Yeni Hız Limitleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,326
Ynt: Yeni Hız Limitleri

Şu hız limitleri konusunda yıllardır aklıma takılan bir şey var.
Hız limitlerini hep aracın özelliklerine göre belirler ve yukarıda da izlediğiniz gibi çokça çapraşık durumlarla karşılaşırız.
Hız limitlerini belirlerken kamyon şu kadar, minibüs bu kadar,jeep olursa şöyle, otomobil olursa böyle, otomobilden yapma panelvan olursa şöyle..
Aynı Palio dan binek olursa otomobil limitine giriyor, arkası camsız panel olursa kamyonet limitine.

Abi BMW min kadranı 300 sen diyorsun 100..Biz onca parayı boşuna mı verdik...
3 bin lira etmez "kuş" tarladan çıkıp çamurlu tekerlekleri ile önünde 40 ile zar zor gider, sen arkadan 100 ile neredeyse tamponuna binersin..
Uzar gider tren yolları...

50 yıldır ülkemizin her yol şartlarında her model marka ve güçte arabası ile edindiğim izlenimler..

Eyy amirim..Amirlerim...
Bilirmisiniz ki her yolun kendine göre uygun bir hız limiti vardır.
Düz ve düzgün satıhlı yolda başka , düz ve bozuk satıhta başka, viraljlı yolda başka,dik rampalarada başka dik ve virajlı rampalarda(iniş ve çıkış olarak) başka..
Bizim gibi belirli standarta göre yapılması gereken ama hep de malzemeden çalınarak yapılan ve iki yılda dağılan yollarımız..
Milletvekilinden torpilli çok iyi kalite köy yollarımız, komisyonun yüksekliğinden malzemeden bolca çalınmış rezalet otoyollarımız...Neler nelerimiz var bizim.

Bak amirim..Her yolun araca göre değil yolun durumuna göre hız limiti olur...
Bu gün traktör hariç kamyonu, otobüsü, otomobili her çeşit araç 100 km. ya da istenilen hızla rahat rahat gidebilir ve istenildiği zamanda durabilir, hiç merek etmeyin.
Sizin yapacağınız şey yolun durumuna ve riskine göre YOL HIZ LİMİTİLERİNİ BELİRLEMEK, levhalarını dikmek ve araçların bir birini sollamadan seyretmesini sağlamak...

O sollama yüzünden her yıl verdiğimiz telefatın büyük bir bölümü sizin hala gerçekleri görememenizden, öncekiler ne yapmışlarsa aynen ve hataları ile birlikte tekrar etmeniz den yani sorgulama mantığına hiç bir zaman ulaşamamanızdan kaynaklanıyor.O nun da nedeni aldığınız ya da alamadığınız çağdaş eğitim ve yetiştirilme tarzınızdan (!) kaynaklanıyor..
Yani trafik canavarı var ve siz hiç bir zaman o canavarı avlayıp gebertmek yerine canavardan nasıl kaçacağınızı düşünüyorsunuz.
Daha çok düşünürsünüz bu kafayla çook..
 

Etiketler
Ynt: Yeni Hız Limitleri

aracın göstergesindeki hız ile radarda ki hız arasındaki fark bildiğim kadarı ile motorun gücünün tekerleklere tam olarak gitmemesi bunada tork diyorlar.
 


Ynt: Yeni Hız Limitleri

Yeni hız limitlerinde"her bölünmüş yolda da"örneğin,otomobiller için max.110km/h hızın GEÇERLİ OLMADIĞINI "belirteyim.Tabi bu farkın her karayolunda uyarı levhaları ile de işaretlendiğini sanmıyorum.Afyon-Ankara karayolunda 90 ve 110 olarak yolun bazı kesimlerinde işaretlenmiş(yolun yerleşim yerlerine yakınlığı ve yolun viraj vs.)Ancak Bursa-İzmir karayolunda benzer özelliklerde bölünmüş yolda bu işaretlemeler yok!
Bu demektirki 90 ve 110km/h uyarılarını görmediğinizde max.90 km/h kabul edin(derdinizi anlatamazsınız)
 

Ynt: Yeni Hız Limitleri

Sn.Rüzgar,
Türkiye trafik çelişkilerini çok güzel dile getirmişsiniz.Bu konuda istikrarsızlığımızı sürdürdüğümüzü gösteriyoruz."Sizin yap................." cümlenizdeki görevlerinden(bir önceki mesajımda söz ettiğim örnekteki durum)Trafik levhaları görevi de yerine getirilmemiş.
 



Ynt: Yeni Hız Limitleri

zaloğlu' Alıntı:
Salih bey epeycedir kafama takılan hız göstergesini çözdünüz teşekkür ederim.
Ben 90 la giderken Navigasyondaki hız 81 -82 gösteriyor.Hatta acaba navigasyonmu eksik gösteriyor diye baya araştırmıştım .Çözümü bulamamıştım.Sağolun sağlıkla kalın.


Nihat bey evet NAVİGASYONUNUZDAKI hız gercek hızınızdır,

Hep derler ya trafık polısı 5 veya 10 km re tolerans veıyor dıye bunlar gercek deyıl telorans falan yok onlar gercek km ye bakıyorlar selamlar..
 


Ynt: Yeni Hız Limitleri

Hız limitlerinin %10 kadar toleransı olduğunu biliyorum. %10 toleranstan sonra caza yazıldığını sanıyorum.

Bir de karavanla seyahat ederken hiç acele etmeden, çevremdeki her şeyin farkına vararak daha yavaş gitmeye çalışıyorum. Bir yere yetişmek gibi bir çaba olmadığı ve geç kalma endişesi olmadığı için daha strassiz bir sürüş oluyor.

Hani karavan özgürlüktür diyorua ya, İşte o özgürlük bu duygu olsa gerek.
 

Ynt: Yeni Hız Limitleri

Eralp bey, söylemiş olduğunuz tölerans zaten hızla ilgili trafik cezalarının adında gizli.

Hızlı limitlerini aşma konusunda iki türlü trafik cezası var.

1) Hız sınırlarını % 10’dan % 30’a (otuz dahil) kadar aşmak (Sürücülere 140,00 TL. Peşin 105,00 TL.)
2) Hız sınırlarını % 30’dan fazla aşmak (Sürücülere 290,00 TL. Peşin 217,50 TL .)
 

Ynt: Yeni Hız Limitleri

eralpserper' Alıntı:
Hız limitlerinin %10 kadar toleransı olduğunu biliyorum. %10 toleranstan sonra caza yazıldığını sanıyorum.

Bir de karavanla seyahat ederken hiç acele etmeden, çevremdeki her şeyin farkına vararak daha yavaş gitmeye çalışıyorum. Bir yere yetişmek gibi bir çaba olmadığı ve geç kalma endişesi olmadığı için daha strassiz bir sürüş oluyor.

Hani karavan özgürlüktür diyorua ya, İşte o özgürlük bu duygu olsa gerek.

Eralp bey telorans demeyelımde arabanız kac km re fazla gosterıyorsa o sızın teloransınız oluyor demek daha dogru zannedersem..
 



Ynt: Yeni Hız Limitleri

bayar28' Alıntı:
Eralp bey telorans demeyelımde arabanız kac km re fazla gosterıyorsa o sızın teloransınız oluyor demek daha dogru zannedersem..

konun aslı şudur: 100km hız limiti olan yolda aracınız navigasyon cihazında olsun polis radarında olsun gerçek hızınız 110km nin üstüne çıkmadığı sürece size ceza yazılamaz. %10 luk tolerans ifadesi buradaki 10km dir. gerçek hızınız 111km/h olduğu anda cezayı haketmiş oluyorsunuz. araç ibrelerinde okunan hız ile gerçek hız arasında lastih çapından tutunda havasına kadar pek çok etkenden dolayı farklılıklar oluyor. son seyehatimde özellikle konuyu kontrol ettim sadece hız gösterhgemizde değil yapılan yolu gösteren numaratörde fazla yazmakta. navigasyonum toplam yolculuğun 351.2km derken aracımda 363km yazmakta idi.

bu aynı zamanda bizlerin hep ölçü kabul ettiğimiz 100km de şu kadar yaktım muhabbetimiz vardır onunda yanlış olduğunu aslında daha fazla yakıyor olduğumuzu, yağ değişimini, daha erken yaptığımızı, servise 12.000km de bir gidiyorum aslında 350km kadar daha erken gittiğimi de göstermekte.

navigasyonlarda birde yol bilgisayarı gibi çalışan bölüm var. bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum. seyehate çıkmadan önce burayı sıfırladığınızda bir daha buraya baktığınızda gördüğünüz rakamlar ortlama seyehat hızınızdan tutunda kaç dakika durakladığınıza ( kırmızı ışıklardaki durmalar bile) , maksimum hızınıza, max.-min. yükselti bilgisine kadar pek çok bilgi içermektedir. olur ya polis ile hız konusunda çelişkiye düştüğünüzde size bir dayanak noktası oluşturabilir.

tatil dönüşünde radara yakalandığım için çevrildim, gülmeye başladım polis ceza yiyecen gülüyorsun dediğinde 2000km den fazla yol yaptığımı , kurallara uyduğumu fakat az önce bir konvoy sollarken 140 a kadar çıktığımı ve konvoyu solladıktan sonrada normal seyir hızıma inene kadar arabayı gaza basmadan kullandığımı söyledim ve navigasyonu alıp polis otosuna gittim. beraber baktık verilere. sonra eleman gezici radarı çağırdı ve benim görüntüleri beraber izledik. 85 le giderken konvoyu sollamaya başlıyorum hız 142 gibi bişey oluyor en öndekini geçtikten sonra hızda biraz yavaşlama oluyor ve görüntüde orada bitiyor . size bir ceza yazmak zorundayım birdaha olmasın cezası yazalım emniyet kemeri takmamaktan dediler ve radar cezasından böylece yırtmışlığım var. yolculuk ortalamam (duraklama hariç ) 74km falandı yanlış hatırlamıyorsam.
 



Ynt: Yeni Hız Limitleri

aslanahmet' Alıntı:

Teşekkürler... :smiley:

Genelde 90'ı çok geçmemeye özen gösteriyordum iki nedenle; biri normal yakıt tüketimi, diğeri ceza yememek için ki sonuçta ikisi de duygusal(!)... ;D Zaman zaman hızda kaçamaklar oluyordu; ceza yeme olasılığı, bundan sonra epeyce azaldı benim için... ;)

Cavid Sezen
 

Ynt: Yeni Hız Limitleri

Konuyla ilgili EGM nün duyurusu;

27.03.2012
İçerik : PANELVAN KAMYONETLERİN HIZLARININ ARTIRIMI
21 Mart 2012 tarih ve 28420 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. Maddesi’nde yer alan tabloya panelvan (N1) araç cinsi ibaresi eklenmiş, yönetmeliğin “Tanımlar” başlıklı 3. Maddesi’ne de “Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir” ibaresi eklenmiştir.
Panelvan olarak tanımlanan araçların hız sınırlarının karayollarına daha uygun hale getirilerek trafik akışının güvenli ve düzenli olarak sağlanması amaçlanan yönetmelikle panelvanlar için yeni hız limitleri yerleşim yeri içinde 50, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 85, bölünmüş yollarda 100 ve otoyollarda 110 km olarak belirlenmiştir.

http://www.egm.gov.tr/detay.aspx?id=87&tur=duyurular
 



Ynt: Yeni Hız Limitleri

mantıklı ve güzel olmuş,otoyol da bile hacı murat'tan yavaş gitmek, sollarken ki bakışları üzücü oluyordu :smiley: :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Mesajlar
1,523,899
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR



Geri
Üst