Ynt: Yeni Kasa Grand Vitara'nın Olumsuz Yanları
Sayın ksd,
Bu konuyu neden bu kadar mesele yaptınız anlamıyorum. Kimseyle yarışta değiliz, kimsenin kimseyi aşağıladığı da YOK. Bu kadar alınganlığa da gerek YOK !
HA konu EĞER "en iyi off-road aracı kimin" veya "en iyi off-road sürücüsü kim "olarak algılanıyorsa, o da benim sorunum DEĞİL, öyle bir konuyla işim olmaz.
Konu: "Yeni kasa Grand Vitara'nın Olumsuz Yanları". Ben de:
"EVET, sonuçta iş makinesinin açtığı bir orman yolu, evet yaklaşık 15cm kar var, evet lastikler kış lastiği değil...
Yeni kasa 5K'da BF-Goodrich T/A var, eski kasa 3K'da ise yaz ve yol lastiği."
diyerek, şartların ne kadar da olumSUZ ve caydırıcı olduğunu belirtip,
"en azından %100 kilitlenebilen arka diferansiyel olsaydı, kurtulmak daha kolay olurdu..."
diyerek sözlerimi noktalamışım, halen de öyle düşünüyorum AMA yanılıyor da olabilirim.
SONUÇTA önden 1 arkadan 1 teker patinaja düşünce araç çakılıp kalıyor.
YİNE DE bir konuda sizinle hem fikirim: "4L Lock'da 2. veya 3. viteste hızlanıp gelinerek o rampa aşılırdı".
Bir de, yeni kasada avatntaj sağladığı iddia edilen "merkezi LSD diferansiyel" konusu var ve siz de:
"4- Sadece lastiklerden değil fark, LSD 3 kapıda yok, bu biraz da olsa avantaj sağlıyor" demişsiniz.
Bildiğiniz üzere ben mekanik uzmanı değilim. "ENGİN BİLGİNİZLE" lütfen beni aydınlatın.
O videolardaki her 2 araç (eski kasa 3K ve yeni kasa 5K) da arazi vitesini "4L-Lock modu"na almış olduğundan, merkezi LSD'nin ne işe yaradığını bilmiyorum.
HA yeni kasa 5K 4H'da, eski kasa 3K 2H veya 4H modunda iken, o merkezi LSD şüphesiz avantaj sağlar AMA her ikisi de 4L-Lock'da iken merkezi LSD neye yarar?
Alıntı yaptığınız farklı forumda bana cevap yazan kişi de "arkadaşım" DEĞİL.
Haa, sözde "Co-pilotluğumla" ilgili istediğiniz görüntüyü istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.
ASLINDA co-pilotlık gibi bir misyonum YOK, bu konuda kendimi ispatlama veya "kahramanlık" peşinde de DEĞİLİM.
Off-road'da HİÇ iddialı olMADIM, off-roadcu da DEĞİLİM, sadece kendi halinde bir 4x4x kullanıcısıyım, kimseyle "sidik yarışına" GİRMEM...