yeni cj yeni dertlermiş

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KIZILIRMAK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,892

KIZILIRMAK

Yeni Üye
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
0
80 model cj 6 aldım özelikle sabahları motor titreyerek çalışıyor taki araba dahi sallanıyor. 15 dk sonra motor ısının ca bu sorun kayboluyor. bu sorun lpg de daha belirgin ama benzindede yapıyor. bu şekilde çalışırken bazande gaz vermezsem stop ediyor yine bu esnada egzoz dan siyah bi duman atıyor ancak tüm bunlar motor ısındıktan sonra kayboluyor bu anlattıklarım normalmidir. sizin araclarınızda da benzer sorunlar varmı bilgisi olan arkadaşlar bu acemi kardeşinize yardımcı olursa sevinirim saygılar ???
 

Etiketler
Ynt: yeni cj yeni dertlermiş

Aracı eğer soğukken rolantede bırakırsanız bundan dolayı titreme yapabilir. Gaz verince titremeyi kesmiyor mu ?
 

Ynt: yeni cj yeni dertlermiş

EVET GAZ VERİNCE TİTREMEYİ KESİYOR. RÖLANTİDE İSE YA PARKİNSONLU GİBİ TİTRİYOR. ;D YADA STOP EDİYOR
EVLE İŞİM ARASI YÜRÜYEREK 15 DK MOTORUN ISINMASINI BEKLEMEK YİNE BU KADAR SÜRDÜĞÜNDEN ARACI SADECE HAFTA SONLARI YAYLALARDA KULLANABİLİYORUM. BÖYLECE ARAÇ KENDİ KULLANIM KULVARINI KENDSİSİ BELİRLEMİŞ OLUYOR GALİBA :smiley:
 

Ynt: yeni cj yeni dertlermiş

Araç benzinde yada gazda olsun soğukken titremesi normaldir. Sizin CJ nin jikle çalışmıyormu soğuk havalarda motor ısınana kadar biraz daha devirli çalışır. Böylece titreme ve stop etme ortadan kalkar... Yada aracın rölantesini biraz daha yükseltin...
 

Ynt: yeni cj yeni dertlermiş

merhaba aynı sorun bendede vardı ve göztepe oto sanayide Ahmet usta tüm sorunu halletti isterseniz size telefonunu verebilirim.
 



Ynt: yeni cj yeni dertlermiş

Normalde CJ'lerin motoru souğukken rolantiden daha devirli çalışması gerekir.
Eğer sizin CJ'niz bu şekilde çalışmıyorsa, jikleniz arızalıdır. Bir ustaya gösteriverin derim...
 

Ynt: yeni cj yeni dertlermiş

aynı sorunu ben de yaşamıştım
çözüm için karbüratör ayarı yapıldı,
yakın bir akrabam karbüratör ustası olduğu için :smiley: bu dertten kurtulmuştum
bence iyi bir karbüratör ustası ile görüşün
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst