Yeni Araç...190hp 320nm Tork..3900cc V8..86 Model Orjinal İngiliz Def 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,435
Ynt: Yeni Araç...190hp 320nm Tork..3900cc V8..86 Model Orjinal İngiliz Def 110

Teşekkür ederim :smiley:

Etiketler

onat' Alıntı:
Son yakıt tüketimi şu şekilde İznik merkezde depo fullendi tam 100TL lik gaz alındı İstanbul Üsküdar'a gelindi tam 200KM yol yapıldı..yani km de 50 kuruş..sürekli 4. 5. vites 90-120 arası geldim. Artık ne 300tdi ne td5 gözüm kapalı v8 :smiley: Ayağınızın altında 200HP 330NM lik bir güç turbo gecikmesi yok dert yok 110 km de devir saati 5.viteste 2000lerde. Sanki pedala tüy koysan gidecek cinsten :smiley:

Buarada bu gün
baskı balata takım
5" yükseltme kiti (kollar yaylar amortisörler)
fren hortumları
4 disk fren komple
distribütör kapağı
tevzi makarası
8adet buji
8adet buji kablosu
esksinin birkaç kolunun kırık olması sebebi ile yeni pervane
315 70 17 4 adet kumho lastik
ve 17 jantlar alınmıştır. (jantlar henüz sipariş edildi)

haziranın ilk haftası montajlar biter. sonrasında kaporta boyaya giricez. Mat asker yeşili ana renk aralarada turuncu düşünüyorum. aralara derken yaylar dodik vidaları tavan ve alt gövdeyi ayıran ince kiriş jant kenarları şeklinde. sonrasında port bagaj ve araç üstü çadır olarak devam edecek. Temmuz'da çıkacağımız İran yolculuğundan önce araç biter fotoları paylaşırım :smiley:
Bu aracınızı da merakla takip ediyorum Onat bey, kolay gelsin.
Bir sorum olacak. 17" jantı aftermarket mi alıyorsunuz, yoksa çarpışanTürk yapımı gibi yaptırıyor musunuz? Modelinin fotosu var mı araç üstünde görmeden?

Jantlar özel yapım olacak 2 model arasında karar vermeye çalışıyoruz. Daha doğrusu iletiyi yazdığım gün çarpışantürk Arif usta ile görüştüm jant olayını , tamam bir bakayım yarın arayın tekrar dedi ertesi gün tekrar görüştük çok yoğun olduğunu yapmasının zor olacağını söyledi. Bunun üzerine siparişi iptal ettik. Farklı bir firma ile görüştüm şimdi 2 model arasında gidip geliyorum karar veremedim modeller şu şekilde;

vz75pm.jpg

1P0vgY.jpg

İyi günler
Sy Ağcabay

Aracınız çok güzel,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle

Saygılarımla

Herkes alttaki diyor zaten o olacak sanırım Göktuğ abi

Buarada teşekkür ederim Batuhan bey

Onat,
Fikir amaçlı olsun. standart bripart -30 ofset 16 jant. Bence de alttaki olsun

sazlıdere.JPG

dturan' Alıntı:
Onat,
Fikir amaçlı olsun. standart bripart -30 ofset 16 jant. Bence de alttaki olsun

abi lastik ebatın nedir?
spacer var mı?
bir de önden ve arkadan foto alabilir miyim:smiley:

çok mu soru sorudm?

olsun canım sağolsun di mi?:D:D:D

göktu' Alıntı:
abi lastik ebatın nedir?
spacer var mı?
bir de önden ve arkadan foto alabilir miyim:smiley:

çok mu soru sorudm?

olsun canım sağolsun di mi?:D:D:D
Olsun canın saolsun Göktu :smiley: ne demek :smiley: :smiley:
Lastikler 265/75/16
30 mm spacer var üzerinde. Resimleri becerebildiğim kadar telefondan yüklemeye çalışıcam :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

ImageUploadedByTapatalk1401806269.238369.jpg

ImageUploadedByTapatalk1401806321.002138.jpg

ImageUploadedByTapatalk1401806403.666127.jpg

onat' Alıntı:
Jantlar özel yapım olacak 2 model arasında karar vermeye çalışıyoruz. Daha doğrusu iletiyi yazdığım gün çarpışantürk Arif usta ile görüştüm jant olayını , tamam bir bakayım yarın arayın tekrar dedi ertesi gün tekrar görüştük çok yoğun olduğunu yapmasının zor olacağını söyledi. Bunun üzerine siparişi iptal ettik. Farklı bir firma ile görüştüm şimdi 2 model arasında gidip geliyorum karar veremedim modeller şu şekilde;

Para delikli olan, rüzgar gülünden daha iyi bence de. Alttaki çok yakışacaktır :smiley:

Teşekkürler tavsiyeniz için onda karar verdim ben de :smiley:

Planlar karıştı işler değişti..elimde mevcut olan 315 70 17 ebatlarındaki kumhoların aracı gereksiz yere yoracağını düşündüm..5" kit ilede muayeneden geçememe korkum var açıkcası o yüzden 2" kit alıp 285 75 16 BF Goodrich M/T modelinde karar verdim. Aracı kaportaya bıraktık yarın öbür gün çıkar. Boyatma konusuda gündem de ancak 7000km lik İran gezimize sayılı gün kaldığından aracı yetiştirememe durumu var. Bu sebeple sadece kaporta yapılıp yamalı yamalı gidebirim İran kumlarına :smiley: Kaportadan çıktıktan sonra doğruca mekaniğe giricez. Komple baskı balata değişecek bujiler kablolar distribütör 4 disk fren fren hortumları benzin pompası benzin filtresi hepsi yenilenecek. Daha sonra port bagaj montajı ile şimdilik ara verip İrana gidip gelicez ve dönüşte kalan aksesuar işleri yapılacak muhtemelen. Çok yoğun ve tempolu birkaç hafta bizi bekliyor

aracım çarşamba günü sanayiden çıkıyor hayırlısı ile..son yapılan değişiklikler şu şekilde

4 adet sıfır 285 75 16 radial mudzilla lastik takıldı
4 adet sıfır 16" -30 ofset jant
4 adet dsik fren komple
4 adet çelik fren hortumu
4 adet 2" yay
4 adet 2" amortisör
8 adet buji
8 adet buji kablosu
komple distribütör
baskı balata
debriyaj çatalı
ön davlumbaz pervanesi
gaz lpg ayar
benzin pompası
benzin filtresi
4 aks kafası
poli burç set
yağ filtresi
bir takım elektriksel sorunların tamiri
klima gazı dolum
enjektör temizliği

Selam,
Uzun süredir forumda pek yazmıyordum, son zamanlarda Defender aşkı tekrar başladı, aracınızı yakından takip ediyorum güzel oluyor tebrik ederim. Ufak bir uyarıda bulunmak istiyorum kullanacağınız lastik eğer benim bildiğim MaxisMudzilla ise, asfaltta o lastik biraz detonasyon (titreşim) yapabilir. Titreşimden dolayı da bazı vidalar gevşeyebilir (ön takım, arka taraf) bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Arasıra kontrol etmek pek bir zarar vermez. Yolunuz açık olsun, bir de araç bitince resim koyabilirseniz seviniriz.

Tavsiyeniz için teşekkürler ama o lastikler silverstone dan sonra takıldığı için şuan kendimi f1 aracı sürüyormuş gibi hissediyorum :p uzunca bir süre silverstone mt 117 ile kullandım titreşim ve ses felaket seviyedeydi onlardan sonra bu lastikler ilaç gibi geldi hem performansı hem sessizliği hem yumuşaklığı hem de fiyatı cidden güzel lastikmiş :smiley: Bitmesine daha çok var aslında şuanki hazırlık İran gezisi için hafta sonu yola çıkacağız..mekanik iş bitince port bagaj montajı yapılacak ufak elektrik işleri yapılacak rot balans sonra da yol inşallah..daha kafamda yapmak istediğim çok şey var ama şimdilik bu kadarını yetiştirebildim yola çıkmadan eklerim fotolarını :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri