Yeni Bir Karavan Yine Bir Mercedes-sprinter 315 Cdi Karavan Dönüşüm Serüveni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kayahan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57

kayahan

Manavgat / Antalya
Web
www.flickr.com
Merhabalar

Kamu kurumunda memur olarak çalışmakta ve Manavgat’ta ikamet etmekteyim. “GezenBilir” sayfası ile tanışmam üye olmam 2009 yılına rastlar. Yurt dışı seyahatlerimde bilgi almak için üye olduğumu hatırlıyorum. O zamandan beri zaman zaman forum sayfasının geziler bölümüne baktığım oluyordu.

Forumdan @belka Toygar Bey’in face paylaşımları, Janberk Beyin yine Face paylaşımları, ve youtubede seyrettiğim takip ettiğim kişilerin de etkisiyle karavan edinmeye karar verdim. Bir süre çekme karavan diye düşündüm. Sonra risklerini göze aldığımda motokaravanın daha uygun olduğunu düşündüm.

Başta araç seçimi olmak üzere bir çok konuda geniş araştırmalar ve bilgi alış verişleri yaptım. Bu anlamda başta @Akdeniz45 Hüseyin bey, @janberkaydemir Janberk Aydemir Bey, @tarkan Alkış ve @ermus35 Mustafa Bey'e verdikleri bilgi ve tecrübe desteklerinden ve yaptığımız ikili görüşmelerdeki istişarelerimizden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Birebir iletişime geçemediğim ama Forumda her birinin ayrı ayrı çok kıymetli bilgi ve tecrübelerini paylaşan bütün forum arkadaşlarımıza da yine çok teşekkür ediyorum. İyi ki Bilgi ve tecrübelerini paylaşmışlar. Hepiniz iyi ki varsınız.

En nihayetinde an itibari ile 2009 Mercedes Sprinter Minibüs almış bulunmaktayım. Aracın karavana dönüşümü kendim gerçekleştireceğimden uzun soluklu olacak. Bir hikaye ile meramımı anlatmak ve konuyu bitirmek istiyorum.

Eski zamanlarda Bir baba, oğlu ile birlikte şehrin pazarına gitmek üzere köylerinden yola çıkarlar. Yolda giderken oğlu serzenişte bulunur: Baba der bir at arabası alsaydın, pazara at arabası ile giderdik. Babası cevap verir: Haklısın oğlum keşke atlı bir arabamız olsa. Ama o da olur. Biraz giderler. Yolda bir at nalı görürler. Baba der ki “oğlum bak at nalı. Hemen yanına al”. Oğlan bozulur. “baba der, ben at ve araba istedim. At nalı değil. Bunun üzerine babası der ki “evladım biliyorum at ve araba istedin. Elimizde ise bir nal var. Geriye ne kaldı ki oğlum, üç nal bir at ve bir araba”.

Tıpkı bunun gibi bir nal ile başlayıp bugünlere geldim. Peyderpey Karavan Dönüşüm Serüvenini sizlere yansıtmak istiyorum. Çünkü ben “GEZENBİLİR” forum sayfasından A’dan Z’ye bir çok konuda bilgi edindim. Benim paylaşımlarımın da bir başka Karavan Tutkulu arkadaşımıza ışık olmasını, yol olmasını, yordam olmasını dilerim.

Aldığım araç bu şekilde
mercedes-sprinter.jpg

Son düzenleme:

Etiketler
Merhabalar

Kamu kurumunda memur olarak çalışmakta ve Manavgat’ta ikamet etmekteyim. “GezenBilir” sayfası ile tanışmam üye olmam 2009 yılına rastlar. Yurt dışı seyahatlerimde bilgi almak için üye olduğumu hatırlıyorum. O zamandan beri zaman zaman forum sayfasının geziler bölümüne baktığım oluyordu.

Forumdan “@belka” Toygar Bey’in face paylaşımları, Janberk Beyin yine Face paylaşımları, ve youtubede seyrettiğim takip ettiğim kişilerin de etkisiyle karavan edinmeye karar verdim. Bir süre çekme karavan diye düşündüm. Sonra risklerini göze aldığımda motokaravanın daha uygun olduğunu düşündüm.

Başta araç seçimi olmak üzere bir çok konuda geniş araştırmalar ve bilgi alış verişleri yaptım. Bu anlamda başta "@Akdeniz45” Hüseyin bey, "@Janberkaydemir” Janberk Aydemir Bey, @tarkan Alkış Bey ve "@Ermus” Mustafa Bey'e verdikleri bilgi ve tecrübe desteklerinden ve yaptığımız ikili görüşmelerdeki istişarelerimizden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Birebir iletişime geçemediğim ama Forumda her birinin ayrı ayrı çok kıymetli bilgi ve tecrübelerini paylaşan bütün forum arkadaşlarımıza da yine çok teşekkür ediyorum. İyi ki Bilgi ve tecrübelerini paylaşmışlar. Hepiniz iyi ki varsınız.

En nihayetinde an itibari ile 2009 Mercedes Sprinter Minibüs almış bulunmaktayım. Aracın karavana dönüşümü kendim gerçekleştireceğimden uzun soluklu olacak. Bir hikaye ile meramımı anlatmak ve konuyu bitirmek istiyorum.

Eski zamanlarda Bir baba, oğlu ile birlikte şehrin pazarına gitmek üzere köylerinden yola çıkarlar. Yolda giderken oğlu serzenişte bulunur: Baba der bir at arabası alsaydın, pazara at arabası ile giderdik. Babası cevap verir: Haklısın oğlum keşke atlı bir arabamız olsa. Ama o da olur. Biraz giderler. Yolda bir at nalı görürler. Baba der ki “oğlum bak at nalı. Hemen yanına al”. Oğlan bozulur. “baba der, ben at ve araba istedim. At nalı değil. Bunun üzerine babası der ki “evladım biliyorum at ve araba istedin. Elimizde ise bir nal var. Geriye ne kaldı ki oğlum, üç nal bir at ve bir araba”.

Tıpkı bunun gibi bir nal ile başlayıp bugünlere geldim. Peyderpey Karavan Dönüşüm Serüvenini sizlere yansıtmak istiyorum. Çünkü ben “GEZENBİLİR” forum sayfasından A’dan Z’ye bir çok konuda bilgi edindim. Benim paylaşımlarımın da bir başka Karavan Tutkulu arkadaşımıza ışık olmasını, yol olmasını, yordam olmasını dilerim.

Aldığım araç bu şekilde
Ekli dosyayı görüntüle 648761
Hayırlı uğurlu olsun. Kolaylıklar dilerim. Yapımınızı takip ediyor olacağım...

Merhabalar

Forumdan @belka Toygar Bey’in face paylaşımları, Janberk Beyin yine Face paylaşımları, ve youtubede seyrettiğim takip ettiğim kişilerin de etkisiyle karavan edinmeye karar verdim. Bir süre çekme karavan diye düşündüm. Sonra risklerini göze aldığımda motokaravanın daha uygun olduğunu düşündüm.

Başta araç seçimi olmak üzere bir çok konuda geniş araştırmalar ve bilgi alış verişleri yaptım. Bu anlamda başta @Akdeniz45 Hüseyin bey, @janberkaydemir Janberk Aydemir Bey, @tarkan Alkış ve @ermus35 Mustafa Bey'e verdikleri bilgi ve tecrübe desteklerinden ve yaptığımız ikili görüşmelerdeki istişarelerimizden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Birebir iletişime geçemediğim ama Forumda her birinin ayrı ayrı çok kıymetli bilgi ve tecrübelerini paylaşan bütün forum arkadaşlarımıza da yine çok teşekkür ediyorum. İyi ki Bilgi ve tecrübelerini paylaşmışlar. Hepiniz iyi ki varsınız.

Aldığım araç bu şekilde
Ekli dosyayı görüntüle 648761
Güzel maceralar yaşayacağınız güzel bir karavana dönüşmesi dileğiyle Sağlıcakla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,102
Kayıtlı Üye Sayımız
166,834
Kaydolan Son Üyemiz
baysal makine

SON KONULAR

Geri