Yeni Kasa Grand Vitara'nın Olumsuz Yanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Evren UYANIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,943
Ynt: Yeni Kasa Grand Vitara'nın Olumsuz Yanları

vethek' Alıntı:
2008 model 1,9 ddsi aracım var. yol bilgisayarı gaza basmazsam 30 gösteriyor normal yolda giderken 11-12 aralığında. gaza basınca sayılar düşmeye başlıyor. şehir içinde 2,7 felan gösteriyor. mantıklı olanı gaza basınca yol bilgisayarındaki sayısal değerin artmasıdır. ama aracımda bu durum tam tersi. aynı şekilde ortalama yakıt tüketimide ters göstermektedir. zaman ayırıp yorum yazabileceklere. teşekkür ederim.
Motor sogukken yeni calistirildiginda ve uzun sure rolantide calistiginda yuksek degerler okumasi normal.
Ariza olup olmadigini anlamanin bir yolu da ortalama "average" degerlerini de gozlemlemek ve duz yolda ve sabit bir hizla ornegin 90 km ile degerin ortalamasini not almak,anlik sarfiyat gaza basis siddetine gore anlik cok degisken bir skalada olsa da ort 6.0-7.0 lt/100 km arasi deger normal sayilabilir.

Etiketler

100 km de kaç litre yaktığını gösterebildiği gibi bir de 1 litre yakıt ile kaç kilometre gideceğini de gösterebiliyor sanırım..

hknhcs' Alıntı:
100 km de kaç litre yaktığını gösterebildiği gibi bir de 1 litre yakıt ile kaç kilometre gideceğini de gösterebiliyor sanırım..
2010-12 modelleri bilemiyorum ama 2006+ larda boyle bir secenek yok.

Yol bilgisayarı sıfırda otuza kadar.
Ama aracın yakıt sarfıyatının olmadığı
durumlarda 30 lt gösteriyor. Ama gaza
yüklenince bu değer kademeli olarak
Düşüyor. Tamamen ters çalılıyor. Umarım anlatabildim.
Yadım bekliyorum

Ben konuyu anladım fakat bana ilginç gelen 2008 model bir araç için konuşuyoruz sanırım bunun farkına yeni mi vardınız?

-Hayır Hep böyle idi ise bilgisayar fonksiyonları büyük ihtimalle yanlış/hatalı ölçüm yapıyor olabilir.Yani ben burada verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tamamıyla analitik bir mantık yürütüyorum şöyle ki ;
normal parametremiz 0.......15.......30 lt / 100 km ,bu ölçümün şehir içi ortalamasını 9 ,sehirdışı ortalamasını (AVG) 6 alalım ,birebir ters çalıştığını düşünecek olursak bu ölçümler (sizin araçta) şehir dışı 21 ,şehir içi de 24 göstermelidir.Ama Normal yolda giderken anlık ölçümler 11-12 civarı diyorsunuz ve de şehir içi 2.7 civarı oluşu da bu teoriyi alaşağı ediyor yani yukarıdaki mantıkla bu eşleşmeye uymuyor aslında normal yolda giderken anlık ölçümü alamazsınız yani daha önce dediğim gibi gaz pedalına dokunma hassasiyetine göre bu değer normal bir araçta yaklaşık 5-30 arasında değişir.Bu yüzden ortalamaları konuşmak zorundayız.

-Evet ise de bir depo ile (66 lt) şehirler arası yolda yaklaşık 90 km hızla yakıt tüketiminiz yol durumuna göre 800-950 km olması gerekir,bu kıstaslara göre bir karşılaştırma yaparak aracınızın öncelikle normal yakıt sarf edip sarf etmediğini öğrenebilir bu paralellikle de yetkili servise giderek bilgisayarın kontrolünü yaptırabilirsiniz.

aracın ortalama yakıt sarfiyatı yol bilgisayasrında 11,2lt gerçekte 7lt. benim sıkıntım anlık ve ortalama yakıt sarfiyatının göstergede tersten işlemesi buda doğru sonucu vermiyor. 11,2 ortalama göstermesi 7lt tekebül etmiyor. bu arada aracın ikinci sahibiyim. daha önce 2006 modeli kullandım onda öyle bir sorun yoktu. ama bunda gösterge tersten işliyor . normale nasıl çevirtebiliirm. servise sordum kafaları basıp anlamadılar. hala bana gaza basınca artar dediler.
teşekkür ederim

vethek' Alıntı:
aracın ortalama yakıt sarfiyatı yol bilgisayasrında 11,2lt gerçekte 7lt. benim sıkıntım anlık ve ortalama yakıt sarfiyatının göstergede tersten işlemesi buda doğru sonucu vermiyor. 11,2 ortalama göstermesi 7lt tekebül etmiyor. bu arada aracın ikinci sahibiyim. daha önce 2006 modeli kullandım onda öyle bir sorun yoktu. ama bunda gösterge tersten işliyor . normale nasıl çevirtebiliirm. servise sordum kafaları basıp anlamadılar. hala bana gaza basınca artar dediler.
teşekkür ederim
evet sorun oldugu acik ,kafalarinin basmamasi da normal ,basan bir usta bulmak bu devirde zor,acikca gecistirmisler .Sehir bildirebilirsen arkadaslar tavsiyede bulunabilir sanirim.yine de ilgilenen servis bulamazsan suzuki izmit mrkz e ilgili mail atmani oneririm

giresunda yaşıyorum. izmitle görüşücem burda sizlerle paylaşırım.ilginiz için teşekkür ederim

izmit çobanoğlu suzuki servisi ile telefonda görüştüm. sorunumu anlatınca usta hemen yardımcı oldu.

kontak kapalı iken yol bilgisayarı yanındaki düğmeye basılı tutarak kontağı açıyoruz. ekranda km/lt işareti geliyor ve yanıp sönüyor. bir kez daha basıp çekiyoruz bu sefer lt/km olarak değişiyor. bu konumda ilen uzun basınca yanıp sönen değer sabitleniyor. köy yolu ortalama yakıt tüketimim 9 olarak gösterdi ki buda benim için gerçek değer. 0,36kr yakıyor aracım oda 9lt tekabul ediyor(termo pet 3,98litre fiyatı).

hepinize teşekkür ederim.

