Yeni bir Defender aldım. Restorasyon yakın zamanda.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nihat53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,653

nihat53

Land Rover Defender
Yer
ISTANBUL
Merhaba sevgili Gezenbilir takipçileri.
Ben aranıza çok yeni katıldım.
Sahibinden deki bu aracı satın aldım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-acil-satilik-land-rover-85362375/detay/
Çok yakında Maslak Sanayide restorasyona bütçem el verdikçe başlayacağım.İNŞAALAH
Bu aracı yapma amacım dış görünüşü ve üretiliş amacını cok beğendiğim Defender a sahip olmak ve biraz da bunu yapıp yapamayacağımı görmek.
Şimdilik Off road düşünmüyorum. Sadece beni biraz yol dışına çıkartsın yeter.
İlk önce Ümraniye de Ünal usta , daha sonra Maslak ta Erdem usta ile görüştüm. ikiside çok yoğun olduğudu. Neyseki Maslak ta Erdal usta ile görüştüm.
Ne zaman olur bilmiyorum ancak yakın bir zamanda başlayacağız.Kaporta , yürüyen , boya , izolasyon ve iç döşeme.
ilk önce dıştan şuanki fotolarını koyuyorum.Daha sonra içi ve yapmak istediğim araç örnek fotolarını koyacağım.
Maalesef şuan aracın motoru 2.5L Diesel turbosuz. Belki ileride Puma motor koyarım.

Etiketler

Ynt: Yeni bir Defender aldım. Restorasyon yakın zamanda.

Bular da yapmak istediğim araçlardan birkaç örnek.
Tam anlamıyla benzeyemeyceksede yakın olsa da razıyım.
Taviz veremeyeceğim bir kaç şey var ;
1- Aracın kaportasında kapılar ve çamurluklar arasındaki boşlukların tam ve her noktada aynı olması gerekiyor.
2- Boyanmadan önce kaportda pürüz ve kesinlikle dalgalanma olmamalı.
3- Kesinlikle Boya dan önceki dalgalanma ve ufak göçük gibi kaporta hatalarının macunla doldurulmaması gerekiyor.( gerekirse yeniden aluminyum basılmalı)
Bunlar yapılacak bir aracın temelini oluşturur bence, bundan sonrası benim bile elimle yapabileceğim şeyler.

Bu da aslında hayal ettiğim ancak şuan için hiç mümkün olamayacak bir araç örneği.

Merhaba ilk önce aracınız hayırlı olsun.Kazasız belasız sürüşler dilerim ancak göndermiş olduğunuz resimler gözükmüyor yada ben mi göremiyorum bilemedim ilgilenirseniz sevinirim.

aracınız hayırlı olsun kazasız günlerde kullanın resimleri bende göremiyorumm birde aracı kaça aldınız bende bakıyorum bütçeme uygun bi araç

İyi günler
Nihat bey
Aracınızı güle güle iyi günlerde kulanmanız dileğiyle
Saygılar
Batuhan
Sitede birkaç gündür hiç bir resim yüklenemiyor.

abraham' Alıntı:
aracınız hayırlı olsun kazasız günlerde kullanın resimleri bende göremiyorumm birde aracı kaça aldınız bende bakıyorum bütçeme uygun bi araç

Sahibinden link ini koydum. 10.000TL ye aldım.
Ancak daha Klima ve Hid. Direksiyon u aynı yerden alacağım.
Onlar eklenmedi.

Resim olayını bende anlamadım arkadaşlar.
Moderatorlere ve ilatişim e yazdım. Ancak henüz cevap yok, belki yayınlanma öncesi kontrol falandır dedim.
üç ayrı bilgisayar ve 2 ayrı işletim sistemi denedim. Hatta şu an Mac os üzerinden deneme için yükleme yapacağım.

Nihat bey merhaba,

aynı dertten biz de muzdaribiz.Tek çözüm fotograf yükleme sitelerinden birine (mesela imageshack ) foto yükleyip linki buraya vermen..ben denedim ancak bu şekilde oluyor.Bi deneyin isterseniz.

nihat53' Alıntı:
Resim olayını bende anlamadım arkadaşlar.
Moderatorlere ve ilatişim e yazdım. Ancak henüz cevap yok, belki yayınlanma öncesi kontrol falandır dedim.
üç ayrı bilgisayar ve 2 ayrı işletim sistemi denedim. Hatta şu an Mac os üzerinden deneme için yükleme yapacağım.

Evet nihat bey şuan verdiğiniz linklerde resimler sorunsuz gözüküyor.Tekrardan hayrlı olsun diyorum anlaşılan biraz iş var aracınızda iç döşeme kaporta vs... İnşallah gönlünüzce bi araç ortaya çıkar ve yaşım 20 Allah banada bi tane defender alıp gönlümce yapmamı nasip eder.Abartısız hergün gezenbilir olsun ilan siteleri olsun defenderle ilgili haberleri yapılan şeyleri merakla takip ediyorum.Bu konuda takibimde...

Nihat bey hayırlı olsun aracınız.

:smiley: Bu resimlerdeki seviyeye gelmesi için 40 bin tl harcanır hatta geçer diye düşünüyorum.

toplama aşamalarını bizimlede paylaşırsanız sevinirim.

hayırlı olur umarım diyelim ilk başta,

restorasyonun 40-50 bini bulabileceği doğrudur ucuz bir işlem değil;ama sıfırının 60 bin euro civarında olduğunu düşünürsek...eski bir araç alıp toplamak,modernize etmek hep daha hesaplı,hem daha eğlenceli hem de daha özel oluyor...sonuç senin eserin senin zevkin oluyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR