Yeni Aldığım 97 Model 5.2 Zj

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan denizcaliskan1985 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,764
Fiyati sormustu bir arkadas. Bizede bi fikir olmasi acisindan cevaplarsaniz memnun olurum...

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler

Araç gayet güzel görünüyor sol koltuk ve direksiyon aşınması km ye göre biraz dazla ama iyi bakılmış bir araç gibi duruyor fiyatıda ne eksik ne fazla bence gayet makul check engine sorununu çözdünüzmü

Merhaba
Check Engine sorunu çözülmedi. Kontak anahtarı olayını yapınca 4 tane hata veriyor.
Fakat lpg yi opet ten doldurduğum zaman bu check engine yazısı siliniyor. Tank boşaldımı tekrar yanıyor.
3-4 bin km sonra bakıma götürdüğümde halletmeyi düşünüyorum.
@tovbekar : inşallah

Arabamda direksiyon yağı eksiliyor. Bu yağdan alip kendim doldurmak istiyorum, hangi yağı almalıyım? Birde bu yag eksiltmesinin sebebi ne olabilir acaba!
Birde motor suyu eksiliyor, bu iki kacagida takip ettim alt kısmından pek bisey anlamadım göremedim açıkçası, ihtimalleri düşünüyorum.

aracınız hayırlı olsun

direksiyon yağını bilmiyorum, tecrübeli arkadaşlar yazar

ama motorun su eksiltmesi hayra alamet değil, özellikle de yaz öncesi.. bütün soğutma sistemini elden geçirin derim. hele ki radyatör daha önce değişmediyse sorgusuz sualsiz değiştirin..

Anladım. Teşekkür ederim.
Çok fazla su eksiltmiyor ama 1-2 haftada bir 0.5lt su koyuyorum. Su eksilmesine dair bir uyarıda çıkmıyor açıkcası, aldığım kişi ara sıra suyunu tamamlarsın kontrol edersin demişti, ona istinaden bende dolduruyorum. Araç hareket etsede etmesede 1-2 haftada bir 0,5lt veya 1lt su koyuyorum.

anladım, o zaman sistemde bir kaçak var, sonuçta kapalı bir devre bu, hele ki hareket etmeden bile eksiltme var ise o zaman kesin diye mantık yürütebiliriz.
Bursa da Birlik oto var, size en yakın Jeep servis sanırım orası, bir baktırın bence

Anladım. Teşekkür ederim.
Çok fazla su eksiltmiyor ama 1-2 haftada bir 0.5lt su koyuyorum. Su eksilmesine dair bir uyarıda çıkmıyor açıkcası, aldığım kişi ara sıra suyunu tamamlarsın kontrol edersin demişti, ona istinaden bende dolduruyorum. Araç hareket etsede etmesede 1-2 haftada bir 0,5lt veya 1lt su koyuyorum.
öncelikle hay ırlı olsun hocam benımde 5.2 zj var direksiyon yağı ve su olayı bendede var bi süre uğraştıktan sonra ikisinide çözdüm öncelikle su olayını anlatayım
Su tankını tank üzerindeki fuel yazısına kadar dolduracaksınız fazlasını koyduğunuz taktirde fazlasını araç atacaktır yani silme felan doldurmak gibi uğraşlara girmeyin ikincisi o hizaya kadar doldurduğunuz halde azaltıyorsa kılçak küçük çatlak olabilir onuda bi tamircide kontrol ettirebilirsinz bu çok zor değil asıl sorun direksiyon yağı olayı işte bu berbat bişey şimdi bundan bahsedeceğim

direksiyon yağı alt keçeden yada kutudaki bir çatlaktan hortum giriş çıkışlarından kaçırıyor olabilir aynı şekilde onuda full dolduruyorsanbız oda fazlasını atıyor kapaktan kapak üstünde 2 çizgi işiaret var oraya kadar dolduracaksınız oraya kadar dolu oldu halde atıyorsa dedğim gibi az önceki sebeblerden ötürü kaçırıyor olabilir şimdi bunu hemen yaptırırsanız benim tavasiyem hemen yaptırmanız yönünde aynı hataya bende düştüm yaptırmadım ekleye ekleye 6 ay bindim hiç bi sorun olmadı ama sonrasında örnek veriyorum biyere gittiğinizde yada biraz arazi yapayım dedğinizde o atf direksiyon yağı petrollerde satılıyor 15-20 tl bişey o atf yağı keçesi patlayabilir ve tüm atf boşalabilir direksiyonunuz kitleyebilir Allah korusun kaza bile yapabilirsiniz.Ben gezideyken ufak ufak akan atf birden patladı ve tüm atf boşaldı dağın tepesinde 3 bin metrede oraya çekici çağırsam 2 bin tl yew getirmezler aaracı bende o şekilde kullanarak geldim direksiyon dönmeye dönmeye zorla getirdim ve tüm buçakları eğpdi araç gelirken ve sonuç olarak alt keçe üst kutu hortumlar kasnak usta el emeği 1500 tl ye patladı mümkünse hemen yaptırın sormak istediğiniz bişey olursa 0507 193 52 96 buradan ulaşabilirsiniz.

Ek olarak , soğutma sistemi ile alakalı dikkatten kaçan ön göğüsteki radyatördür.Çoğunlukla yaşa bağlı çürümeden dolayı kaçırmaya başlar. Aracı dik bir yokuşa alıp biraz beklediğinizde veya tırmandığınızda yolcu tarafının paspasına bakın eğer antifriz varsa kaçak var demektir. Soğutma suyu normalde araçta LPG olsa bile belirgin ölçüde azalmaz.

Direksiyon keçelerinin eskimesi en sık gerçekleşen arıza,arabanın altına yatın birisi hafif direksiyonu sağ-sol yaptırsın hortumun oralar yağ içinde veya zır zır ses geliyorsa direksiyon revize olacaktır.Yine yaşa bağlı en sık karşılaşılan arızadan birisi.

Kullanırken dikkat etmeniz arkadaşın dediği gibi fazla doldurmamanız,direksiyonu tam sağ-sol dayama yaptırmamanız ,yine sağ-sol dayama noktasında uzun süre tutmamanız. Tabi zorunlu hallerde yapılabilir ama yağ atacaktır böyle zamanlarda,az da olsa eksilme normaldir ara sıra kontrol edin. Ben en ince şanzıman yağı ATF 4 vs kullanıyordum,sorun olmaz.Daha ince direksiyon yağı da bulursanız kullanın yine.

Arabamda direksiyon yağı eksiliyor. Bu yağdan alip kendim doldurmak istiyorum, hangi yağı almalıyım? Birde bu yag eksiltmesinin sebebi ne olabilir acaba!Birde motor suyu eksiliyor, bu iki kacagida takip ettim alt kısmından pek bisey anlamadım göremedim açıkçası, ihtimalleri düşünüyorum.
direksiyon yağı ne kadar sürede bir eksiliyor? yaklaşık 3 ayda bir biraz azalması doğal çünkü v8 motor yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkta çalıştığı için ister istemez oraya da etki edecektir. direksiyon yağına gelince atf koyulmaması öneriliyor yeşil bir yağ vardı, arabanın bagajında duruyor yarın bakıp da size iletirim. eğer daimi olarak eksiltiyorsa boruları pompayı vs kontrol ettirin. arabayı lifte kaldırın kaçak göçek vs. jeepden anlayan bir usta nokta atışı yapacaktır.

Direksiyon yağı da ATF yağ diye geçer,şanzıman yağı ile aynı kategoride olan bir yağ. ATF 4 ve üstü yağlar buna çok yakındır,sorun olmaz yani kısacası.

öncelikle hay ırlı olsun hocam benımde 5.2 zj var direksiyon yağı ve su olayı bendede var bi süre uğraştıktan sonra ikisinide çözdüm öncelikle su olayını anlatayım
Su tankını tank üzerindeki fuel yazısına kadar dolduracaksınız fazlasını koyduğunuz taktirde fazlasını araç atacaktır yani silme felan doldurmak gibi uğraşlara girmeyin ikincisi o hizaya kadar doldurduğunuz halde azaltıyorsa kılçak küçük çatlak olabilir onuda bi tamircide kontrol ettirebilirsinz bu çok zor değil asıl sorun direksiyon yağı olayı işte bu berbat bişey şimdi bundan bahsedeceğim

direksiyon yağı alt keçeden yada kutudaki bir çatlaktan hortum giriş çıkışlarından kaçırıyor olabilir aynı şekilde onuda full dolduruyorsanbız oda fazlasını atıyor kapaktan kapak üstünde 2 çizgi işiaret var oraya kadar dolduracaksınız oraya kadar dolu oldu halde atıyorsa dedğim gibi az önceki sebeblerden ötürü kaçırıyor olabilir şimdi bunu hemen yaptırırsanız benim tavasiyem hemen yaptırmanız yönünde aynı hataya bende düştüm yaptırmadım ekleye ekleye 6 ay bindim hiç bi sorun olmadı ama sonrasında örnek veriyorum biyere gittiğinizde yada biraz arazi yapayım dedğinizde o atf direksiyon yağı petrollerde satılıyor 15-20 tl bişey o atf yağı keçesi patlayabilir ve tüm atf boşalabilir direksiyonunuz kitleyebilir Allah korusun kaza bile yapabilirsiniz.Ben gezideyken ufak ufak akan atf birden patladı ve tüm atf boşaldı dağın tepesinde 3 bin metrede oraya çekici çağırsam 2 bin tl yew getirmezler aaracı bende o şekilde kullanarak geldim direksiyon dönmeye dönmeye zorla getirdim ve tüm buçakları eğpdi araç gelirken ve sonuç olarak alt keçe üst kutu hortumlar kasnak usta el emeği 1500 tl ye patladı mümkünse hemen yaptırın sormak istediğiniz bişey olursa 0507 193 52 96 buradan ulaşabilirsiniz.
Ustam araç kaç derece oluyor yazın sizin. Bir de klima harareti artıtır mı ? Bugün öndeki büyük kayıştan duman attı istop edip soğuttum aracı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR