Yeni Hız Limitleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,326

aslanahmet

Zirve
Yer
İstanbul
Yeni Hız Limitleri Tablosu

HIZLÄ°MÄ°T.JPG

Etiketler
Ynt: Yeni Hız Limitleri

Bu tabloya göre ruhsatında M1 yazan motorlu karavan ve minibüsler, otomobil gibi değerlendiriliyor olması lazım. Tabii bu benim tahminim. Yolda radar çevirdiğinde polislere göstermek için bu tablodan bir çıktı alın bence.

Bazı motorlu karavanların ruhsatında hata ile N1 yazılmış. Bu ruhsat sahipleri şansız. Onlardan biri de benim :mad: . Otobanda bile 95 km/h hızla gidebilecek. Gerçi benim için çok farketmiyor, benim karavanın yapabildiği maksimum hız bu :D

Bilmeyenler için yazayım;
M1G : Yolcu taşımak amaçlı ARAZİ TAŞITI ( Bildiğimiz Jeepler :smiley: )
N1G : Yük taşımak amaçlı ARAZİ TAŞITI (Bildiğimiz 4x4 pikaplar)

Bir şey daha dikkatiniz çekti mi?

M1 sınıfı Minibüs yok. Çünkü artık şöför dahil 9 kişiye kadar olan araçlar otomobil sınıfında olacak ( Yeni sıfır araçlar için geçerli) . İlk satıştaki ÖTV side ona göre olacak. Minibüs olarak almak istiyorsanız 10 kişik araç alacaksınız sınıfı da M2 olacak. Transporter, Vito gibi sıfır camlıvanları proje ile VIP araca çevrilirken ruhsatı da minibüs (8+1) yapılıp çok düşük ÖTV farkı ödeniyordu. Bunu engellemek için yapılmış. Artık gerçek minibüs yapmak için 10 kişilik koltuk yapmak gerekecek. Bu da arkada 3 sıra koltuk demek. VIPe uymaz. VIP'e çevirmek isteyen aracını otomobil yapacak. ÖTV farkı da ona göre okkalı olacak.

Emeğe teşekkür; bu arada belirteyim, bölünmüş yolda 5 km daha hızlı gidebileceğim!.. :D

Cavid Sezen

aslanahmet' Alıntı:
Bilmeyenler için yazayım;
M1G : Yolcu taşımak amaçlı ARAZİ TAŞITI ( Bildiğimiz Jeepler :smiley: )
N1G : Yük taşımak amaçlı ARAZİ TAŞITI (Bildiğimiz 4x4 pikaplar)

110 luk defender a N1G vermişler pickup değil... arkadaşımın defenderında N1G yazıyor ruhsatta

polısın kesınlıkle hız lımıtlerınde afetmez yanlız arabaların kilometresı % 6 fazla gosterıyor 100 km len gıden bır arabanın km sı 94 km dır bazı arabalarda az daha farklı olabılır..

bayar28' Alıntı:
yanlız arabaların kilometresı % 6 fazla gosterıyor 100 km len gıden bır arabanın km sı 94 km dır bazı arabalarda az daha farklı olabılır..

İlk kez duyduğum birşey, ilginç; bilgisizliğime verin!... :-[

Cavid Sezen

Cavit hocam ben de ilk kez duydum ama durumu bazı karayollarındaki "dijital hız uyarı "göstergelerinde farkettiğimi şimdi anlıyorum. Neden benim göstergemle,o hız göstergesinin arasında 8-10 km/h gibi fark oluyor? diye düşünmüştüm.
Yararlı bir bilgi,teşekkürler

armes' Alıntı:
Cavit hocam ben de ilk kez duydum ama durumu bazı karayollarındaki "dijital hız uyarı "göstergelerinde farkettiğimi şimdi anlıyorum. Neden benim göstergemle,o hız göstergesinin arasında 8-10 km/h gibi fark oluyor? diye düşünmüştüm.
Yararlı bir bilgi,teşekkürler

Gerçekten de bu durum benim de dikkatimi çeker gibi olmuştu ama üzerinde çok durmamıştım Arif Bey; sağolun, ayırdına varmamı sağladınız.

Cavid Sezen

bayar28' Alıntı:
polısın kesınlıkle hız lımıtlerınde afetmez yanlız arabaların kilometresı % 6 fazla gosterıyor 100 km len gıden bır arabanın km sı 94 km dır bazı arabalarda az daha farklı olabılır..
Salih bey epeycedir kafama takılan hız göstergesini çözdünüz teşekkür ederim.
Ben 90 la giderken Navigasyondaki hız 81 -82 gösteriyor.Hatta acaba navigasyonmu eksik gösteriyor diye baya araştırmıştım .Çözümü bulamamıştım.Sağolun sağlıkla kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR