim hataları çıktı her duster da olduğu gibi ve dava sürecini başlattım, avukattı, noterdi vekaletti, adliye koridorları bilirkişiler itiraz vs vs o kadar yıldırdı ki 2,5 ay ancak dayanabildim yaklaşık 6000 TL (adliye masrafları dahil) zarar ile aracı sattım.Bu konu ile ilgili başımdan geçenleri şu linkten takip edebilirsiniz;
2015 Duster'ın Tavan Kısmından Gelen Sesler Ve Servis Hakkında
Sonuç olarak halen SSangyon aracımı mumla arıyorum hatta sattığım vatandaşa bir kaç geri bana satması yönünden teklifim oldu, aracı 32.000 TL'ye satmıştım hatta 33 teklif ettim yok dedi. Pick-Up'lar gerçekten alt yapı olarak sağlam ve güvenilir araçlar.Özellikle ülkemizin coğrafik yapısı, şehir dahili ve harici yolların kalitesi göz önüne alındığında bence tercih meselesi olan araçlardır. Yalnız hız limitleri, vergi yapılandırması, yakıt tüketimi gibi diğer dezavantajlarını da unutmamak gerekir.Ben sakin araç kullanan biriyim, şayet sizlerde sakin kullanırsanız binek arabaya yaptığını yaklaşık maliyet rakamları ile bu araçları da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz, sağlıcakla kalınız.
Sn. lucias dediklerinize aynen katılıyorum.