öncelikle hay ırlı olsun hocam benımde 5.2 zj var direksiyon yağı ve su olayı bendede var bi süre uğraştıktan sonra ikisinide çözdüm öncelikle su olayını anlatayımAnladım. Teşekkür ederim.
Çok fazla su eksiltmiyor ama 1-2 haftada bir 0.5lt su koyuyorum. Su eksilmesine dair bir uyarıda çıkmıyor açıkcası, aldığım kişi ara sıra suyunu tamamlarsın kontrol edersin demişti, ona istinaden bende dolduruyorum. Araç hareket etsede etmesede 1-2 haftada bir 0,5lt veya 1lt su koyuyorum.
direksiyon yağı ne kadar sürede bir eksiliyor? yaklaşık 3 ayda bir biraz azalması doğal çünkü v8 motor yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkta çalıştığı için ister istemez oraya da etki edecektir. direksiyon yağına gelince atf koyulmaması öneriliyor yeşil bir yağ vardı, arabanın bagajında duruyor yarın bakıp da size iletirim. eğer daimi olarak eksiltiyorsa boruları pompayı vs kontrol ettirin. arabayı lifte kaldırın kaçak göçek vs. jeepden anlayan bir usta nokta atışı yapacaktır.Arabamda direksiyon yağı eksiliyor. Bu yağdan alip kendim doldurmak istiyorum, hangi yağı almalıyım? Birde bu yag eksiltmesinin sebebi ne olabilir acaba!Birde motor suyu eksiliyor, bu iki kacagida takip ettim alt kısmından pek bisey anlamadım göremedim açıkçası, ihtimalleri düşünüyorum.
Ustam araç kaç derece oluyor yazın sizin. Bir de klima harareti artıtır mı ? Bugün öndeki büyük kayıştan duman attı istop edip soğuttum aracı.öncelikle hay ırlı olsun hocam benımde 5.2 zj var direksiyon yağı ve su olayı bendede var bi süre uğraştıktan sonra ikisinide çözdüm öncelikle su olayını anlatayım
Su tankını tank üzerindeki fuel yazısına kadar dolduracaksınız fazlasını koyduğunuz taktirde fazlasını araç atacaktır yani silme felan doldurmak gibi uğraşlara girmeyin ikincisi o hizaya kadar doldurduğunuz halde azaltıyorsa kılçak küçük çatlak olabilir onuda bi tamircide kontrol ettirebilirsinz bu çok zor değil asıl sorun direksiyon yağı olayı işte bu berbat bişey şimdi bundan bahsedeceğim
direksiyon yağı alt keçeden yada kutudaki bir çatlaktan hortum giriş çıkışlarından kaçırıyor olabilir aynı şekilde onuda full dolduruyorsanbız oda fazlasını atıyor kapaktan kapak üstünde 2 çizgi işiaret var oraya kadar dolduracaksınız oraya kadar dolu oldu halde atıyorsa dedğim gibi az önceki sebeblerden ötürü kaçırıyor olabilir şimdi bunu hemen yaptırırsanız benim tavasiyem hemen yaptırmanız yönünde aynı hataya bende düştüm yaptırmadım ekleye ekleye 6 ay bindim hiç bi sorun olmadı ama sonrasında örnek veriyorum biyere gittiğinizde yada biraz arazi yapayım dedğinizde o atf direksiyon yağı petrollerde satılıyor 15-20 tl bişey o atf yağı keçesi patlayabilir ve tüm atf boşalabilir direksiyonunuz kitleyebilir Allah korusun kaza bile yapabilirsiniz.Ben gezideyken ufak ufak akan atf birden patladı ve tüm atf boşaldı dağın tepesinde 3 bin metrede oraya çekici çağırsam 2 bin tl yew getirmezler aaracı bende o şekilde kullanarak geldim direksiyon dönmeye dönmeye zorla getirdim ve tüm buçakları eğpdi araç gelirken ve sonuç olarak alt keçe üst kutu hortumlar kasnak usta el emeği 1500 tl ye patladı mümkünse hemen yaptırın sormak istediğiniz bişey olursa 0507 193 52 96 buradan ulaşabilirsiniz.