Yeni Bir DEFENDER Doğmak istiyor. (Bu ara çok yeni birşey değil ama...)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nihat53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,016
Ynt: Yeni Bir Defender Doğmak İstiyor. (bu Ara Çok Yeni Birşey Değil Ama...)

Merhabalar ve iyi haftalar

Gerçekten çok güzel ve özendirici bir yenileme süreci oluyor.

Son mesajın üzerinden yaklaşık 3 hafta geçmiş... Yeni fotoğraflar vardır mutlaka. Tüm süreci fotoroman gibi merakla takip eder olduk çünkü :D

Etiketler

Evet evet yeni fotolar var ama bende zamanyok ,
Hatta video bile var bakalım yükleyebilecek miyim?
Dış görünüş neredeyse bitti.

20130612_191743.jpg

20130612_191740.jpg

20130612_191738_1.jpg

20130612_191735.jpg

20130531_181114.jpg

Bu da video

http://www.youtube.com/watch?v=ktTrvJ7pR9Q&feature=youtu.be

nihat abi valla yavas ama 10 numara ilerliyor hele su on panjura aşık oldum resmen abi hayrlısı ile bittiğinin resimlerini videosunuda görcez

Tatlı bir kıskançlıkla takip ediyorum. Maşallah 2013 model olmuş.

Anladığım kadarıyla sıra içinde. Özellikle ön panel ile ilgili süreci merak ediyorum. Çok fazla boşta kablo ucunun olduğundan bahsetmiştiniz sökme aşamasında, eminim onlarla ilgili de planlar vardır ;)

Tekrar hayırlı olsun.

Evet Derya bey , Yalıtım işi çok zorluyor. O yüzden iç kısım biraz uzun sürecek.

Burçak bey, Elektrik tesisatının boş kabloları iptal edildi . Farlara ve kızdırma bujilerine Roleler bağlandı , Kapılar otomatik , ön camlar otomatik oldu .Alarm takılıyor.Silecek motorları , hortumları , frezeler ve kolları değişti.

Havalandırma sistemi buğu önlemek için değişeceğinden dolayı ( mudstuff. com daki defender vent ile) henüz tüm torpido takılmadı.

Arkadaşlar ,

Yardıma ihtiyacım var . Henüz yalıtım için karar verebilmiş değilim. Daha önce bunu yapan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Bu konu nedense kesintiye uğramış. Nihat bey aracınızın güncel halini paylaşır mısınız zira her yeni bilgi Defenderseverlere bir şeyler katıyor. Selamlar.

Yalıtım için son zamanlarda Yavuz ve Altuğ yaptılar, kullandıkları malzeme hakkında bilgi verirler, eğer burayı görürlerse.

Teşekkürler. Ben aracı neredeyse tamamen bitirdim.
Çok yakında yeni fotoları koyarım.
Sadece motor kaldı. Onuda Hüseyin usta halledecek.

Geçen hafta sanayide gördüm satılık ilanı vardı üzerinde?? yanlış defender mıydı acaba?

Yok değil , ben henüz satmaya niyetlenmedim.

20130612_191738_1.jpg

nkurtkaya' Alıntı:
Yalıtım için son zamanlarda Yavuz ve Altuğ yaptılar, kullandıkları malzeme hakkında bilgi verirler, eğer burayı görürlerse.

Nejat Abi ben araçta kendimce biraz acemi işi 3 tabakadan oluşan bir yalıtım yaptım.

Tabanı tamamen temizledikten sonra sökülen parçaları söküp dışarıda kapladım

1. Bitüself denen bir tarafı alüminyum folyo diğer tarafı bitüm esaslı kendinden yapışan bir malzeme seçtim. Uygulamada her ne kadar kendinden yapışma özelliği olsada sıcak hava tabancası ile yardımcı oldum. birleşim yerlerini silikonla destekledim.

2. K-flex denen kauçuk köpüğü kullandım. birkaç çeşidi var ben tek tarafı yapışkanlı 9mm kalınlıkta olan düz modeli seçtim. Olabildiğince tek parça çalıştım.

3. Son kat olarakta 4 mm kalınlıkta kalın bir muşamba (inşaat sektöründe bizim tünellerde su yalıtımda kullandığımız membran) kullanmayı tercih ettim. Ön tarafta tek parça arka tarafta tek parça olarak çalıştım. birleşim yerlerini kaynak yaparak birleştirdim.

Bunun üzerinede orjinal paspaslarını yerleştirdim. Araç park halinde iken ses istediğim düzeyinde altına indi :smiley: umarım hareket halinde ikende aynı başarıyı gösterir.

Kullandığım tüm malzemeleri kuvvetli alevde test ettim alev almaıyor ve su tutmuyor arazi kullanımına uygun.

Eğer şehiriçi kullanımı düşünülürse üzerine bir tarafı kauçuk halı paspas konabilir.

Ben aşağıdaki l,nk teki malzemeyi kullandım.
Ben aracı offroad ta kullanmıyacağımdan dolayı üzerini tok bir halı ile kapladım.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-aksesuar-m-acoustic-ses-izolasyon-malzemesi-oto-muzik-sistemleri-icin-75915571/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR