Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cvolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,846
Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

En son şöyle bir haber buldum. Sanırım Yığılca yolundan gideceğim.
http://www.haberexen.com/yedigoller-milli-parki-yolunun-ulasima-kapali-oldugu-iddiasi-723090h.htm
 

Etiketler
Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

kamp alanında elektrik alma şanşınız yok, zira wclerde bile elekrtrik yok. millet ışıldakla gidiyor... ankaradan gidenler bolu çaydurt gişelerinden çıkmalı.43 km stabilize yol var.. mengen tarafı kapalı değilmiş gelenler vardı ama kampa 6 km kala topraktan setle tümsek olarak kapatmışlar arabasına güvenen geçebilir geçenler oldu ama ben geçemedim alt sürttü. istanbuldan gelenler için yığılca yolu tamamen asfalt sadece 6-7 km stabilize yol.
 

Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

şişme yatağa gelince ankara decothlandan aldım 70cmx190cm inme vs yapmadı.

fiyatı 55 tl x 4 adet aldım ben

yalnız iade ettim. çünkü alta mat sermez ve üstede polar bir battaniye sermez iseniz yerdeki soğuk olduğu gibi vücudunuza işliyor. ben acelem olduğu için pahalı aldım carfourda 2 kişilik 137 cmx190xm olanı 45 tl onu alacağım 2 adet

evolite himalaya -18 tulumlarıda aldımmı benim iş tamamdır. yedigöller korksun benden
 

Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

Aras bey bilgiler için teşekkürler. Bende yarın sabah çıkıcam yola. Bolu yeniçaydurt gişelerine kadar sıkıntı yok sanırım. Ondan sonra stabilize yolun sonu cennet diyorsunuz. Deneyimimi ben de buradan paylaşırım umarım aksilik çıkmaz.
 

Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

volkan bey iyi yolculuklar ; ben cuma gece 4 gibi çıktım .sabah 7 gibi oradaydım. çadırınızı milletin ayak altı yerlere kurmayın. resim çekme mevzusu çok neredeyse millet çadırın üstünden geçecekti .özellikle göl kenarındaki olta atmak için yapılan teraslara yakın kurmayın. otobandan çıktıktan belli bir süre sonra yol biraz taşlık oluyor ama 30-40 km hızla sıkıntı olmuyor. yarın sabah çıkacam demişsiniz geç kalırsınız söyleyim geceden 3-4 gibi yola düşmenizde fayda var. çaydurt çıkışına kadar olan yer zaten otoban hgsniz vardır umarım. aksilik çıkacak bir durum yok. bazı kendini bilmezler çadırın kapısının önündeki masaya piknik yapmak için oturmaya çalıştı uyarıncada nolacakki diye cevap veren bir arkadaş bile çıktı. bazılarıda çadır germe iplerimin üzerinden zıplayarak geçti ne yazık ki böyle şeyler olabiliyor. etrafınızda fazla piknik masası olmasa iyi olur. sadece kendinize 1 -2 yeter. ne kadar masa o kadar kalabalık.arabadan eşyalarınızı indirmeden önce dolaşarak uygun yer aramanızda fayda var. çok güzel mekanlar var çünkü biz gezince gördük ama çeşme ve wc ye yakın bir yer olması avantaj. bizim çocuklar huysuzlandığı için büyük göldeki olta atma yerindeki ilk gördüğümüz düzlüğe kurduk çadırı. çadır altına gazete sermenizde fayda var. ve ufak bir kürek ve süpürge ile zemindeki taş vs temizlerseniz gece rahat yatarsınız.odun kırmak için küçük bir balta ,kafa lambası, mangal gece içinde ateş yakabilirsin sabaha kadar. su almanıza gerek yok her yer içme suyu.ekmek unutmayın. tavuk vs gibi bozulacak gıdalarınızı buzluğunuz yok ise poşetleyip göle salın. küçük tüp iyi olur.. . Bollcaa battaniye hem altınıza hem üstünüze, uyku tulumu yok ise.. üstünüze kalın giysi gece yatarken hava birden değişiyor. iyi eğlenceler iyi yolculuklar
 



Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

Gittim, gördüm, deneyimledim..

ve insan hayvanından daha zararlı ve rahatsız edici bir canlının yedigöllerde bulunmadığına kanaat getirdim.

Dediğiniz gibi 4.30 civarında yola çıktım otoban yolculuğu 2 saat geriye kalan stabilize yol ise 1-1.5 saat sürdü. Hayalimde daha büyük daha geniş bir alan vardı ancak öyle değilmiş. Göller birbirlerine çok yakın. Derin göl kenarına kurdum çadırımı. O saatlerde fazla insan yoktu, sürekli hayalini kurduğum insandan uzak doğadan çok piknik alanı gibiydi.

Pikniğe gelen insanların gürültüsü, çadıra gelen top, çadırınızın dibine kadar gelip "çadırda kalıyorlar bak" diyerek eşyalarınızı göz ile süzüp çadırınızın kapısının karşısına dikilip içeri bakanlar vb...

Kamp yapanlarda konuya hassas insanlar değillerdi (hepsi için konuşmuyorum elbet) saat 1'e 2'ye kadar gümbür gümbür müziğin sesini açan karavan sakini, ateş başında makul ses ile konuşmayı değilde bağırmayı böğürmeyi tercih eden çadır sakinleri vb...

Sabahın 5'inde çadırının içinden yüksek sesle "hiç uyuyan insan var mı diye düşünmüyorlar" diyen hanımefendi duygularıma tercüman oldu.

Bunların dışında hava üşütecek kadar soğuk olmadı. Çadır 2.10 boyunda ama ben (1.82) sığamadım. Su sıkıntısı çekmiyorsunuz, tuvaletler çok temiz değil ama kullanılabiliyor.

Bir daha yedi göller ?? Belki.. İkinci deneyimim çok daha sakin, insandan uzak, kimilerinin tabiriyle vahşi doğa olacaktır.

IMG 20140823 104005


IMG 20140823 122613


IMG 20140823 123125


IMG 20140823 145727


IMG 20140824 082238
 

Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

Memmun kalamayışınıza üzüldüm.sizin şansınıza sanırım olanlar, ben gittiğimde öyle yüksek ses müzik filan olmadı ama dediğiniz gibi çadırın dibinden gelen geçen çok oldu.sizi uyarmıştım aslında çadırı göl dibine yakın yere kurmayın fazla ayak altı diye ama yinede güzel vakit geçirdiyseniz sorun yok.şelale ve gülen kayaları gezmediyseniz yazık etmişsiniz.çünkü şelale bildiğiniz doğal bir kapısı açılan derin dondurucu gibiydi.
 


Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

Rica ederim Zafer Bey ;

Telefonda bahsettiğiniz, forumda yazdığım mesajlarda var dediğiniz yerlere bakamıyorum. Neden diyecek olursanız, mesaj sayım 20'ye ulaşmadığından dolayı ne kişilerin attığı mesajlara cevap verebiliyorum ne de kişilerin profillerini görmeme izin var. (Yönetim bu mesaj sayısını biraz indirse mi acaba!)
 

Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

Dedikleriniz mantıklı olabilir.Site yönetimine bir msil atın derim.
Telefonda sözünü ettiğim konu ise yine burada kampçılık başlığı altında ''Amasra ya 14 km Çakraza 3 km mesafede kamp alanı '' konu başlıklı bölümdür. Gittiğim yerin aynı zamanda ''akarsucamping.tr'' diye internet sitesi de mevcut.Buradan da inceleyebilirsiniz.
Saygılarımla...
 



Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

bu cumartesi sabah 6 da Ailecek Çamkoru göletine gideceğim orası ile ilgili son durumlarıda buradan paylaşırım. -18 uyku tulumlarımızıda bir denemiş oluruz. :smiley: camp alanı işletmecisi Aşkın bey ile görüştüm. gayet sıcakkanlı ve alakadar oldu sağolsun.rahat bir ortam olacağını sanıyorum.
 

Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

Çamkoru göleti dediğiniz bölge çamkoru tabiat parkı ve piknik alanı olmalı. Gölet olarak büyük denilmeyecek bir su birikintisi var.
Bu pazar fabrika olarak(yaklaşık 1500 kişi)bizimde o tabiat parkında pikniğimiz var. Hazırlık ekibi cumartesi sabahtan gidip ortamı hazırlayacak. İşletmeci Aşkın ve sorumlu Orhan Bey i tanırım gayet mütevazi insanlar.
Pazar gününe kalmayı planlıyorsanız eğer çok kalabalık olacak bilmenizi isterim.
.
 

Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

evet söyledi Aşkın bey kalabalık grup geleceğini , sakin bir nokta ayarlayağını sıkıntı olmayacağını konuştuk. cumartesi gece sakin olursa pazar zaten gecelemeyeceğimiz için sıkıntı olmaz düşüncesindeyim.
 


Ynt: Yedigöller 23-24 Ağustos (ankara'dan)

bugün shimano sonora 4000fb olta makinası ile birlikte shimano catana cx tele spin 210 hafif serisi kamış aldım . ekipmanı tamamladım.

Adsz


Images
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

SON KONULAR



Geri
Üst