Mile/Km , lt/gallon olcu birimi degisikligi yapilabildigini biliyordum ama bu ters parametre degisim olayini ben de bilmiyordum belki de menzil bilgisine ihtiyac olmadigindan , "lt/km" dedigin bende lt/100 km gosteriyor.
Zaten ilk mesajinda belirttigin degerin (30) birimini yazsaydin cozume daha direkt ulasilabilirdi..ya da sen de de farkina varip ariza saptamasi yerine mod farki oldugunu anlayabilirdin.
Paylasim adina tsk.

ilginiz için teşekkür ederim. kendimi tam ifade edemedim. yardımlarınız için teşekkür ederim.

aracımın kumandasında açma düğmesine bir kez basınca sadece benim kapım açılıyor. tekrar açma düğmesine basınca diper kapıların kilidi açılıyor. bunu tek basışta tüm kapıların açılması gibi bir yöntemi varmı.?

Sayın vethek,

Aynı durum bende de var dememe kalmadı meseleyi çözdünüz ve bizede açıkladınız. Bende de parametreler ters demekki. Yokuş çıkarken 7 lt yazan ekran inerken 30 a bile vurduğu için bakmaz olmuştum. Ortalamaya basınca nasılsa doğru değeri veriyor diye (bende de 9 lt. civarı ortalama veriyor). Ayrıca devamlı depoyu fullemek suretiyle tüketim kontrolu yapmaktayım. Son yaptığım kontrolda km. de 45 kuruş yaktı.
Bu aracı devirli kullanan ekonomi beklememeli. Gaz pedalını okşayarak giderseniz mesele çözülüyor.
(bende 2007 model GV 3k var.).
Sürücü kapısı dışındakilerin tek seferde açılmamasının sebebinin bilhassa bayanların sağ koltuğa koydukları çantalarının kapılmasına karşı düşünülmüş bir emniyet tedbiri olduunu söylemişti serviste bir yetkili. Çare varmı diye sormadım bu açıklamayı dinleyince.

sayın prafa teşekkür ederim. kapıların açılması ile ilgili kumandadan bunun çözüm yolu vardır illaki ama sabırla paylaşacak arkadaşı bekliyoruz. iyi günler diliyorum

Evet bu uzaktan kumandanın maharetleri ile ilgili bazı şeyleri yabancı forumlarda okumuştum ,tekrar bir göz atıp bunları afişe etmede fayda var bir çoğumuz kullandığımız araçların özellikleri hakkında bilgi sahibi değiliz ya da yetersiz kalıyoruz aslında bunları hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılmak üzere ayrı bir başlık altında toplamakta fayda var çünkü bu başlık olumsuz taraflarla ilgili..

Bu konuyla ilgili benim öğrendiğim ama uygulamadığım diğer bir özellik ; eğer farlar kontak açinca otomatik olarak yansın ve kapatınca otomatik olarak sonsun istiyorsanız yapmanız gereken
Aracınızın kontağını açın 5 kere parkları yakıp söndürün (sinyal kolu üzerindeki far açma kapama düğmesini bir kere çevirmek suretiyle)
Ardından da 5 kere farları yakıp söndürün (far açma kapama düğmesini her seferinde iki kere çevirin )
Sonunda bir uyarı sesi duyacaksınız. Bundan sonra aracınız çalıştığında farlarınız otomatik olarak yanacak.
Bu işlemi iptal etmek için aynı işlemi sırasıyla yapmanız yeterli.

Dediğim gibi uygulamasını yapmadım ve bu yazdıklarım haricinde bir detay bilmiyorum .

Diğer önemli bir not ;

Eğer arabanın içinde bir şekilde 2. anahtar kumanda var ise ve diğer anahtarla aracı kilitlemeye çalışırsanız bu hiç bir şeye yaramaz yani kapıları kilitleyemezsiniz ,aynı durum herhangi bir kapının tam kapatılmadığı durumlarda da geçerlidir.

Sayın braveheart kardeşim yazılarınızı takip ettim çok yardımcı oluyorsunuz. Bende Audi A3 tek kapı aracımı satıp Suzuki grand Vitara 2011 -2012 model 3 kapı almayı düşünüyorum.Sebebi ise yazları köy yollarında A3 un zorlanması.Yani kışın İstanbul'da yazın köy yollarında kullanılacak bir araç olacak. Ortalama 15-20 bin km yol yapıyorum senede. Hal böyle olunca da LPG olmazsa olmaz oluyor. Araştırmalarıma göre ve sizin paylasimlariniza göre LPG uzun vadede zarar veriyor. Bu her araba için geçerli sanırım. Audi A3 içinde ayni şekilde. Yalnız hafif alaşım subaplar euro 5 ve euro 6 motorlarda kullanildigini duydum 2011-2012 Suzuki grand Vitara 3 kapilar sanırım euro 4 motor eğer yanlissam duzeltiniz. Bu LPG li kullanım birazda aracı nasil kullandiginla da alakali olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR