Yeni KORANDO SPORTS!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,820
Ynt: Yeni KORANDO SPORTS!

mustafa' Alıntı:
Merhaba

Bu soruya bana soylenilene dayarak yukaridaki cevabi vermistim. aksam aracinin trafik policesini elime aldigimda kisa sureli bir şok yasadim. policemde 1080 tl yaziyordu

simdi bu konuda baya canim sıkıldı.

acaba yeni trafik sigortasi oldugu icinmi boyle ? bayiyi arayip bilgi alicam.

saygilar..

Evet bu konunun cevabi cok karisik oldu. Bayiler kendi bunyesinde bulunan sigorta sirketleri ile is yapiyorlarmis yani fiyatta neyse o durumu var.

biraz arastirdim arkadasimda ayni aracin MT vitesi var onun trafik sigortasi 483 tl imis ki olmasi gereken rakamlar bunlar.

kaskoya gelince arastirinca iyi rakamlar cikiyor.
Benim kaskom 1350 tl tuttu. 2010 ford fiesta 1700 tl idi. :smiley:

Etiketler

işte bu gibi durumlarda müşteri olarak bizlerin daha fazla söğüşlenmemesi için siz dosyayı hazırlayın ben kendi işlemlerimi takip ederim derseniz birden tavırları değişiyor.çünkü plaka masrafı adı altında sizden biraz daha para tırtıklıyorlar.zorunlu sigorta ve plaka masraflarını düşün ben kendim yaparım dediğiniz anda en az 500-1000 tl daha kazancınız oluyor.bugün trafikte plaka işlemleri için harcanan para belli.ruhsat + plaka basım ücreti + haraç (bazı yerlerde yardım diye geçer) en fazla 250 tl ama sizden plaka masrafları diye en az beşyüz yada bin tl gibi ücret isterler ::smiley:

Merhabalar,
Durum çok karışık,
ben de yarın 2008 4x4 otomatik actyon sport alacağım.
dün sizin yazınızı görünce ben de buradaki 2 şirketten hem trafik sigortası hem de kasko için teklif istedim,
gelen rakamı görünce bayılacaktım :(
bir tanesi;
Trafik 969 lira
kasko 2.135 lira

diğeri;
Trafik 300 lira
kasko 1900 lira

bir an arabayı almaktan bile vazgeçmek geldi içimden, ne yapacağımı düşünüyorum işin aslı.

siz 1350 TL'lik kasko'yu hangi şirketten aldınız acaba?

Arkadaşlar,
aranızda 2008 4x4 otomatik actyon sport kullanan varsa ödediği trafik sigorta ve kasko tutarını paylaşabilirmi acaba?
teşekkürler

kabasakal73' Alıntı:
Merhabalar,
Durum çok karışık,
ben de yarın 2008 4x4 otomatik actyon sport alacağım.
dün sizin yazınızı görünce ben de buradaki 2 şirketten hem trafik sigortası hem de kasko için teklif istedim,
gelen rakamı görünce bayılacaktım :(
bir tanesi;
Trafik 969 lira
kasko 2.135 lira

diğeri;
Trafik 300 lira
kasko 1900 lira

bir an arabayı almaktan bile vazgeçmek geldi içimden, ne yapacağımı düşünüyorum işin aslı.

siz 1350 TL'lik kasko'yu hangi şirketten aldınız acaba?

Arkadaşlar,
aranızda 2008 4x4 otomatik actyon sport kullanan varsa ödediği trafik sigorta ve kasko tutarını paylaşabilirmi acaba?
teşekkürler

Trafik iyi fiyat almışsınız

Durumun araçla pek ilgisi yok bence sigorta şirketleri kafasına göre fiyat veriyor gibi

Ben kaskomu sompojapan firmasından yaptırdım .

Aracın fiyatı 45.000 tl aksesuar bedelide 4000 tl gayet iyi teminatları var.

Dilerseniz PM ulaşın size broker firmanın numarasını vereyim.

saygılarımla.

Sigorta yaptırırken, şirket sigorta birliğine üyemi diye bakınız...

http://www.tsrsb.org.tr/

bluedreamms' Alıntı:
Sigorta yaptırırken, şirket sigorta birliğine üyemi diye bakınız...

http://www.tsrsb.org.tr/

Evet bu konuda haklısınız

Bildiğim kadarı ile şükürki ülkemizde TSRSB ye kayılı olmadan hizmet veren bir şirket yok :smiley: Tabi tedbiri elden bırakmamk lazım.

Saygılarımla

Mustafa bey aracınız hayırlı olsun...Nasıl araçtan memnun musunuz..Araçla ilgili genel fikirlerinizi alabilir miyim..Saygılarımla...

mozarto' Alıntı:
Mustafa bey aracınız hayırlı olsun...Nasıl araçtan memnun musunuz..Araçla ilgili genel fikirlerinizi alabilir miyim..Saygılarımla...

Merhaba,

Araçtan genel anlamda memnun olduğumu belirtmek isterim.

Artıları

-Yol tutuşu emsal araçlara göre daha iyi (arkalar makaslı değil helezon yay ve süspansiyon sistemi)
-Yakıt sakin kullanılınca gayet tasarruflu (Fabrika verilerine ulaşıyorsunuz şehir içi 9-9,5 litre 100km)
-Araç muazzam bir ses izalayonu ile tertibatlandırılmış (motor sesi içeri gelmiyor)
-6 ileri sanzıman motoru uzun yolda düşük devirde yüksek hıza ulaşmanızı sağlıyor
-155 ps motoru yeterince tatminkar( Yakıt korkunuz yoksa basınca koltuğa yapıştırıyor :smiley:)
-arka koltuklar eğimli ve rahat
-Yumuşak bir süspansiyon sistmei ile donatılmış (Kasisleri yaylanarak hissediyorsunuz)
-Muazzam bir sürüş konforu sunuyor
-Müzik sistemi eh işte ama en sevdiğim tarafı cep telefonunuz bluetooth ile bağlanıyor üzerinden müzik dinleyebiliyorsunuz aynı zamanda konuşabiliyorsunuz
- Hem tam otomatik hemde triptonik vites sistemine sahip F1 şanzıman olması cabası :smiley:

Eksileri

- Bu araçların klasik problemi yağışlı havalarda ani gaz hareketleri arka tekerlerden tahrikli araçlarda fazla güven vermiyor
- Cruze kontrol olmaması( servise sordum taktırabilirim)
- Yolcu tarafında airbag olmaması ( Q paketlerinde var ama aradaki farkı vermye değmez )
- Büyük olması nedeni ile park sorunu :smiley:
- İkinci el piyasasının düşük olması (kullanıcı için emsallerinden ucuz olması çok iyi olması bu durumu ekarte ediyor bence)

Bana göre şuana kadar gayet başarılı fakat önümüzdeki günlerde daha net şeyler söyleyebilirim.

Saygılar.

BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..ALLAH KAZADAN BELADAN KORUSUN GÜLE GÜLE BİNİN...KASKO,TRAFİK SİGORTASINI KAÇA HALETTİNİZ ACABA..

mozarto' Alıntı:
BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..ALLAH KAZADAN BELADAN KORUSUN GÜLE GÜLE BİNİN...KASKO,TRAFİK SİGORTASINI KAÇA HALETTİNİZ ACABA..

mustafa' Alıntı:
Evet bu konunun cevabi cok karisik oldu. Bayiler kendi bunyesinde bulunan sigorta sirketleri ile is yapiyorlarmis yani fiyatta neyse o durumu var.

biraz arastirdim arkadasimda ayni aracin MT vitesi var onun trafik sigortasi 483 tl imis ki olmasi gereken rakamlar bunlar.

kaskoya gelince arastirinca iyi rakamlar cikiyor.
Benim kaskom 1350 tl tuttu. 2010 ford fiesta 1700 tl idi. :smiley:

1350 tl kasko dur . Trafik sigortasını aldığını bayi yapıyor.

Merhaba arkadaşlar,

Çiçeği burnunda korando sportçulardanım. Aracımı bu hafta teslim aldım. Aracım Q olamayan modelden aldım aracı teslim almadan önce hız sabitleyici de taktırdım. İsteyipte fiyatını çok pahalıdır diye sormayan arkadaşlar bütün kablo tesisatları çekikmiş yarım saatte takıyorlar 350tl.

saygılar
Melih

Melih Çelik' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Çiçeği burnunda korando sportçulardanım. Aracımı bu hafta teslim aldım. Aracım Q olamayan modelden aldım aracı teslim almadan önce hız sabitleyici de taktırdım. İsteyipte fiyatını çok pahalıdır diye sormayan arkadaşlar bütün kablo tesisatları çekikmiş yarım saatte takıyorlar 350tl.

saygılar
Melih

Melih bey aracınız hayırlı olsun bende düşünüyorum hız sabitleyici takmayı fiyat güzelmiş.

Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın ailemiz büyüyor yakında bu araçları bir araya getirelim bir gezi yapalım :smiley:

saygılar..

Sağolun Mustafa bey,

Bu pazar kartalkaya ya gidiyorum bakalım karda test olacak hemde :smiley: Vitesin yanındaki W bakalım fayda sağlayacak mı?

Her türlü etkinlikte mutlaka bulunurum. Yeter ki zaman uygun olsun...

ARACINIZ HAYIRLI OLSUN..GÜLE GÜLE KULLANIN MELİH BEY :smiley: SİZİN ADINIZA SEVİNDİM...

yeni korando sports alan arkadaslar araclariniz hayırli olsun tekerinize taş degmesin ..
ama unutmayin arac 2 ceker ve arka cok hafif on taraf agir surus dinamıkleri de buna gore dogal olarak kar da buzda camurda ozellikle dikkatli olun lutfen ... selamlar ..

Evet arkadaşlar tatil bitti ve aracım ile 2000km yapmış oldum.

Kar da araç çok kötü. Zincir taktığım halde araç dik yerlerde hep yanyan gidiyor.
uzun yolda otobanda tam bir harika hızı gidişi düşündüğümden çok çok iyi. Tek bir dez avantajı var yakıta hiç acımıyor 10 ile 11lt arası yakıt harcıyor. Fakat 180km hız da bile gayet standart bir hızda gidiyormuşsunuz gibi oluyor. Hız sabitleyici 170km hıza kadar yükseltiyor daha yukarı çıkmıyor. hız sabitleyiciyi 90km ye ayarladığınızda rampa aşağıya giderken bile 91km olmuyor fakat ilginç bir şekilde anlık kullanım sürekli 6-7lt civarında tutuyor.

Şimdiki düşüncem aracın kesinlikle arkasına ciddi bir ağırlık yerleştirmek. Ayrıca zamanla yakıtın düşmesi için dua edicem :smiley: Yine de aracı aldığım için hiç pişman olmadım....

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR